23.10.2005 / Lapinlahti, Mäntylahti

23.10.2005 Vanhaa rataa tutkimassa 6/8. Rataosuudella Sij-Ilm ja kilometrillä 519 oli ennen Mäntylahden laiturivaihde. Yhteys päärataan purettu vuonna X, mutta kiskot ovat edelleen tallella. Viimein kiskot tulevat entiselle saha-alueelle ja menevät jonkinlaisen lastaussysteemin yhteyteen.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Mäntylahti (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Lapinlahti
Kuvaaja: Jape Ruotsalainen
Lisätty: 17.02.2006 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus
Sijainti: Rataverkon ulkopuolella

Kommentit

29.06.2008 23:48 Arto Lopia: Mikähän lie tuo punainen aparaatti?
22.05.2013 00:47 Ari O. Rantanen: Punainen aparaatti oli vene. En tiedä oliko se kovin "vesikelpoinen" kun se rannasta tuonne ajautui. Lastaussysteemi on vanha sahan purusiilo. Vaunut ajettiin siilon alle, jolloin siilon luukut avattiin ja puru tippui mukavasti suoraan vaunuun. Tuo sahakin kuuluu lapsuuteni maisemiin. Siellä toimi viimeisinä vuosina autopurkaamo ja sen pihamaa se vasta jännä leikkipaikka oli meille silloisille pikkuviikareille! Ei se kovin suositeltu leikkipaikka kyllä ollut. Välillä saatiin satikutia siellä olosta... Autoja oli jos jonkinmoisia eri vuosikymmeniltä!
Nykyäänhän tuo koko tontti on sitten siivottu ja sahan rakennukset purettu. Onneksi muistoja ei kukaan voi ottaa pois. Tai no ehkä dementtia sitten joskus...?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!