22.02.2020 / Whithorn, Skotlanti, Yhdistynyt kuningaskunta

22.02.2020 00-mittakaavainen Whithorn-rata oli yksi näyttelyn aivan upeimpia ja kuvaajan henkilökohtainen suosikki. Radan on suunnitellut kuuluisa brittiläinen ratasuunnittelija Ian Rice. Whithornin sivurata sijaitsi Lounais-Skotlannissa ja Whithornin asema oli Skotlannin eteläisin rautatieliikennepaikka. Kuvassa on hienosti detaljoitu pieni farmi, jonka vasemmalla puolella ratalinja katoaa piiloratapihalle.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Hannu Peltola
Kuvasarja: Model Rail Scotland, Glasgow 21.-23.2.2020
Lisätty: 01.04.2020 23:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus
Sekalaiset: Muu ajoneuvo, Tapahtuma
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

02.04.2020 23:05 Heikki Jalonen: Arkkitehtonisesti edustava aaltopeltivaja on riittävän suuri majoittaaksen hieman kulahtaneen Minin. Ei siis kovinkaan suuri.

Traktori on hieman kauhtunut ja jotenkin oudon oloinen, mutta mikäs se muukaan voi olla kuin ubiikki Ferguson TED/TEF-20. Ilman pystypakoputkea voisi myös arvailla sen olevan (Lend-Lease) Ford 9N, takapyörän keskiölevy sopisi paremmin siihen. Muutenhan ne ovat jokseenkin samanlaisia. Pienoismallin tarkkuutta/uskollisuutta en käy arvailemaan, sekin vähän vaikuttaa.

Ladossa heinää kanttipaaleissa, itse paalain on ladon takana, Britannian tunnettujen säiden hellittävänä. Ruoste näkyykin jo kutsun kuulleen.

Mutta mikä autonhylsy on tuolla peltivajan takana puskassa? Past identification, beyond restoration?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!