05.12.2015 / Louhela (Hpl–Vks)

05.12.2015 LOUHELA A-, M- ja L-lähijunien liikennöintisuunta vaihdettiin oikeanpuoleisesta vasemmanpuoleiseksi sunnuntaina 27. lokakuuta 2013. Suunnanvaihto aiheutti muutoksia junien lähtö- ja tulolaitureihin. Liikennöintisuunnan vaihtaminen ennakoi Kehäradan käyttöönottoa kesällä 2015.

Asemilla, joilla on niin sanottu keskilaituri, muutos oli matkustajien kannalta pieni. Junan lähtöraide vaihtui sen kulkusuunnassa vasemmalle puolelle laituria. Reunalaituriasemilla oikea laituri tulee valita jo ennen laiturialueelle siirtymistä. Tiedon lähtölaiturista voi tarkistaa aseman sähköiseltä näytöltä.

Muutos astui voimaan sunnuntaina 27.10. aamujunien aloittaessa liikennöinnin. Ensimmäiset vasemmanpuoleisina ajettavat junavuorot olivat M-juna Helsingistä klo 6.04 ja M-juna Vantaankoskelta klo 6.02 sekä L-juna Helsingistä klo 6.08 ja L-juna Kirkkonummelta klo 6.02. Lauantain ja sunnuntain välinen yöliikenne sen sijaan ajettiin vielä käytössä olleella tavalla. L-junan osalta raiteet muuttuvat vain välillä Helsinki – Leppävaara.

Liikenneviraston mukaan vasemmanpuoleinen liikennöinti on häiriönhallinnan kannalta oikeanpuoleista liikennettä parempi.Kehäradalle tuli vasemmanpuoleinen liikenne, vaikka teknisesti sillä voidaan liikennöidä kummankin puoleisesti. Tästä syystä jo reilusti aikaisemmin Leppävaaran ja Vantaankosken liikenne vaihdettiin vasemmanpuoleiseksi. Vasemmanpuoleista liikennettä puoltaa erityisesti silloin toteutuva samansuuntainen liikenne kaupunkiradan ja sen viereisen kaukoliikenteen raiteen kanssa. Tämä helpottaa poikkeustilanteiden liikennejärjestelyjä.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Kari Suominen
Kuvasarja: M-juna, länsivantaalaisten ja lounaishelsinkiläisten metro
Lisätty: 20.12.2016 23:52
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit


Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!