09.04.2006 / Oulu tavara

09.04.2006 Vilkkaasti käytetty oikotie Oulun rautatieaseman eteläpuolla Lyötyssä. Kaikkea se ihminen tekee oikaistakseen vaikka vain muutaman metrin.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Matti Mäntyvaara
Lisätty: 10.04.2006 00:00
Muu tunniste
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

10.04.2006 23:24 Pauli Kyllönen: Joo henkensä pistäen uhatuksi samalla. Eikös näille main suunniteltu tehtävän se alikulku radan alta?
11.04.2006 00:00 Sakari Kestinen: Tollasia samanlaisia on mm. Tampere-Lielahti-rataosuus aivan täynnä, vaikka rata on aika urbaania, eikä ylittäessä junan yhtäkkiä kurvin takaa tullessa monesti ole pakopaikkaa: voi joutua selkä betoniseinää vasten ja ilmavirran imaisemaksi, tai sitten hypätä alamäkeä pöpelikköön.
11.04.2006 02:06 Lari Nylund: Tällaisesta toiminnasta johtuen Louhela-Martinlaakso rataosalla eräs pikku poika menetti henkensä viime talvena, kun Sm4 tuli ja yllätti. Paikalle oli kanssa useasti tehty siisti reikä metalliaitaan oikaisumielessä. Valitettavasti joskus se kiireen hinta on toisen henki.
11.04.2006 03:20 Sakari Kestinen: Muistan kyseisen, erittäin valitettava uutisen. Kuinka usein näitä allejäämisiä tapahtuu? Käsittääkseni vain traagisimmat, eli juuri lasten junanallejäämiset uutisoidaan.
11.04.2006 08:26 Toni Aitta: Taitaa väki käytää siksi, kun muuten tulisi 1km mutka.
11.04.2006 11:20 [Tunnus poistettu]: En tunne tätä paikkaa, Myyrmäen kyllä kun asun siinä lähellä. Mitenkään näihin kahteen tapaukseen viittaamatta: Kääntäisin kyllä katsetta myös liikennesuunnittelun suuntaan. Ihmiset kulkevat siitä, mistä on lyhin tai kätevin matka ja siihen muodostuu polkuja. Liikennesuunnittelija taas rakentaa kulkuväylän siihen, mistä sen käsityksen mukaan ihmisten pitäisi kulkea. Nämä kaksi eivät useinkaan kohtaa. Sopii kysyä, miksi niin usein yritetään pakottaa ihmiset kiertämään muutaman sadan metrin lenkki kävellen, jotta autolla pääsisi hiukan suorempaan? Ja vakuutetaan nyt vielä kerran kaiken varalta, että en yllälukevalla tarkoita tämän kuvan oikotietä.
11.04.2006 11:55 Lari Nylund: Ymmärtäisin oikaisijoita huomattavasti enemmän, jos heillä olisi jonkinlainen itsesuojeluvaisto oikaistessaan, mutta yleensä ei ole. Rataa ylitetään katsomatta sivuille tuleeko junaa eli edes halvinta tarjolla olevaa henkivakuutusta ei viitsitä käyttää. Sitten tehdään muitakin virheiksi luokiteltavia asioita, kuten astutaan märän kiskon tai vaihteen kielien päälle - molemmat pirullisia ansoja huonolla tuurilla. Kaikkia tällaisia tapauksia nähneenä, en voi hyväksyä että rata-alueelle lähdetään toikkaroimaan. Kyllä ne ali- ja ylikulkutunnelit/-sillat ja vartioidut tasoylikäytävät on ainoita oikeita turvallisia radanylityspaikkoja. Nekin toisin vain oikein käytettyinä. Kuinka usein olette kuulleet ihmisten kävelevän moottoritien yli?
11.04.2006 12:05 Matti Mäntyvaara: Aivan niin kuin Pauli totesi, tähän on tulossa jollain aikataululla alikulku.
60-luvulla näillä main asetinlaitteen vieressä oli kevyen liikenteen ylikäytävä, kun Eteläinen alikulku oli remontissa. Odotusaika saattoi muodostua pitkäksikin, jos Nokelasta lähteneellä Vr5:lla oli pitkä letka ylämäkeen vedettävänään.
11.04.2006 23:46 [Tunnus poistettu]: En missään tapauksessa *hyväksy* tällaisten omatekoisten oikoteiden puhkomiseen tai ylipäätään oikomiseen mistä sattuu. Toivottavasti sellaista käsitystä ei liikennesuunnittelua arvostelleesta kirjoitelmastani syntynyt.
12.04.2006 00:30 Sakari Kestinen: Vaihteen kielen ymmärrän, mutta tarkoitatko, että märkä kisko -> kompastuminen? Asiasta toiseen: kuinka todennäköistä on, että itse kisko olisi jännitteinen -- vaaditaanko siihen ajojohdon putoaminen / Jokela tms. turma vai sattuuko sitä useamminkin? Eräässä Valtionrautateiden sähköratavaroituksessa ala-astelaisille (sain ko. esitteen vuoden ennen VR:n yhtiöittämistä) nimittäin mainittiin, että joissakin tapauksissa itse kiskokin saattaa olla jännitteinen.
12.04.2006 01:37 Lari Nylund: Kiskon pinnalle astuminen, etenkin pienen sateen jälkeen voi aiheuttaa "banaaninkuori-efektin" eli jalka lähtee kuin mummo lumesta... Kiskon jännitteisyydestä saa sähköpuolen pojat vastata tarkemmin, mutta veikkaisin jonkinlaista teknistä vikaa siinä vaiheessa.
12.04.2006 10:54 Aki Grönblom: Kiskon jännitteisyyden osalta kysehän oli siitä, että kun sähköradan paluuvirta kulkee kiskoa pitkin ennen nousemistaan paluujohtimeen, niin kiskon katketessa "junan puoleinen" kisko on jännitteinen.
12.04.2006 13:05 Arto Lopia: Siis kiskokin voi olla jännitteellinen jos se on poikki(rikki) vai onko sama mahdollisuuus normaalistikin olemassa? Onko kyse vaan lähes teoreettisesta mahdollisuudesta koska ainakin olosuhteiden ollessa kosteat jännite kyllä maadoittuu aika tehokkaasti. Nii joo ja silloinhan radan varret olis täynnä kärähtäneitä pikkupoikia kolikko kourassaan!

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!