05.11.2018 / Lehmo, välillä Joensuu asema–Kontiolahti
Teemu Saukkonen

05.11.2018 Ensimmäinen VR:n juna Pitkämäkeen.

Kuvan tiedot
Välillä: Joensuu asema–Kontiolahti Kuvauspaikka: Lehmo
Kuvaaja: Teemu Saukkonen
Lisätty: 06.11.2018 18:39
Junatyyppi
T: 54707
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

06.11.2018 21:46 Teemu Sirkiä: Uusista liikennepaikoista on aina hyvä omaksua niiden oikeaoppinen taivutus. Juna on matkalla Pitkällemäelle ja jättää vaunut Pitkänmäen lastausraiteelle. :-) http://kaino.kotus.fi/asutusnimihakemist​o/index.php?a=listaus&hakunimi=Pitk%C3%A​4m%C3%A4ki
07.11.2018 00:42 Esa Lehtinen: Mahtaako Kotus nyt olla erehtynyt? Punkaharju - Punkaharjulla vai Pungallaharjulla? Haukipudas - Haukiputaalla vai Hauellaputaalla? Kalajoki - Kalajoella vai Kalallajoella? Kirkkonummi - Kirkkonummella vai Kirkollanummella?
07.11.2018 04:20 Jari Kuusinen: Juu ei kyllä joo taivu nämä uuden liikennepaikan uudet taivutusmuodot sitten millään suussa sulavaan muotoon. Eli ensimmäinen VR:n juna matkalla Pitkämäkeen. Ja juna jättää vaunut Pitkämäen lastausraiteelle. Kokeillaan vielä vaihtaa paikan nimi toiseen Pitkä-alkuiseen eli Pitkäportaaseen: Käytännön oikea taivutusmuoto näyttäisi hakukoneen avulla olevan Pitkäportaalle/Pitkäportaan/jne. Esimerkiksi vaihtoehto Pitkälleportaalle ei tuota yhtään virallisen oloista tulosta, "Tarkoititko: pitkälle portaalle". Tien nimi on kuitenkin saanut kasteessa muodon Pitkänportaantie, mutta muutoin kaikki palvelut tarjotaan Pitkäportaan nimellä.
07.11.2018 08:55 Antti-Matti Hartikainen: Ei Kotus erehtynyt ole. Nurmeksen Pitkämäki taipuu myös adjektiivin osalta, kuten toki monen muunkin suomalaisen paikkakunnan kohdalla tilanne on, vaikka Kotuksen hakemistosta on nähtävissä, että kaikissa Pitkämäki -nimisissä paikoissa tilanne ei ole sama. Kun tapana on kuitenkin noudattaa paikkakunnalla vakiintunutta käytäntöä paikannimien taivutuksessa, Nurmeksen Pitkämäki taipuu juuri kuten Teemu ylempänä kirjoittaa. Pitkänmäen vakiintuneesta taivutuskäytännöstä esimerkkejä löytyy mm. Nurmeksen kaupungin sivuilta, paikallislehdestä Ylä-Karjalasta, sekä Pitkänmäen alueella toimivien yritysten nimistä :)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!