02.05.1954 / Lahti

02.05.1954 1954-05-02, klo n. 16:00, Truman 1315 Lahden asemalla Kouvolasta Riihimäen suuntaan.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Lahti
Kuvaaja: Harry Sandberg (Lisännyt: Seppo Sandberg)
Lisätty: 26.03.2020 20:36
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

26.03.2020 22:58 John Lindroth: Tässä on todellista tunnelmaa.
27.03.2020 13:31 Reijo Salminen: Ja vasemmalla lienee Heinolan juna?
27.03.2020 16:18 Erkki Nuutio: Asianmukaisesti pukeutuneita nuoria miehiä. Omaa ikäluokkaani.
Montako minuuttia ennen kuvaushetkeä oli käynnistetty stokeri ja lietsoin? Lähtöaikeet näyttävät jo vakavilta.

Monellakaan rautatieasemalla ei voinut laiturilta käsin ihailla tavarajunien seisahtumisia ja usein komeita liikkeellelähtöjä. Lahti oli poikkeuksellinen. Kaksoisraidetta oli kuitenkin Riihimäelle ja eteenpäin. Oliko liikenne niin tiheä, että tavarajunat joutuivat odottamaan lähtövuoroa? Sivuutusraiteita ei näytä liiaksi olleen.
Neuvosto-telivaunu, korkealaitainen avovaunu näyttäisi olevan ensimmäisenä. Miten se kytkettiin Trumaniin?
27.03.2020 16:45 Teppo Niemi: Riippuen vaunun muutostyö tilanteesta joko
- normaalisti ruuvikytkimellä tai
- laittamalla ruuvikytkime lenkki SA3-kytkimen sivussa olevaan väkäseen.
Neuvostoliittolaisessa vaunussahan on normaalit sivupuskimet..
30.03.2020 11:11 Erkki Nuutio: Ollaan siis lähtöpuuhissa, juuri lähtöhetken edellä. Asia paljastuu piipun päästä. Arinan alla olevat vetoluukut on epäilemättä avattu ja lienee käännetty apulietsoimen venttilin vipua vielä lisäämään vetoa. Apulietsoimesta virtaa kattilahöyryä putkea pitkin vetopuhaltimen suppiloon, joka on savupesässä piipun alapuolella.

Lisäksi on käynnistetty hiilensiirrin (stoker) joka siirtää tenderistä hiiltä ja puhaltaa sen arinalle https://www.martynbane.co.uk/modernsteam​/tech/elvin-mechanical-stoker.pdf .
Taukojen aikana hiiltä on lisätty yleensä lapiolla tulipesän luukkujen kautta ja hiilensiirrin on pysähdyksissä.
Veto ja hiilensiirtimen lisäämä hiili herättää vähäisesti arinalla palavan hiilen ilmiroihuun viimeistään parissa minuutissa.
Muutama minuutti lisää niin paine kattilassa on noussut ja höyrystyskykyä riittää liikkeellelähtöön ja kiihdytykseen.
Truman tempaisee junan liikkeelle heti ilman alkuluistoja, jollaiset ovat yleisiä Ristolla ja kevyemmillä vetureilla.

Savu kertoo siis mitä aiotaan. Kuvan savu on seurausta voimakkaasta palamisesta ja savun mukana tulee pieniä hiilenpalasiakin. Jopa niin että veturimiehet ovat voineet tarvita suojalaseja tähystäessään.
Paikallaan odotellessa on palaminen vähäistä ja savun vaivoin havaitsee, kuten tässä http://www.vaunut.org/kuva/138375?u=4686 .

Tässä vertailumielessä http://www.vaunut.org/kuva/97318?u=3399&​paik=Tampere&tag0=0%7CHv2%7C ovat ainakin vetoluukut avoinna. Savussa on hiilenhitusia kun paikoillaanollessa halutaan lisätä painetta. Vastaavasti muutama minuutti myöhemmin kun veturinkuljettaja tekee näyttävän lähdön umpihangessa odottaneen kuvaajan iloksi http://www.vaunut.org/kuva/97151?u=3399&​paik=Tampere&tag0=0%7CHv2%7C . Nyt paloilmaa tulee riittävästi. Piipusta tulee puhdasta höyryä sylintereiltä ja kattilaputkista terveenpuhtaita palokaasuja. Veturissa ei ole vikaa.

Oheisessa kuvassa näkyy edelleen putkimainen "vaunuöljykannu" tenderin pitkittäispalkin uumassa. Miksi? Siksi tietysti, että nämäkin veturit tarkoitus antaa neukkulaan ilmaiseksi, eli ns. Lend-Lease -ohjelman puitteissa.
Lend-Lease tarkoittaa, että lainaa tuliterä tuote ilmaiseksi ja palauta se romuksi menneenä, mikäli ei tällöin todeta ettei romua kannata palauttaa. Neukku sai kommunistiagentteja puolillaan olleelta F.D. Rooseveltin hallinnolta valtavasti materiaaliapua 1941-1946, mm. uusista sota-ajan uusista vetureistaan 92%.
Sitten jenkkilä huomasi kuinka senilöityneen Rooseveltin aikana heitä oli vedätetty. Presidentti Truman johdolla aloitettiin korjata virheitä, karkoittaa neukkuvakoilijoita ja laittaa omia maanpettureita oikeuteen.

Lohdutukseksi Suomi sai ostaa melko halvalla ylijäämävarastosta neukkuja varten tehdyt Tr2-veturimme. Niillä ei tosin ollut jenkkilässä myyntiarvoa muutenkaan. En tiedä oliko suuri lohdutus suomalaisille, jotka menettivät Viipurin paljolta Rooseveltin Suomenkin nujertamiseen antaman avun voimalla.

Siksi siis se vaunuöljy veturin laakerien voitelua varten. Irtokannussa öljy saatetaan ottaa parempaan käyttöön. Lisäksi vaikka neukkula oli suuri öljyntuottaja, tuotannosta valtaosa meni vientiin aseiden ja senkaltaisten ostoa varten. Natsi-Saksa osti valtaosan neukkuöljystä 1939-1941, eikä Ranskan kaataminen eikä Barbarossan käynnistäminen olisi ollut mahdollinenkaan ilman Josefin apua öljyn, kumin ja muiden strategisten tarvikkeiden muodossa.

Siitä johtui, että neukkulainen veturinlämmittäjä ei ehkä saanut voiteluöljyä veturilleen ennen seuraavaa viisivuotissuunnitelmaa. Tarvittiin putkessa olevaa hätävaraöljyä, jotta laakerit eivät kävisi kuivina ja leikkaisi kiinni.
(Käyttäjä muokannut 30.03.20 11:19)
30.03.2020 12:06 Esa J. Rintamäki: Erkki: "laittaa omia maanpettureita oikeuteen." = Joseph "Joe" McCarthyn lietsomat kommunistivainot mustine listoineen.

Ja tietysti asia keitti pahasti yli, syyttömätkin saivat pahat sapiskat.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!