31.05.2006 / Kempele, välillä Kempele–Liminka

31.05.2006 Sohjanantien tasoristeys Kempeleen aseman pohjoispuolella (n. 1,5 km).

Kuvan tiedot
Välillä: Kempele–Liminka Kuvauspaikka: Kempele Tasoristeys: Perälä [Tasoristeys.fi] Ratakm: 742+353
Kuvaaja: Matti Mäntyvaara
Lisätty: 31.05.2006 00:00
Muu tunniste
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

31.05.2006 10:43 Jouni Hytönen: Tällainen leirintäalueen tasoristeys, jossa on paljon tottumattomia kulkijoita, pitäisi kyllä saada pikimmiten pois.
31.05.2006 16:31 Teemu Vehkaoja: Siinä sentään on risteysmerkki ja stop-merkki, puhumattakaan että paikalla on pitkä suora (näkyvyys yli 1,5 km) molempiin suuntiin...
31.05.2006 22:35 [Tunnus poistettu]: Onnettomuudet tapahtuvat yleensä uhreille tutuissa tasoristeyksissä: "Ei siitä eilenkään tähän aikaan junaa mennyt".
17.02.2015 23:30 Petri P. Pentikäinen: Tasoristeys voi hyvin, ja leirintäalueestakin on riemastuttava sanallinen arvostelu ynnä kuvagalleria. Noin jalkaanmenevään paikkaan on päästävä.

http://fi.camping.info/suomi/oulun-l%C3%​A4%C3%A4ni/kempele-camping-2225
17.02.2015 23:38 Jouni Hytönen: "Pikimmiten" tarkoitti lähes kymmentä vuotta - ymmärtääkseni tänä vuonna tämä poistuu.
17.02.2015 23:44 Jouni Hytönen: Houkuttelevalta paikalta kyllä todella vaikuttaa. Kuulunee kategoriaan "unohdettu lopettaa toiminta".
12.02.2016 15:23 Jimi Lappalainen: Hienolta vaikuttaa: http://tinyurl.com/jlqkx7o :)
12.02.2016 15:45 Kari Haapakangas: Jimin linkkaamassa kuvassa on jotain todella tyypillisen suomalaista. Ollaan penikulman päässä suuren kaupungin keskustasta, mutta maisemasta sen huomaa oikeastaan vain horisontissa häämöttävästä Siriuksesta (=Oulun korkein kerrostalo).
13.02.2016 02:12 Jari Kuusinen: Petri ei ilmeisesti vielä ole ehtinyt testaamaan mainoslinkkinsä leirintäaluetta ja odottaa kenties malttamattomana jo tulevaa retkeilysesonkia? No ei hätää! Kempelehän on maan- ja maailmankuulu muistakin laadukkaista ja eksoottisen kokemuksen tarjoavista majoituspaikoistaan! Näin talviaikaan voit majoittautua edullisesti esimerkiksi M00TT0R1MAJASSA päästen nauttimaan pakkasten keskellä kesäisestä kellarintuoksusta saaden sen myös mukaasi... Siis tuoksun, et kellaria. WC-tiloissa säilytät mallasjuomasi huurteisen kylminä pakasteiden ohella! Vai mitä jos astuisit keskelle Kaurismäki-elokuvan kulisseja Hotelli (lue: motelli) P0HJANK1EVAR1ssa? Jos silmäsi punoittavat ja hengistystiesi ovat jo valmiiksi tukossa niin tervetuloa Elämysmatkalle Eerontielle isolla Eellä! Äänieristämättömät huoneet ja kahvattomat ovet takaavat ettet tarvitse aamulla herätystä! WC-suihkutilasta löydät aina jotakin pikku korjattavaa ennen käyttöä mukavien sokeritoukkakaverien pitäessä sinulle seuraa! Kiinnostuitko? Lue ihmeessä Booking.com -käyttäjien iloisia palautteita Kempeleen huippusuosituista majoituspaikoista: http://tinyurl.com/jofl73s (MM) + http://tinyurl.com/h7pjptr (PK)
13.02.2016 06:06 Kari Haapakangas: ...ja nämä kaikki kävelyetäisyyden päässä toisistaan!
13.02.2016 08:49 Jouni Hytönen: Pohjankievarin arviot ovat tasaisen kehnoja, mutta Moottorimajassa vietetystä yöstä osa ei ole löytänyt mitään moitittavaa. :) Jätän kaikki kolme suosiolla väliin. Toistaiseksi ainoa majoitus, josta on omilla reissuilla joutunut poistumaan yöpymättä, sijaitsee Ruotsissa.
13.02.2016 10:54 Juha Pokki: Pohjankievarihan on parantanut kuin porsas juoksuaan, kun katsoo viimeisimpiä arvioita.
13.02.2016 19:23 Jari Kuusinen: Johtunee varmaankin siitä, että lyhytlinkkien takaa löytyvät arviot on lajiteltu huonoimmasta parhaimpaan. Itse olen viettänyt yhden yön Kievarissa vuonna 2006, joten melkoisen likaista naurua on monitorin tällä puolella nähty näin kymmenen vuoden jälkeen etsiskellessäni majoituspaikkaa talviselle harrastusreissulle Oulun seudulta! Käsittämätön on tuon alueen majoituspaikkojen hintataso, ilmeisesti siellä vielä eletään "Nokian imussa", kuten kempeleläisen pääministerin ajatuksenjuoksustakin voinee päätellä? No, onneksi internet on mullistanut muunkin kuin junalippujen lipunmyynnin - Amerikkalainen http://www.airbnb.fi -sivusto tarjoaa neljännen vaihtoehdon harrastusreissuilla yöpymiseen näiden usein venäläisvetoisten halpahomemotellien, hotellien ja autossa yöpymisten sijaan, nimittäin kotimajoituksen. Tämä vinkki sallittakoon tämän kuvan kommentoinnin yhteydessä niille, jotka ylipäätään seuraavat mitä tällä sivustolla kirjoitellaan talven hiljalleen kääntyessä kohti kevättä ja orastavaa kesälomakautta! ;)
13.02.2016 22:18 Petri P. Pentikäinen: Kyseisen leirintäalueen kokeileminen on vielä toteuttamatta. On syytä muistaa, että kun jonkun majaitusliikkeen hinta on asianmukaisen edullinen, on yleensä myös majaitusliike ns. asianmukainen. Sokeritoukat ovat kaiken lisäksi aivan kilttejä. Lopuksi lainauksia Avotakan motellitestistä I973:

