21.05.2016 / Tbilisi Central, Georgia

21.05.2016 Laiturinäytössä oli junien aikataulutiedot sekä englanniksi ja georgiaksi, kuten kuvassa näkyy. Tarkoitus oli ottaa kuva myös enkkutekstistä, mutta paikalliset harmaapaitaiset ”valvojat”, joita riitti asema-alueella, heristelivät sormia tiukkaan sävyyn antaen ymmärtää, ettei kuvaamista hyväksytä.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Tbilisi Central Valtio: Georgia
Kuvaaja: Petri Tuovinen
Kuvasarja: Rautatiepainotteinen kiviretki Georgiaan
Lisätty: 21.10.2016 22:47
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

31.10.2016 19:24 Vesa Höijer: Minkähän takia joissain maissa rautatieasemilla kuvaaminen on kielletty?
31.10.2016 20:25 Eljas Pölhö: Minun kuvausvuosinani (n.1963 alkaen) esim Itä-Euroopassa, Italiassa ja Espanjassa rautatiet laskettiin sotilaskohteiksi. Joskus se oli tarkkaa, joskus vähemmän tarkkaa. Itse olen ollut Jugoslaviassa putkassa 1969. Sitten kun aikaa kului, niin Itä-Eurooppa ja Neuvostoliitto, Kiina jne vapauttivat kuvaamisen (tieto ei aina mennyt heti perille paikallisella tasolla), mutta vastaavasti ennen vapaat maat muuttuivat kieltoja kannattaviksi. Esimerkiksi tuolla 1999-2000 paikkeilla kanadalaiset irvailivat, että USA:n puolella junien kuvaaminen on vaikeampaa kuin Venäjällä koskaan. "Trains"-lehti kertoi myös uusista valokuvauksen ongelmista. Ranskassa junat sinänsä eivät tulleet kielletyksi materiaaliksi, kunhan ihmisiä ei näkynyt. Suomi oli aikoinaan maailmankuulu rautatieläisten ystävällisestä suhtautumisesta harrastajiin ja kuvaajiin. Jopa varikoille pääsi ongelmitta, jos ilmoittautui. Sitten VR yhtiöitettiin ja Oy muutti kaiken (johtajat muuttivat, eivät kai työntekijät?). Niin se vaihtelee eri aikoina eri maiden välillä; ja milloin mistäkin syystä.
31.10.2016 22:03 Heikki Kannosto: Amerikkalaiset taisivat viimeistään vuoden 2001 terrori-iskujen jälkeen suhtautua hysteerisesti kaikkiin mustiin ja suunnattaviin esineisiin. Joku vuosi sitten kysyin Deutsche Bahnin kantaa ja sain tietää että julkisilla paikoilla saa kuvata vapaasti epäkaupallisiin tarkoituksiin - lisäksi suositeltiin huomioliivin käyttöä jottei suuri yleisö ilmoittele hätäkeskukselle arveluttavista kyttääjistä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!