01.07.2017 / Välillä Tampere tavara–Sääksjärvi (vanha)

01.07.2017 Näillä tienoilla koneapulainen huikkasi kuljettajalle "perä suorilla" sn35:n vaihteiden suoritetun ylityksen jälkeen, Hurussa ratti laitaan ja jäätiin odottelemaan Sääksjärveä - sehän kesti,,, ja kesti,,, 1500tn:n junalla. Kahvit juotiin, eväät syötiin ja "ruokasauhutkin" ehdittiin nauttimaan ennen Sääksjärveä.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: G.Anttalainen (Lisännyt: Jorma Toivonen)
Kuvasarja: Hurulla etelään
Lisätty: 08.07.2017 01:06
Muu tunniste
Sekalaiset: Ohjaamo
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

08.07.2017 11:03 Teemu Sirkiä: Tällä kertaa ei ollut varmaan aikaa kahvitella ja syödä ennen Sääksjärveä, kun oli vähän kevyempi juna. :-)
27.10.2017 14:39 Timo Järvi: Pentuna tuli usein todistettua (vaikka ei olisi ollut lähelläkään junanrataa), kuinka Lahdenperästä vaivoin pääradalle suoriutunut raskas Huru-vetoinen tavarajuna ilmoitteli tulostaan jo hyvissä ajoin ennen Multisiltaa ja Sääksjärveä. Silloin ennen ja yhä vieläkin etelään päin mentäessä on tiedossa puuduttava nousu Sääksjärven entisen aseman ohi ja aina Houkan suoralle asti.

Kävi joskus niinkin, että Hurun kauas kantautuvaa ääntä oli kuunneltu jo jonkin aikaa Tampereen ja Lempäälän rajamailla eikä Multisillan tasoriskeyksen kellot ehtineet vielä soimaan. Odottelun jälkeen Peltolammin suoran päässä pilkisti Hurun keula, kunnes yllättäen veturin äänet hiljeni. Liekö pojat pistäneet leirin pystyyn, laittoivat makkarat nuotiolle ja alkoivat ihailla maisemia :)

No, odoteltiin siinä toinen tovi, kunnes jonkin ajan kuluttua Tampereelta itäistä raidetta pitkin kohti Sääksjärveä porhalsi veturikaksikko. Toiset pojat olivat vissiin menossa noukkimaan radalle kilkannutta tavarajunaa...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!