03.07.2018 / Springfield, Missouri, Yhdysvallat
Lauri Kivijärvi

03.07.2018 BNSF:n omistama C44-9W-sarjan dieselveturi vanhassa Santa Fe -rautatieyhtiön Warbonnet-maalauksessa. Maalipinta on jo voimakkaasti kauhtunut ajan saatossa. Veturi on kuvassa juuri poistumassa BNSF Springfield Railyardin alueelta junan kakkosveturina. BNSF Springfield Railyardilla liikkuu myös muita vanhoissa Santa Fen ja Burlington Northernin sävyissä olevia vetureita. Kaluston uudelleenmaalauksen kanssa BNSF ei selvästi kiirehdi, mikä on rautatieharrastuksen kannalta positiivinen asia: vanhat maalaukset tuovat vaihtelua ja valottavat yhtiöiden historiaa fuusioineen.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Springfield, Missouri Valtio: Yhdysvallat
Kuvaaja: Lauri Kivijärvi
Lisätty: 10.07.2018 03:30
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

10.07.2018 03:38 Lauri Kivijärvi: Kuvan veturi on selvästi paikallisten rautatieharrastajien suosiossa vanhan värityksen johdosta. Veturista löytyy runsaasti hyviä otoksia oheisen linkin takaa: http://www.rrpicturearchives.net/locoPic​ture.aspx?id=2004&Page=3

636 on valmistunut yllä mainitun sivuston mukaan vuonna 1994 (valmistaja General Electric). Veturisarjan teho on 4400 hevosvoimaa Locomotive Wikin mukaan (linkki: http://locomotive.wikia.com/wiki/GE_C44-​9W ).
(Käyttäjä muokannut 10.07.18 04:07)
10.07.2018 11:21 Hannu Peltola: Santa Fen Warbonnet-maalauksen historia ei välttämättä ole kaikille tuttu, joten sen historian voi tässä lyhyesti kerrata:
- Atchison Topeka & Santa Fe Railway lanseerasi intiaaniteemaisen Chicagon ja Loa Angelesin välillä kulkeneen loistopikajunan Super Chiefin vuonna 1936. Juna oli dieselvetoinen ja varustettu uusilla virtaviivaisilla teräsvaunuilla.
- ATSF halusi vetureiden keulaan erottuvan koristelun, jossa toistuisi intiaaniteema. General Motorsin taiteilija Leland A. Knickerbocker suunnitteli Warbonnet-koristelun, josta muodostui lähes välittömästi klassikko.
- ATSF käytti Warbonnet-koristelua henkilöjunissaan aina henkilöjunien siirtymiseen Amtrakille vuoteen 1971 saakka
- Warbonnet-maalaus otettiin uudelleen käyttöön 1980-luvun lopulla ATSF:n tavaravetureissa.
- BNSF-fuusion jälkeen vuonna 1995 BNSF käytti Warbonnet-maalausta hetken aikaa muiden maalauskuvioiden rinnalla. Tämä kuvan veturi oli valmistunut 1994 ATSF:lle ja se sai todennäköisesti Warbonnet-maalauksen uutena.
11.07.2018 07:57 Lauri Kivijärvi: Hyvä tiivistelmä Warbonnet-väritysten historiasta. Luin pikaisesti Wikipediasta, että Warbonnet-väritys tuli käyttöön Super Chiefin toisessa versiossa. Värityksen tarkkaa käyttöönottovuotta en kuitenkaan löytänyt.

Warbonnet-väritys on kieltämättä klassikko, jota on mukailtu lasten satu- ja kuvakirjoissakin. Opin aikoinaan juurikin lastenkirjallisuuden kautta yhdistämään punaisen keulan amerikkalaisiin dieselvetureihin. Warbonnet-värityksen näkeminen paikan päällä on ollut tästä johtuen mukava kokemus. Kuvan veturi on tullut nyt useana päivänä vastaan ratapihalla eli paikallinen kone on selvästi kyseessä.
(Käyttäjä muokannut 11.07.18 07:57)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!
<< Kuvalista >>