??.??.1969 / Helsinki

??.??.1969 Jollain teistä saattaa olla tämä paperi tai sen sanoma paremmin luettavassa muodossa mutta laitanpa tänne Rautatiemuseossa - silloin todella vielä Helsingissä - muinoin kameralla kuvatun kopion sijoituslistasta. Jos vaikka kiinnostaa jotakuta. Kuvankäsittelyn tie on kuljettu tämän kohdalla loppuun mikäli halutaan pysyä kohtuullisen kokoisessa tiedostossa.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Helsinki
Kuvaaja: Petri Koskela
Lisätty: 25.01.2006 00:00
Muu tunniste
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

25.01.2006 14:58 Jouni Hytönen: Ovatko piirit kenties: 1. Helsinki, 2. Kouvola, 3. Tampere, 4. Seinäjoki, 5. Oulu, 6. Pieksämäki ja 7. Joensuu? 2551 lienee yksinäisenä Kouvolassa siksi, että siinä oli tuohon aikaan Vapiti?
25.01.2006 16:34 Tapio Muurinen: Todella kiinnostava paperi. Kiitokset Petrille.
25.01.2006 17:14 Eero Heinonen: 2551:n extra taisi nimenomaan olla SA3-kytkin Imatralla työskentelyn helpottamiseksi.
25.01.2006 18:21 [Tunnus poistettu]: Nää VR:n virallisest sijoituslistat laahaavat toisinaan monen veturin kohdalla todellista tilannetta jäljestä, mitä viimeisiin ajoihin tulee. Nuo kaikki tässä Hesaan siis piiriin 1 merkityt veturit olivat tosiasiassa Riihimäen kirjoilla ja osa kauan sitten ajaneet viimeiset ajonsa, mutta olivat yhä kirjoilla. Sama pätee osaan noihin tässä Tampereen piirin merkittyihin koneisiin. Tosia asiassa monet niistäkin ovat Turun koneita, joita piirejä yhdistelemällä on saatettu tässä tamperelaisiksi. - Mukavaa luettavaahan nää eri vuosien sijoituslistat ovat ja arvokkaana apuna vetureiden kohtaloita tutkittaessa. Varsinkin nuo sota-aikaiset listat, joita muistaakseni SRHS:kin jakoi joskus kierokirjeissään jäsenistölleen. - Monista veturin siirroista näkee kuinka vasta pitkän ajan kuluttua kone on näissä listoissa saatettu merkitä uuteen varikkoonsa. Joskus on tietysti näissä asioissa toimittu nopeastikin. Veturi hylätty tässä kuussa ja jo seuraavan kuun sijoituslistasta sen näkee.
27.01.2006 09:47 Petri Nummijoki: Eikös homma mennyt niin, että Riihimäki ja Turku olivat vielä varikoita mutta eivät enää itsenäisiä liikenne/konepiirejä vuoden 1969 muutoksen jälkeen? Tässä esitetään sijoittelu juuri liikennepiireittäin, joka selittää Riihimäen ja Turun puuttumisen listalta.
27.01.2006 10:06 Perttu Karttunen: Oulu on vitospiiri jo, SIell oli kai Deevereitä melkein heti alusta alkaen.
22.06.2009 11:25 Eljas Pölhö: Vieläkö näitä sijoituslistoja julkaistaan? Ei ole näkynyt Resiinassa pitkään aikaan enkä löytänyt Isovaaleen sivuiltakaan. Ei kai ne ole Suomessa salaisiksikaan voineet muuttua, kun eivät missään muuallakaan. Pikemmin voisi kuvitella, että niiden informaatioarvo on vähentynyt, ainakin linjavetureiden osalta. Juhanin kommenttiin (tuossa yllä) lisäisin, että hylkäykset noteerattiin aina heti, mutta sijoitusten muutokset näkyivät pakosta joskus jonkun viikon jälkikäteen, kun listoja uusittiin kerran kuussa ja muutoksia tapahtui pitkin kuuta. Tilapäisiä lainoja varikoilta toisille ei noteerattu, eikä sitä seisoiko veturi kylmänä vai oliko ajossa. Alkukysymykseen palatakseni: Mitkä Dv12 ja Dr16 veturit ovat Oulussa kirjoilla?
22.06.2009 12:52 Kimmo Pyrhönen: Arvaa vain, saako tällaisia listoja mistään. Ainoa on, että kokoaa itse, ettei kukaan muu joudu vastuuseen...!
22.06.2009 13:22 Eljas Pölhö: Minun on kyllä vaikea kuvitella, että nämä olisivat muuttuneet salaisiksi tai edes piilossapidettäviksi, ja vielä Suomessa. Nykyisinhän nämä ovat rautateiden jakamaa tietoa entisissä itäblokin maissakin ja julkaistaan kirjoissa ja lehdissä. En vain tunne VR:n nykyistä organisaatiota edes sen vertaa, että osaisin arvata kenelle sijoitustietojen ylläpito kuuluu. Ehkä joku SRHS:n puolelta voisi ottaa selvää ja pyytää luvan julkaista virallinen versio. Tai antakaa yhteystieto minulle vaikka privaattipostin kautta, niin selvinnee sitten.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!