24.09.2016 / Lappeenranta (vanha)

24.09.2016 Lappeenrannan ensimmäinen asema oli Pulsa, joka sijaitsi kaukana keskustasta. Toinen asema oli keskustaan, Simola - Lappeenranta -radan varteen rakennettu Keisarinasema, joka valmistui 1885 Venäjän keisarin Aleksanteri III:n vierailua varten (tiedot: Wikipedia). - Hirsirakenteinen asema tuhoutui tulipalossa 19.1.2013. - Tässä kuvassa näkyvät vain kivijalkarauniot.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Lappeenranta (vanha) Ratakm: 287+900
Kuvaaja: Timo Keski-Petäjä
Kuvasarja: Kuvia MRY:n syysretkeltä 2016
Lisätty: 05.10.2016 17:57
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

04.11.2017 08:26 Anne Soini: Pulsa ja Simola valmistuivat samanaikaisesti vuoden 1869 loppuun mennessä ja samoilla Knut Nylanderin suunnittelemilla tyyppipiirustuksilla.Rakennettu toistensa peilikuviksi.Olen käynyt kansallisarkistossa lukemassa rakennusaikaiset kassa-ja pääkirjan Simolan osalta.Se etenee päivämäärä järjestyksessä.Historiallisessa sanomalehtiarkistossa netissä on luettavissa hakusanalla löytyviä artikkeleja.Taavetin ja Simolan välisen rataosuuden rakennusaikainen toimisto sijaitsi Simolassa.
Helsinki- Pietari rataosuus valmiina avattiin virallisesti syksyllä 1870.
Myytyjen matkalippujen ja tavarankuljetuksen osalta mainittakoon että tilastojen valossa Simolan käyttöaste yllätti välittömästi suunnittelijat sillä liikenne laivareiteiltä Saimaalta suuntautui tavararahdin ja matkustajien osalta itään (Viipuri,Pietari) ja idästä Simolan kautta luonnollisesti lyhyempää reittiä Saimaalle.Lännen suunnassa kulkeva edestakaisliikenne Lappeenrantaan nähden oli huommattavasti vähäisempää perustellustikin kun valtaväestö ja toiminta painottui suurkaupunkeihin idässä.
Simolan toinen suurempi asema ravintoloineen valmistui 1885 kun Lappeenrannassa oli sotaväen leirikokous.Aleksanteri kolmas oli myöntänyt määrärahan ja vieraili myös itse seurueineen sekä Simolassa että Lappeenrannassa,jonne tarkoitusta varten oli tehty pääteasema.Simolan ensimmäinen asema siirtyi tuolloin asemapäälikön taloksi.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!