04.05.2018 / Rysslimpan, välillä Kauklahti asema–Luoma (uusi)

04.05.2018 Pendolino ohittamassa Rysslimpanin kalliota. Kuvista tulee hyvin esille Espoota vaivaava tonttipula.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Hannu Peltola
Kuvasarja: Kuu Kiurusta kesään, Ukko-Pekasta vähäsen...
Lisätty: 04.05.2018 22:48
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

05.05.2018 14:05 Olli Saari: Niinkuin kuvasta näkyy on etualalla oleva alue tärkeässä huoltovarmuus käytössä.
06.05.2018 18:20 Ari Palin: Tähän entisen Mankin ja Luoman välille mahtuisi tosiaan kokonainen uusi kaupunginosa, jota varten voisi perustaa Rysslimpanin seisakkeen. Seisakkeen sijainti olisi siltäkin kannalta hyvä, että paikka on suunnilleen Kauklahden ja Masalan puolivälissä. Nyt tuolla kohtaa on kahden pysähdyspaikan välillä 6 km. Pehmeän maaperän vuoksi rakentaminen tähän olisi tosin melko kallista. Siksi radassakin on edelleen puupölkyt.
06.05.2018 18:36 Hannu Peltola: Totta, peltoalue on todella suuri! Täytyy kyllä sanoa, että itse arvostan maiseman monimuotoisuutta ja viinitila tai peltoalue pääkaupungin läheisyydessä on oikein hyvä ratkaisu. Joissain pääkaupunkiseudun piireissä ainoa tavoite tuntuu olevan rakentaa kerrostalohelvetti jokaiseen vähänkään vapaaseen maapalaan, oli alla sitten lentokenttä tai saastunut vanha kaatopaikka...
06.05.2018 19:11 Ari Palin: No se on kyllä totta, että maalaismaisemaa ja luonnontilassakin olevia alueita pitäisi säilyttää myös kaupunkiseuduilla paikoitellen. Muuten, kuten mainitsit, maisema muuttuisi yksitoikkoiseksi. Tähän historiallisen Kuninkaantien läheisyyteen maalaismaisema sopii erityisen hyvin, ja tässä Espoon rajalla myös eräänlaisena muistutuksena Espoon historiasta maalaispitäjänä.
06.05.2018 20:06 Tuomas Pätäri: Espoon yleiskaavassa tämä on maatalousaluetta, mutta Uudenmaan maakuntakaavassa merkitty jo taajamatoimintojen alueeksi. Kuvassa näkyvällä alueella ei ole "viheryhteystarvetta" lukuun ottamatta mitään huomioon otettavia rajoitteita rakentamiseen maiseman tai luonnontilaisuuden kannalta, mutta vierustat ovat täynnä niitä. Kuvauskallion eteläpuolinen alue on maakuntakaavassa virkistysaluetta, Espoonlahden pääty ja sen pohjoisrannat luonnonsuojelualuetta, ja maakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi on määritelty alueet tästä länteen, etelään, em. Espoonlahden osa sekä siitä koilliseen nauhamaisesti Espoonjoen läheisyydet. Vähän kauempana kuvaussuunnassa on lisäksi Espoonkartanon alue, mikä on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!