05.02.2020 / Ülemiste, Tallinna, Viro

05.02.2020 Vetureita Ülemisten tuloratapihalla. Toinen vetureista on saanut Operailin uuden sinisävyisen värityksen.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Ülemiste, Tallinna Valtio: Viro Koordinaatit: 59.42105 24.8475 [Google Maps]
Kuvaaja: Panu Breilin
Kuvasarja: Ülemisten tavararatapiha ja laskumäki
Lisätty: 07.04.2020 21:31
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

08.04.2020 00:18 Jorma Toivonen: Ovatko molemmat veturit Operailin? Tuoko väritys tulee olemaan myös Suomessa?
08.04.2020 00:35 Panu Breilin: Molemmat veturit ovat Operailin. Virossa vasta pienessä osassa Operailin vetureista on uusi väritys ja uusi nimi. Muut ovat vielä vanhassa punakeltaisessa värityksessä ja kyljessä lukee joko yhtiön edellinen nimi EVR Cargo taikka Eesti Raudtee.
08.04.2020 02:45 Tuukka Ryyppö: Operailin värityksestä on mahdotonta mitään varmaa vielä sanoa. Heidän uusimmat C30-M-veturinsa ovat punavalkoisessa värityksessä, mutta ne näyttävät saaneen värityksensä ennen kuin Operailin nykyinen väritys päätettiin. Tämän kuvan veturi taas on saanut pitää punaisen pohjavärinsä, mikä viittaa siihen, että vain osa sen värityksestä on muutettu Operailin nykyisen brändin mukaiseksi. Tuo sininen ei ainakaan tuon punaisen kanssa sovi kovin hyvin yhteen, joten luultavasti tuo ei tule olemaan Suomessa kulkevien Operail-vetureiden väritys.

Jotain vihjettä voi hakea Operailin nettisivujen värimaailmasta: https://operail.com/ . Koska siellä ei ole juuri muuta kuin sinisen sävyjä ja videoidenkin alut on haluttu vääntää sinisävyisiksi, olettaisi veturin perusväriksi tulevan suunnileen tuon sinisen, joka tämän kuvan veturin raidassa on. Korostuksia sitten ehkä punaisella ja valkoisella?

Vetureista on näkynyt kuvia, joiden mukaan niiden vanhat värit on poistettu, ja kuvissa veturit ovat olleet keltaisessa pohjamaalissa. Kyseisten veturiyksilöiden vanhasta värityksestäkään ei siis voi vetää mitään johtopäätöksiä sen suhteen, mikä uusi väritys tulee olemaan.

Väittäisin, että aika varmasti ei tämä tässä kuvassa näkyvä ainakaan, kun punainen on eri kuin logossa.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!