??.??.1915 / Karunki
Green Mia, kuvaaja 1915

??.??.1915 Venäjän lippu liehuu Ruotsin rajalla. Karungin aseman virkamieskunta. Taisi olla mukava työpaikka Karungin asemalla. Porukkaa riittää. Karungin rautatievirkamieskuntaa poseeraamassa asemarakennuksen edessä. Karungin asemarakennus valmistui 1915. Green Mia, kuvaaja 1915 https://www.finna.fi/Record/musketti_rau​tatie.M014:SRMV1:1052

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Karunki
Kuvaaja: Green Mia, kuvaaja 1915 (Lisännyt: Pave Saarinen)
Lisätty: 11.01.2018 13:01
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

11.01.2018 14:35 Heikki Jalonen: Kuvassa on erittäin hyvin näkyvissä ruotsalaisvalmisteinen AB Lux-öljykaasulyhty (painovoimaisesti toimiva Autolux-malli), monen rautatieaseman laiturin ja piha-alueen valon antaja aikanaan Suomessa. Tässä lyhtypylvään varustelu taitaa olla vähän kotitekoisempi: lyhtyä varten ei ole vintturia, vaan se lasketaan ja nostetaan yksinkertaisesti köydellä. Köysikieppi näkyy kirkkaaksi kiillotetun Aseman Kellon vieressä.

Kuvassa myös runsaanpuoleisesti venäläisiä ja suomalaisia vormuherroja: harmaissa sinelleissä (yksirivinen napitus) on venäläisiä sotilashenkilöitä. Kaksirivisillä kiiltävillä napituksilla olevat mustat sinellit kuuluvat poliiseille, luultavasti suomalaisia kaikki. Rähinäremmi ilmaisee käskyjen antosuhteita. Pari tullinuuskiakin kuvassa taitaa olla, pitkissä takeissa mutta ilman kiiltonappeja. Eikä VR:n henkilökuntakaan kiiltävillä vormunnapeilla suuremmin koreile, koppalakki vain päässä ja tumma puku.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!
<< Kuvalista >>