01.07.2018 / Maanselkä

01.07.2018 Aseman sisätilat ovat joutuneet ilkivallan kohteeksi. Ulko-ovi on avoinna, joten sisälle pääsee helposti mellastamaan (toki ikkunoitakin on rikottu). Kiertelin sisätilat kauttaaltaan, mutta eipä tuolta enää löytynyt mitään historiallista jäämistöä. Alakerran hirsiseinät näyttivät olevan kunnossa.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Pasi Utriainen
Lisätty: 02.07.2018 19:29
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus

Kommentit

04.07.2018 17:53 Antti Häyhänen: Taustalla näyttäisi olevan sähkökeskus. Mikäli Helsingin Sanomia on uskominen, taulu on asennettu vuonna 1963:

"Ainoana valtion rautateiden Joensuun liikennepiirin ilman sähköä olevana liikennepaikkana tulee Maanselän asema saamaan sähköt vielä tämän vuoden puolella. Sähkövoiman saamisesta on jo tehty sopimus, ja noin 10 kilometrin pituisen avojohdon veto on parhaillaan menossa. Kun Maanselkä on veturien huoltopaikka, myös halkojen sirkkelöinti ja vedenotto tullaan järjestämään sähkövoiman avulla. Tarkoitus on, että jo jouluna saavat maanselkäläiset öljy- ja kaasuvalojensa asemasta valonsa valtakunnan sähköverkostosta." (HS 9.12.1963, Maanselän asemalle saadaan sähkövalot)

Olisikohan ollut viimeinen asema koko maassa johon oli kytketty sähköt vai olikohan muissa liikennepiireissä vielä sähköttömiä asemia tämän jälkeen?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!