22.02.2020 / Cragganmore, Skotlanti, Yhdistynyt kuningaskunta

22.02.2020 Cragganmore-rata oli Elgin Model Railway Clubin rakentama upea 0-mittakaavan rata, jonka teemana oli Cragganmoren kaupungin ympäristö 1960-luvun alussa. Rata on osittain What if –henkinen, Cragganmoren tislaamoille oli todellisuudessa teollisuusrata ja tällä radalla tislaamo ja sen ympäristö on mallinnettu todella tarkkaan esikuvan mukaan. Cragganmoressa ei sen sijaan ollut kuvan kaltaista henkilöasemaa. Radan asemarakennus oli rakennettu West Highland Linen mukaiseksi ja tällainen asema on mm. Tullochissa ja Crianlarichissa. Rata oli yksi näyttelyn upeimmista ja allekirjoittaneen yksi Top 5 –suosikeista.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Hannu Peltola
Kuvasarja: Model Rail Scotland, Glasgow 21.-23.2.2020
Lisätty: 07.04.2020 20:26
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus, Veturitalli
Sekalaiset: Tapahtuma
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

08.04.2020 00:08 Heikki Jalonen: Löytyihän se Scammel Scarab myös lopulta: takana, sillan edustalla, hieman linkussa olevan perävaununsa kanssa. Jollekin toiselle puolikkaan vetäjälle paikka saattaisi ehkä olla ahdas, mutta kuoriainen pyörähtää tuossa tilassa kärryineen päivineen vaikka perä edellä ja kertaakaan eteenpäin käyttämättä.

Suomessakin niitä oli (HKR ja Stockmann), täällä tosin tyyppikatsastuksen perusteella etupyörän (yksikkö, ei monikko) kääntymäkulmaa rajoitettiin (max 60 astetta puoleensa), pelättiin laitteen kaatuvan; samalla tietysti ketteryys kärsi. Mutta, olipa meillä yleensä vähemmän ahdasta kuin sumusaarilla. Todella omaperäinen brittiluomus kaikkiaan.

Linja-auto on jokseenkin varmasti Foden-alustainen. Dioraaman sijoituspaikka huomioiden, kori saattaisi olla W. Alexander & Sons, luotettava skottivalmistaja Falkirkista eikä mikään sassenach. Tuon näköinen auto saattaisi olla tehty ehkä 1947...55.
08.04.2020 00:19 Jimi Lappalainen: Scammell Scarab on kiinnostanut minua pienestä asti erään autokirjan johdosta :) Olen joskus nähnytkin sellaisen, olisikohan ollut tämä: https://ls24.fi/uutiset/veturivanhus-oli​-koyliossa-juhnnuksen-vetonaula

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!