07.08.1979 / Pieksämäki asema

07.08.1979 "Matkaliput, matkatavarat, matkatavaran säilytys ja yleisöpuhelin." Pieksämäen asema oli elämää nähnyt viimeisinä käyttövuosinaan. Matka on ollut jännittävä ja onnistunut, sisältäen myös elämän ensimmäisen ravintola-aterian, vasikanleikkeen kivitalon yläkerrassa toimineessa ravintolassa. Kohta lähtee takaisin kotiin pikajuna 106. Se ohittaa mannermaisesti Lievestuoreen, pysähtyen vain Hankasalmella. Matka Jyväskylään kestää silti tunnin ja 15 minuuttia: perusparannustyömaa hidastaa kulkua.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Pieksämäki asema
Kuvaaja: Veikko Pentikäinen (Lisännyt: Petri P. Pentikäinen)
Kuvasarja: Ensimmäinen junamatka 40 v.
Lisätty: 19.08.2019 21:57
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sekalaiset: Matkustaja
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

19.08.2019 22:16 Petri P. Pentikäinen: Tuona vuonna ilmestyi Frederikin ensimmäinen kultalevyalbumi, jolta hitiksi nousi mm. kappale Linda Linda. Siitä syntyi kenties ensimmäinen sävelmuistoni. Jossakin kohtaa ensimmäistä junamatkaa kuulin sen, ja kappaleen soiminen tuo edelleen aina saman tunne-elämyksen kiskojen kihinästä ja tiheästä kolkutuksesta tuolla matkalla.

Linda Lindan poljento suorastaan k u u l o s t a a pikajunalta, erityisesti loppuosa, jossa kappale alkaa kelata tehoja lisää kuin veturi. https://www.youtube.com/watch?v=SZgTSHqZ​jNc

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!