13.06.1994 / Paltamo, välillä Kontiomäki–Paltamo

13.06.1994 v.orgista tuttua linjaa hieman keskiyön jälkeen.

Kuvan tiedot
Välillä: Kontiomäki–Paltamo Kuvauspaikka: Paltamo
Kuvaaja: Mika T. Polamo
Kuvasarja: Kontimäeltä kävellen Paltamoon
Lisätty: 31.03.2006 00:00
Muu tunniste
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

31.03.2006 15:18 Perttu Karttunen: Tuttu silta, tuttu tie, tuttu kuvauspaikka... Jotain hämärää kuitenkin, tolppia ei ole edessä eikä takana pöllitkin taitaa olla puuta.. Oi niitä aikoja kun kreosootti tuoksui!
31.03.2006 23:45 Ari Palin: Muistan, kun tämän kuvan ottamisen aikoihin lueskelin kirjastossa Timo Louhikarin kirjaa Matkaopas rautateille, ja mietin, kuinka hienoa olisi päästä kiertelemään Suomea junalla. Juuri ylioppilaaksi valmistuneen varallisuus ei kuitenkaan sitä iloa suonut, kun LomaPassista ei ollut vielä tietoakaan. Sitten kun se oli mahdollista, monet rataosat ehdittiin juuri perusparantaa hieman ennen sitä, monesti vieläpä niin, että sitä mukaa kun talous antoi myöten matkustaa yhä pohjoisemmaksi, ratojen perusparannus eteni jonkin verran edellä. Jo ennen vuotta 1994 kahdelta rataosalta (Turku-Uusikaupunki ja Nurmes-Kontiomäki) ehdittiin lakkauttaa henkilöliikenne ennen kuin oli mahdollista matkustaa kyseisillä rataosilla. :( Usein kuulee jonkun sanovan, että kunpa olisi syntynyt aiemmin, jotta olisi ehtinyt nähdä ja kokea mennyttä rautatiearkea. Se pitää toki paikkansa myös itseni kohdalla. Mutta vielä enemmän harmittaa, kun olemassaoloni aikanakin on vielä ollut runsain mitoin kaikkea "asjallista", mutta ei vain ollut mahdollisuutta nähdä ja kokea niitä. Esimerkiksi Lättähattujen liikennöinti päättyi ja samalla monta asjallista rataosaa suljettiin henkilöliikenteeltä vähän ennen kuin täytin 13 vuotta, joten aivan hyvin olisin ehtinyt niilläkin matkustella ja vaikka kuvatakin niitä. Tosin en silloin vielä tiennyt mitään Lättien olemassaolostakaan, mutta eipä toisaalta olisi ollut mahdollisuuttakaan lähteä matkailemaan.
(Ylläpito muokannut 29.12.09 14:19)
31.03.2006 23:47 Ari Palin: Mites tuo tuplaantui, vaikka tein ohjeen mukaan, eli leikkasin tekstin ensin pois ja liimasin sen sitten takaisin?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!