08.03.2018 / Tikkurila asema

08.03.2018 Kyllähän se meni uusiksi kuten vertailukuvan tekstissä ennustetaan. Tikkurilan aseman eteläinen alikulku remontin jälkeen. Kaakelit ja paljas betoni ovat vaihtuneet teräkseen, joka eteläseinällä on ilman maalia ja pohjoispuolella Liikenneviraston sinisenä. Vertailukuva: http://vaunut.org/kuva/73012

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Henri Hovi
Lisätty: 11.03.2018 21:28
Muu tunniste
Rautatieinfra: Tunneli
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

15.03.2018 20:19 Ari Palin: Tässä onkin pyöräilijät sijoitettu järkevästi keskelle, jolloin ei tapahdu pyöräilijöiden ja jalankulkijoiden välisiä yllättäviä kohtaamisia portaiden tai hissien kohdalla. Tosin seurauksena pyöräväylä näyttää melko kapealta. Periaatteessa tuossa ei ole ollenkaan tarvetta ylittää pyöräväylää tunneliosuudella, vaikka suojatiet onkin portaiden/hissien kohdalle sijoitettu. Jos on vaihtamassa laituria, sen tekee todennäköisesti joko pelkästään portaita tai pelkästään hissejä käyttäen. Tilanne on tietenkin toinen, jos tunnelissa on ajateltu noudatettavan oikeanpuoleista liikennettä siten, että tunnelin yksi reuna on varattu vain yhdensuuntaiselle jalankulkuliikenteelle. Liikennemerkit eivät kuitenkaan tätä tue. Suojatie myös varoittaa pyöräilijöitä hissistä tulevista pyörän kanssa kulkevista, jotka muuttuvat suojatien kohdalla jalankulkijoista pyöräilijöiksi.
18.06.2018 12:49 Henri Hovi: Tähän mennessä tuosta liikennejärjestelystä on havaittu sellainen ongelma, jotta jalankulkijat kulkevat missä sattuu. Päädyissä olevat liikennemerkit ovat oudossa paikassa eli katossa ja keskeltä eli laitureilta tullessa ei ole mitään käsitystä mikä on varattu pyörille ja mikä jalankulkijoille. Tämä ei liene paras kanava, mutta jos joku Liikennevirastosta huomaisi tämän kirjoituksen, niin ensiapuna olisi syytä maalauttaa tavallisella suojatien merkintämassalla jalankulkijan ja pyöräilijän kuvat laatoitukseen molempiin päihin. Keskeltä tulijoiden ongelmaa voisi auttaa opastus laituriportaikkojen katoissa, jossa osoitettaisiin kaistoitus laitureilta tuleville levyllä, jossa olisivat kolme kaistaa ja niillä jalankulkijan/pyöräilijän merkit.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!