KEMPELEEN M0TELL1: "Askeettinen kalustus. Huoneessa vain lavuaari. Matkustajakoti olisi sopivampi nimitys. Ikävä paikka."

P0HJANK1EVAR1: "Huoneet melko pieniä, hieman kuluneita, kokolattiamatto. Tuuletusputkea pitkin kuului hiljainen puheensorina. Ravintolassa hyvä palvelu, vastaanotossa välinpitämätön."
14.02.2016 00:39 Ari-Pekka Lanne: Jouduin nukkumaan Moottorimajassa muutamana päivänä tammi-helmikuussa 2011. Nuo työnantajan kustantamat vuorokausilevot olivat aina kahden kellon ympäri jatkuneen yövuoron välissä ‒ kerran viikkoon. Työkaverit, jotka myös vuoroillaan kokeilivat tuota majoituspalvelua, eivät kuulemma viihtyneetkään Moottorimajassa, vaan hakeutuivat yhdestä unettomaksi osoittautuneesta päivästä viisastuneina jo heti seuraavan viikon yötuurillaan nukkumaan omalla rahalla Oulun hotelleihin tai matkustajakoteihin. Joku taisi epäillä jopa parinkymmenen asteen pakkasessa kuusen juuressa seisovassa ajoneuvossaan nukkumista mukavammaksi. On myönnettävä, että huonosti tuli minunkin Moottorimajassa nukuttua, vaikka muuten unenlahjat ovat hyvät. Lastulevyseinät ja notkuvat lattiat päästivät ehkä turhankin huokeasti ihmisten pulputukset ja möykät lävitseen. Taisipa viereisessä huoneessa majailla vähän vakituisempikin asukki, joka ramppasi useamman kerran tuntiin ovet kolisten tupakalla.

Usein kevyen unen läpi kuuli läheiseltä rautatieltä kantautuvan jonkin vakinaisen dieselvetoisen tavarajunan mourinaa. Olisiko ollut Ylivieskasta Kemiin kulkenut puutavarajuna T 5417 ( http://www.vaunut.org/kuva/72978 ). Muistan miettineeni jotenkin näin: "Tuo tästä vielä puuttui. Tässä minä yritän maata väkisin keskellä päivää, vaikka vieressä olisi taskukameralle sopivaa teräksistä riistaa liikkeellä…"

Varhain alkuillasta tuli noustua ylös punkasta ja hakeuduttua hämärtyvässä illassa viereiselle Shellille norkomaan silmät ristissä jotain päivällisen tapaista. Kun siihen vielä ottaa oman aikansa ja vaivansa vievän matkustamisen rättiväsyneenä, sohjoisella pysäkillä seisoskeluineen paikallislinja-autolla aamulla Oulusta Kempeleeseen ja taas illalla takaisin, oli se kieltämättä helpotus, kun tuo majoitusjärjestely jäi aikanaan lyhytaikaiseksi, muutaman viikon painajaismaiseksi vaiheeksi.

