14.11.1987 / Leningrad, eri asemilla, Neuvostoliitto
Reino Kalliomäki

14.11.1987 Kuva kommenttina Taunon kysymykseen. SO tehtiin Er:n jälkeen. Piti saada tehokkaampi veturi jolle käyvät samat kääntöpöydät ja raiteet.Siksi kai löytyy yhtäläisyyksiä (Rakov). Vas. värikuvassa näkyy joustava pressuliitos veturin ja tenderin välillä. Veturiosassa ei ole takaseinää, kylläkin pressu joka näkyy kuvassa, ja "oikea"ulko- ovi. Oikeanpuoleisessa värikuvassa on vanha erillinen tenderi, ikkuna näkyy hyvin. Rakenne oli käsittääkseni tavallinen. Isojen tendereiden yli ei voinut paljon nähdä, mutta tenderin ylälaita oli sisään taitettavissa. Näkyvyydenkö takia? 150-vuotisnäyttelyssä Er-veturin tenderin ylälaita oli osittain kääntynyt. Kuvan vetureissa pehmuste ikkunalla kertoo arkisempaa.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Leningrad, eri asemilla Valtio: Neuvostoliitto
Kuvaaja: Reino Kalliomäki
Lisätty: 17.07.2017 01:04
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat

Kommentit

17.07.2017 02:49 Tauno Hermola: Kiitos kommentista. Ja laitetaan nyt linkki takaisin siihenkin kuvaan, jossa kysymys oli: http://vaunut.org/kuva/56160

Lähinnä sitä ajattelin, että olisiko tuon alkuperäisen kuvan mukaisessa tenderissä mahdollista nähdä öljysäiliön sivuilta taakse. Mutta jos nuo alarivin kaksi kuvaa ovat samanlaisesta tenderistä, ei sieltä kummoistakaan näkyvyyttä taakse ole.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!