04.01.2017 / Florida Railroad Museum, Parrish, Florida, Yhdysvallat

04.01.2017 4-akselinen jenkki-diesel museon raiteistolla Floridassa. Museoesite ei kertonut mitään tietoja tästä yksilöstä, joten mikäli joku tunnistaa/tietää jotakin kyseisestä veturityypistä, niin kiitollisuudella otan tietoa vastaan.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Juha Toivonen
Kuvasarja: Florida (Parrish) Railroad Museum.
Lisätty: 04.01.2017 23:54
Muu tunniste
Sekalaiset: Muistomerkki
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

05.01.2017 09:53 Teemu Saukkonen: Eikös tuo ole CF7? http://trainweb.org/jfuhrtrain/CF7frames​/CF7photos.htm
05.01.2017 14:21 Juha Toivonen: Niinhän se kai on. Kiitokset tiedoista. Minun täytynee opiskella hieman enemmän "Ameriikanherkkujen" ominaisuuksia ja olemusta.
(Käyttäjä muokannut 05.01.17 14:22)
05.01.2017 14:56 Joni Lahti: Kinder Morgan on teksasilsinen kaasu-, öljytuote -ja kivihiilifirma ja kuljettaa näitä. Onkohan tällä veturilla historiaa ko. firman toimien kanssa?
05.01.2017 15:54 Juha Toivonen: Todennäköisesti on. Nykyään veturi viettää eläkepäiviään Floridassa, vaikka on ilmeisesti palvellut aivan jossakin muualla USAssa.... Sama oli havaittavissa kyseisen museon muussakin kalustossa; mm. Pennsylvaniasta kotoisin oleva Pullman-makuuvaunu ja raskas Porter 0-6-0 tankkiveturi New Yorkista, jne... Ominaisuus, tai ongelma - ihan kuinka vaan, - johtunee pitkälti siitä, kuinka USAssa herättiin aivan liian myöhään huomaamaan museoitavan kaluston katoaminen. Kyseisen museon edustaja totesi minulle, että mikäli nykyään tahtoo pelastaa/säilyttää "jotakin vanhaa" - siis rautatiekalustoa, on otettava mitä saa ja mistä saa. Ellen aivan väärin ole ymmärtänyt, USAssa ei oikeastaan ole milloinkaan toimittu kovin järjestelmällisesti, saati keskitetysti, maan runsaan ja vaiheikkaan rautatiehistorian tallentamiseksi tuleville sukupolville. Lukuisat toimineet rautatieyhtiöt eivät ilmeisesti ole panostaneet juurikaan historiansa säilymiseen, eikä täkäläisessä business-henkisessä yrityskulttuurissa asian tärkeyttä välttämättä edes tiedostettu 1900-luvun alkupuoliskon, sekä edes vielä puolenvälin tienoilla. Nykyään eripuolella USAa toimii joitakin (kymmeniä) yhteisöjä, jotka pyrkivät tallentamaan sitä, mikä vielä on tallennettavissa.
(Käyttäjä muokannut 05.01.17 15:55)
05.01.2017 18:18 Hannu Peltola: Olen pikkuisen eri mieltä Juhan viestin museo-osuudesta. Totta on, että harva kaupallinen yhtiö on aktiivisesti tallettanut vanhaa kalustoaan, mutta USA:ssa toimii satoja ellei tuhansia erilaisten yhdistysten tai luonnonhistoriallisten museoiden ylläpitämiä rautatiemuseoita. Oheisesta linkistä voi etsiä USA:n rautatiemuseoita ja esimerkiksi Floridassa museoita on 7 kappaletta: http://www.railmuseums.com/namerica/FLOR​IDA/ Osa museoista on pieniä, mutta osa on niin suuria, ettei niitä päivässä katso. Säilytetyn kaluston määrä lasketaan tuhansissa. Tässä on vielä pari linkkiä vaunut.orgista löytyviin yhdysvaltalaisiin museokalustoihin: http://vaunut.org/kuvat/?s=3276 ja http://vaunut.org/kuvat/?s=3422
05.01.2017 18:33 Juha Toivonen: Noo, katsotaan millaisia rautatieaiheisia museoita täältä Floridasta, ja ehkäpä hieman kauempaakin Jenkilästä löytyy. Ensimmäisestä näin juuri eilen osan, - ei paha, ja toisen puoliskon näen tulevien viikonloppujen aikana. Tuo mainitsemasi museokäsite täällä tuntuu olevan laaja....pikaisen nettitutustumisen perusteella. Joissakin, kuten vaikkapa juuri Parrishin museossa on todellista rautaa, ja selkeää toimintaa sen säilyttämiseksi. Vierailin sivustoilla, joilla ei oikeastaan esiintynyt mitään sellaista, joka antaisi ymmärtää sivujen haltijan olevan varteenotettava museo/museaalinen toimija. Toki myönnän, että saatan olla liian tiukkapipoinen asenteiltani, mutta toisaalta täällä "Museo"-termiä käytetään todella matalalla kynnyksellä. Eikä edelliseni koskenut pelkästään rautateitä ja niihin liittyvää toimintaa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!