??.??.1975 / Virrat

??.??.1975 Henkilöjuna matkalla Poriin. Virtain aseman länsipää.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Virrat
Kuvaaja: Sami Lehtovuo (Lisännyt: Jaakko Keränen)
Kuvasarja: Liikennettä Virroilla 1975 - 77
Lisätty: 01.10.2017 15:45
Junatyyppi
H:
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

13.04.2019 09:20 Raimo Harju: Oliskohan tälläkin rataosuudella Pori-Haapamäki vielä joskus käyttöä, kunhan yksityisautoilu on veroilla ja maksuilla ja ilmastonmuutosvouhotuksella saatu lopullisesti tyrehtymään.
13.04.2019 10:23 Teemu Saukkonen: Ei yksityisautoilua voi muuttaa pelkästään joukkoliikenteeksi, ellei neukkulaa palauteta. Jospa ne tuhannet slickseillä rajoitinta vasten liukastelevat EST, PL, LT, yms. kilpiset rekat saataisiin ensin juniin. (jos kaikissa edes on rajoitintakaan)
13.04.2019 16:28 Raimo Harju: Samaa mieltä minäkin, ei yksityisautoilua voi, eikä pidäkkään muuttaa joukkoliikenteeksi, varsinkaan kun sitä joukkoliikennettä ei ole joka paikassa juuri nimeksikään. Olen aina ollut sitä mieltä, että raskas liikenne kuuluu raiteille, mikäli raiteet on olemassa. Jos tämäkin rataosuus olis liikennöitäväs kunnos, vois siinä tavarajunien lisäksi olla jokunen henkilöjunavuorokin Pori-Parkano, Pori-Haapamäki, tai jopa Pori-Jyväskylä. No nämähän olivat joskus olemassa, mutta sitten autoistuminen ja jotkut muut seikat saivat tämän rataosuuden näyttämään kannattamattomalta ja turhalta ja näinollen sen annettiin rauhassa rapistua.
13.04.2019 17:49 Esa J. Rintamäki: Eikä paluuta vanhaan käytäntöön taida ollakaan: yksityisautoilu oli ollut paikallista luonteeltaan ja joukkoliikenne näytteli pääosaa. Eikös tämä rataosa rakennettukin työllisyysnäkökohtien mukaan? Lue: kunhan rataa jotenkin pykätään, pääsee hevosenkuljettajat ja lapioon nojailijat ym. hommiin.

Tämä arvio siksi, kun rataosan valmistumiseen meni vuosia (vai oliko syynä hankala maasto Hpk puoleisella osuudella?).

Toivon joka tapuksessa, että tämän rataosan arvo vielä huomataan, ja pannaan kunnostustyöt käyntiin. Luulisi sujuvan pienehköllä vaivalla?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!