01.10.2020 / Tampere

01.10.2020 Tampereen raitiotietä Hervannassa

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Tampere
Kuvaaja: Jyrki Längman
Kuvasarja: Tampereen raitiotiet
Lisätty: 04.12.2020 19:13
Muu tunniste
Sekalaiset: Ilmakuva, Raitiotie
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

05.12.2020 03:06 Esa J. Rintamäki: Mielenkiintoinen raiteensijoitusratkaisu!
05.12.2020 09:36 Teppo Niemi: Itse törmäsin vastaaviin 1990-luvun lopulla Dortmundissa. Vaihto kulkuvälineestä toiseen on helppoa ja esteetöntä. Muutama PRKlainen rautatieharrastaja lähti ratikka-ajelulle linjan toiseen päätepisteeseen ja paluumatkalla pysähdyimme ihmettelemään vastaavan ratkaisun toimivuutta.

Onkohan joku silloisesta ratikkamatkaseurasta siirtänyt idean Tampereelle?
05.12.2020 10:26 Juhana Nordlund: Kyseessä on Opiskelija-niminen raitiovaunupysäkki. Se sijaitsee kahden kiertoliittymän välisellä osuudella Insinöörinkadulla. Kuvassa näkyvätkin molemmat kiertoliittymät. Lähimpänä näkyvä on Orivedenkadun kiertoliittymä ja tuo kauempana sijaitseva taas Opiskelijankadun vastaavan tyyppinen liittymä. Bussipysäkin nimi oli silloin kun tuolla viimeksi kuvasin nimeltään Orivedenkatu, nimet yhtenäistetään (Opiskelijaksi) varmasti viimeistään silloin, kun raitioliikenne alkaa.

Tämä tulee siis olemaan yksi vaihtopysäkeistä liikennemuodosta toiseen Hervannassa. Busseissa on ovet vain oikealla puolella, siksi ajoratojen / kaistojen järjestely on nimenomaan näin päin. Tampereella raitiovaunujen molempien kylkien ovia hyödynnetään jo ihan yhteenkin suuntaan ajettaessa, ei ainoastaan vaunujen kaksisuuntaisuuden takia.

Kauempana, toisenkin kiertoliittymän takana, sijaitsee Hervantakeskus. Sinnekin tulee vaihtopysäkki, mutta osittain hieman Opiskelijasta poikkeava.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!