??.??.1966 / Nokian paperitehdas, Nokia

??.??.1966 Hanomag "4" paikkasi Schoeman huollot 1965 - 1968. Kuva tallin edestä. Takana olevalla aukiolla (tehdasalueen ulkopuolella!) on otettu monet veturikuvat. Taustala vasemmalta laskeutuu tie "Gummitehtaan" suunnasta sillalle, ja kanavan yli tehdassaarelle. Pääportti oli sillan pielessä. Halkosirkkeli oli tien akana. Kuvassa pottoainehuolto on improvisoitu. Aikoinaan raide halkosirkkeliltä jatkui aina naapuritehtaan onkahuoneelle. Nousu oli raju, noin 55 promillea. Mutta ruokatunnin aikaan hommaa hoitamassa oli helposti enemmän vetureita kuin vaunuja! Raideleveys oli 600 mm. Emäkosken sillasta on myös helppo paikantaa talli karttaan.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Reino Kalliomäki
Lisätty: 13.10.2017 00:09
Muu tunniste
Sekalaiset: Kapearaiteinen
Sijainti: Varikolla

Kommentit

14.10.2017 00:15 Heikki Jalonen: Aika jännittävä on tuo valolyhty. Mahtaa olla akkukäyttöinen, patteri jossain kuskin istuimen alla tai vastaavasti, ladataan varikolla aivan kuin ennen vanhaan "6V ja kalliit sähköosat"-maailmassa. Eihän tuossa veturissa turboa ollut. Lyhty itsessään on vähän Bosch-mallinen, ehkä Volvosta?

Tulee tässä aivan mieleen entiset ajat ja Ford Taunus P3 ja aivan omasta päästä (tai no, myönnetään, naapurin pajan romukasasta) kaivetut lisävalosysteemit. Eikä tuolla Noksulla varmaankaan ollut sitä hankalaa suikkapää-katsuria, joka (toimistostaan, edes ikkuna ei antanut auton suuntaan) totesi: "Ei ole laillinen, pois". Ei tullut leimaa, ei. Ei silläkään kertaa. Vaan siihenhän oli totuttu, huomenna taas uudestaan...

Hieno on myös tuo halkolava. Katsokaapa tuota kyljessä olevaa hylkylistaa... Tuo kelpaisi jopa sille suikkapäälle, on niin hyvä. Nimittäin, kuorma-auton katsastuksessa aikoinaan kyllä muistettiin syynätä lavan kyljessä oleva lista. Jarruista niin väliä, kunhan hylkylistassa ei ollut ryppyjä. Etusermi on rikki, mutta mitäpä siitä, sille oli eri vaatimukset. Se oli sellainen aika silloin.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!