16.03.2018 / Sysmäjärvi

16.03.2018 Maaliskuu on jo yli puolenvälin ja tavallaan näillä leveysasteilla kevät on tässä vaiheessa jo melko pitkällä. Tänä keväänä tilanne on aivan toinen ja melkoiset lumimäärät on edelleen maassa, itseasiassa alkuviikosta sitä satoi melkein 30cm lisää. Aamulla pakkasta oli mittarin mukaan sen 20 astetta, joka sekin on vuodenaikaan nähden poikkeuksellisen kylmä lukema. Kylmässä pohjoistuulessa pilvet liikkuvat taivaalla melko nopeaan joten aikamoista arpapeliä oli paistaako lähes vastavalo junan tullessa, vai onko pilviä juuri silloin kohdalla. Radan varteen saapumisen jäädessä vähän viimetinkaan hetken jo epäilytti että juna olisi jo mennyt, mutta kulkutietojen nopea vilkaisu kertoi tämän olevan aikataulustaan hitaassa kymmenisen minuuttia. Vetovoimaa normaalimittaiselle raakapuuvaunuletkalle tarjosi Dv12 2554, jota en aiemmin ole onnistunutkaan kuvaamaan joten sinälläään kannatti tuolla viimassa värjöitellä. Takaisinpäin ei vaunuja tule, joten yksi veturi riittääkin mainiosti.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Sysmäjärvi
Kuvaaja: Perttu Karttunen
Lisätty: 16.03.2018 14:37
Junatyyppi
T: 4686
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

16.03.2018 18:57 Pasi Utriainen: Tänä talvena on radan kunnossapitäjillä ollut paljon lumihommia, sillä ainakaan 10 vuoteen ei ole ollut näin paljon lunta. Eilen mittasin tasaiselta paikalta n. 90 cm hangen.
17.03.2018 01:39 Santeri Kivioja: Enpä nyt sanoisi että tämän talven kaltaiset olosuhteet vielä mitään epänormaaleja olisi. Jos 20 vuotta sitten se oli hyvin tyypillistä että maaliskuun puolivälissä oli kiitettävästi lunta maassa pakkasten kera niin ei sen minään vakavana yllätyksenä nykypäivänäkään pitäisi tulla. Viime vuosien leudommista talvista ja keväistä huolimatta koen ainakin itse että tämän kevään kaltaiset kelit lumimääristä puhumattakaan ovat vielä normaaleja, pitkän ajan keskiarvojen mukaisia kelejä. Sellaisia, jollaisia niidenkin olisi "pitänyt" olla viimeisen 10 vuodenkin aikana pääosin mutta kiitokset "ei-ekologisajattelijoiden" ovatkin olleet valtaosin leutoja ja vähälumisia.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!