01.07.1943 / Pori

01.07.1943 Saksan puolustusvoimien 3. luokan matkalippu 1.7.1943 Porista Hankoon. Lippua käytti n. 74 vuotta sitten lipun nykyisen omistajan isoisä (kiitos lippukuvan käyttöluvasta tässä nimenomaisessa yhteydessä). Sotakoirille oma rivinsä lipussa.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Pori
Kuvaaja: tuntematon (Lisännyt: )
Lisätty: 12.01.2017 09:43
Muu tunniste
Sekalaiset: Matkalippu

Kommentit

14.02.2024 14:03 Esa J. Rintamäki: Ettei olisi kirjoitettu saksalaisten Luftwaffen "Feldluftpark Porin" esikunnan toimistossa? Sellainen iso ilmailuvarikko oli sodan aikana juuri Porissa. Ja vieläpä kapteenin arvoinen lippukirjuri...?

Salaussyistä käyttivät juuri kenttäpostin toimipaikan postinumeroa. Muutoinhan olisi ne "toisen kenttäpostinumeron" (= "Andere Feldpostnummer") jannut keksineet paikan olemassa olemisen?
14.02.2024 14:35 Kari Haapakangas: Suomalais-saksalaiselle suhteelle tyypillistä, että saksa on tässä se alisteinen kieli. Kaikin paikoin ei alusmaan kieltä vaivauduttu käyttämään lain. Opetelkoot herrakansan kieltä, jawolh!

Hyvin saksalaista tuo leimasimen käyttökin. Ei niin pientä herraa, etteikö olisi löytynyt oma henkilökohtainen leimasin, jolla saattoi arvonsa leimata näihin ylen tärkeisiin ja monilukuisiin papereihin.
14.02.2024 15:08 Hannu Peltola: Ja mukavaa, että matkustusmahdollisuus on ollut myös sotakoirilla!

Harvinainen lippu, en ole ennen tällaista nähnyt (enkä ollut huomannut 2017 lisättyä kuvaa...)
14.02.2024 15:52 Esa J. Rintamäki: Toisaalta, englanninmongerrus oli jätetty saarivaltakuntalaisille melko suosiolla. Saksa ja ranska vallitsivat Euroopassa, saksan ollessa tieteen ja tekniikan kielenä ja ranskankielellä hoidettiin diplomatiakielenkäytöt ja keskustelut. Herra Kari, ei se nyt niin kovin alisteista ollut.

Suuriruhtinasaikana, ja etenkin sen loppuvuosina ryssänkielen ehdottomaan pakollisuuteen reagoitiin aika tavalla yksimielisesti, joten saksankieleen paneuduttiin iso uhma päällä.

Englanti kulki voittokulkuaan, polttoaineenaan lähinnä ylimielisyys. Kolonialismi levisi ympäri maailmaa, jäykän ylähuulen säestyksellä.

"Aurinko ei koskaan laske imperiumissamme", etenkin Enklannin-Petti kakkosen valtakauden alkuvuosien aikana.
14.02.2024 18:41 Kari Haapakangas: Enpä usko kolmannella valtakunnalla olleen paljon käyttöä diplomatian kielelle...
14.02.2024 19:53 Esa J. Rintamäki: Herra Kari, enemmänkin ns. tykkivenediplomatiaa! Hupsista, klo 4.45 aamulla syyskuun ensimmäisenä 1939 Danzigissa Westerplatten redillä...

Muuten, Aatulle sota lävähtikin yllätyksenä, kun hänen vanha kiristystaktiikkansa ei toiminutkaan.
Niin kuin oli toiminut Reininmaalla, Anschlussissa ja Sudeettikriisissäkin. Jätkät oli täysin pallo hukassa, että mitäs nyt tehdään, vaikka itse olivat tunkemalla tunkeneet kohti sotaa.

Aatu oli kuin oppimiskyvytön murtovaras, aina samalla taktiikalla, kunnes naapureiila tuli mitta täyteen.

Ja niin jäi samppakaljakauppias von Ribbentrop joukon jatkoksi kuin Pokkila punakaartissa, ei mitään käyttöä (ennen kuin muistui Risto Rytty eiku - anteeksi ööö tuota - Ryti mieleen kesällä 1944).

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!