12.05.2014 / Perkiön varikko, Tampere

12.05.2014 VR:N ROOLI UUDESSA TOIMINTAMALLISSA

Ylimenokauden aikana VR:n raivausyksiköt toimivat Liikenneviraston apuna. Täyteen valmiuteen tehtävissä koko Suomen osalta Liikennevirasto pyrkii pääsemään vuoden 2018 lopulla. Laajan organisaationsa puitteissa VR on velvoitettu avustamaan raivaamisessa myös muita rautatieliikenteenharjoittajia rataverkon haltijan sitä vaatiessa.

Ohessa infoa VR:n raivauspalveluista. Palvelukuvauksen lisäksi infosta löytyy myös VR:n raivaustoiminnan hinnoittelu- ja sopimusmallit. Tämä palvelukuvaus on VR Groupin verkkosivuilla julkisesti nähtävillä ja lupa sen kopiomiseen sellaisenaan Vaunut.org -sivustolle on saatu VR viestinnältä 02.11.2018

--------------------------------------------------------------------------------------

"PALVELUKUVAUS

VR myy raivauspalvelua tilaajalle tämän kaluston ollessa osallisena onnettomuus- tai vauriotilanteissa.

Onnettomuudella tarkoitetaan rautatieonnettomuutta, joka aiheuttaa rautatiellä vahinkoa tai välitöntä vaaraa ihmisille, omaisuudelle tai ympäristölle ja joka vaatii pelastus- tai raivaustoimenpiteitä (LiVin ohje varautumisesta rautatieonnettomuuksiin (5/2016)). Vauriotilanteella tarkoitetaan tilannetta, jossa rautatiekalusto on suistunut kiskoilta.

VR myy Raivauspalvelua VR:n yksityisraiteilla, sekä pyynnöstä myös muilla raideosuuksilla perustuen Helsingin, Tampereen, Kouvolan, Pieksämäen ja Oulun raivauspäälliköiden ja yksiköiden varallaoloon ja raivauksen toteuttamiseen

VR:n raivaustoiminta on organisoitu 5 alueelliseen toimintayksikköön, joissa jokaisessa on toimintaa johtava raivauspäällikkö varallaolo-päivystyksessä 7/24. Miehistö kutsutaan kulloisenkin työtehtävän mukaan.

Toiminta perustuu jatkuvaan päivystykseen, miehistön osaamisen ylläpitoon sekä toimintaan soveltuvaan lähtövalmiiseen kalustoon sekä kalustotekniseen siirto- ja nostovälineistöön.

Tilaajan on toimitettava VR:lle Kaluston käsittelyyn ja raivaukseen soveltuva erityinen välineistö, joka ei sisälly VR:n omaan raivauskalustoon.

Palvelut toimitetaan Tilaajan toimeksiannosta, joka syntyy, kun Tilaajan määritelty yhteyshenkilö ilmoittaa VR:lle raivaustarpeesta, VR saa ilmoituksen raivaustarpeesta liikenteenohjaukselta tai on ilmeistä, että onnettomuus- tai vauriotilanne edellyttää VR:n välitöntä raivausapua.

Tilaaja ilmoittaa yhteystietonsa 24/7 , joihin voi olla yhteydessä mahdollisia raivaustoimintaan liittyvien kaluston omistajaa koskevissa kysymyksissä kuten siirtojen ja vaativien nostojen toteuttamisessa.

Palvelu sisältää toimenpiteet, joihin kuuluvat tapahtumapaikan raivaus sekä rautatiekaluston siirtäminen sen verran kuin on välttämätöntä radan saattamiseksi liikennöitävään kuntoon

VR:n toimintaa onnettomuuspaikalla johtavalla on oikeus tapauskohtaisesti määrittää, mitä resursseja raivaustoimenpiteen suorittamiseksi hälytetään.

_________________ HINNOITTELUMALLI

Hinnoitteluperusteet:

Kiinteä maksu per onnettomuus- tai vauriotilanne 8,4 keur alv.0%.Toteutuneet kustannukset per onnettomuus- tai vauriotilanne perustuen:

- käytettyihin tunteihin (45,7eur/h alv.0% perustuen voimassa olevaan raivaustyön tuntihinnoitteluun)

- materiaalikustannuksiin

sekä muut tarvittavat kolmannen osapuolen palvelut sisältäen nostotyöt ja koneet Raivausten toteutumien mukainen laskutus tapauskohtaisesti.

__________________ SOPIMUSMALLIT

Sopimusta laadittaessa Tilaaja toimittaa kalustoaan ja liikennettään koskevan VR:n määrittelemän raivaustoiminnan toteuttamiseen tarvittavan teknisen aineiston VR:lle sekä järjestää mahdollisuuden tutustua kalustoon.

VR:llä on oikeus pyytää kalustoteknisiä lisäselvityksiä kalustosta.

Tilaaja ja toimittaja sopivat toiminnan alustavasta laajuudesta. Arvioinnissa huomioidaan mm. kalustolaji, kaluston käyttötapa sekä liikennöitävä alue.

Toimittaja tarkastaa kaluston raivaustoimintaan soveltuvuuden tilaajan toimittaman teknisen dokumentoinnin perusteella . Lisäksi tarkastetaan apuvälineiden olemassaolo.

Toimittaja tutustuu tarvittaviin kaluston yksityiskohtiin sekä sovitaan tarvittavista täydennyksistä dokumentaatioon tai välineisiin VR:n perusteltujen kannanottojen pohjalta.

Raivauspalvelusta tehdään aina vuosisopimukset tilaajan kanssa. Tilaaja sitoutuu maksamaan raivaustoimintaan varautumisesta sekä raivauksen toteuttamisesta voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

VR ei vastaa sellaisista kalustolle tai raivauskalustolle mahdollisesti aiheutuneista lisävahingoista, jotka syntyvät VR:n Sopimuksen mukaisten toimien seurauksena (esim. kalustoa nostettaessa tai siirrettäessä). VR:n mahdollinen korvausvastuu rajoittuu kaikissa tapauksissa kulloinkin toimitetusta palvelusta perittyyn hintaan, eikä VR:llä ole vastuuta välillisistä vahingoista."

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Kari Suominen
Kuvasarja: Pelastus- ja raivaustoiminta rataverkolla
Lisätty: 04.11.2018 12:31
Muu tunniste
Rautatieinfra: Veturitalli
Sekalaiset: Onnettomuus
Sijainti: Varikolla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

07.11.2018 19:08 Hannu Peltola: Kiitoksia Karille kattavan infopaketin julkaisemisesta! Toivottavasti kenelläkään ei näiden myötä ala taas keulimaan...
08.11.2018 00:07 Kari Suominen: Kiitos Hannu !

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!