Satunnaiseen hupimatkailupohjaiseen yöpymiseen ilman erityistä työperäistä levonsaantipainetta suurta nostalgiaa ja menneitten vuosikymmenten tenhoa henkivä Moottorimaja saattaa silti olla ihan sentimentaalinenkin elämys.
14.02.2016 02:03 Jouni Hytönen: Tässä yksi esimerkki huokeista majoitusmahdollisuuksista, joissa ei tiettävästi ole edes hometta tai muuta terveydelle haitallista. Perusmökki on nimensä mukainen huokea majoite, mutta tuonne kerran kuumana kesäpäivänä osuneena suosittelisin varaamaan ainakin perheelle kahden perusmökin sijaan lähes samaan hintaan yhden kunnollisen majatyypin mökin. Aurinko paahtaa perusmökit sietämättömän kuumiksi ja niissä ei todella ole mitään muita mukavuuksia kuin pistorasia, sähkövalo ja jääkaappi, jonka voi kytkeä pistorasiaan. https://varaus.kalliojarvi.fi/?page=2
14.02.2016 07:39 Kari Haapakangas: Todettakoon, että Pohjankievarin loisto ajoittuu 80-luvulle, jolloin valtatiekin jyrräsi vielä vieressä ja paikka oli kuulu meno- ja juhlamesta seudulla. Jos Kempeleesä haluaa kunnon majoitusta, niin kannattaa tosiaan välttää tätä kolkkaa ja hakeutua lentokenttähotelli Vihiluotoon tai sitten ihan kaupungin puolelle.

Ja sitten palataksemme rautatiekeskusteluun... eikö tämä tasoristeys poistunut ja tullut korvatuksi Kempeleen aseman suuntaan rakennetulla alikululla?
(Käyttäjä muokannut 14.02.16 07:40)
14.02.2016 08:16 Jouni Hytönen: Kyllä tämä poistui jo viime vuoden puolella. 1.2.2016 poistuivat myös Konttinen ja Tuuliharju eli nyt ei ole enää mitään jäljellä Ylivieskan ja Oulun välillä.
14.02.2016 08:30 Ari-Pekka Lanne: Jounin 02:03 lähettämässä kommentissa kuvaamasta mökistä tulee mieleen eräs parhaat päivänsä nähnyt parakki, jonne änkesin itseni viime kesänä Pohjanlahden ympäri suuntautuneella pyörälenkillä. Tarkoitus olisi ollut majoittua teltassa, mutta kaatosateesta johtuen leirintäalueen tytöt onnistuivat myymään minulle vain hieman telttapaikkaa tyyriimmän mökin. Kyllä siellä tarkeni, vaikka olikin vähän kalsa keli, kun oli sentään sähköpatteri käytettävissä valon ja jääkaapin lisäksi. Tosin pistorasioita oli vain yksi, niin esim. puhelimen lataaminen ei käynyt päinsä samaan aikaan sähköpatterin polttamisen kanssa. Aamulla heräsin siihen, kun hiiret juoksentelivat parakin seinien sisällä. Siitä arvasin, että on aika jatkaa matkaa.

Melko paljon kuvassa näkyvän ylikäytävän näköinen tasuri johtaa Kaskisten leirintäalueelle. Siellä junat kulkevat hieman hitaammin kuin tässä, mutta kaupungin suunnasta on radassa mutka, ja leirintäalueen asiakkaat näyttävät kulkevan siinä melko huolettomasti asuntovaunuineen... Pikkukuvasta ensin erehdyksessä katsoinkin, että tämä olisi se Kaskisten ylikäytävä.
14.02.2016 11:00 Petri P. Pentikäinen: Herkkäunisen, joka päättää valita Oulusta kalliin luksushotellin, kannattaa olla niissäkin tarkkana erään asian kanssa. Huoneita on nimittäin Arinassa ja Blussa varusteltu vuoteiden yläpuolelle laaditulla kokoseinän valokehyksellä. Jos erehtyy polttamaan näitä valoja, ne lämmittävät rakennelman materiaalia, joka sitten huoneen pimennyttä alkaa paukahdella supistuessaan. Tätä konserttia voi kestää toistakin tuntia, ja ryskettä unetonna kuunnellessa voi jopa tulla ikävä hehkulamppumotelleja.
14.02.2016 21:24 Topi Pikkarainen: Olen päätynyt linkit ja kommentit läpi kahlattuani siihen, että tulee kehittää jokin syy sijaita Kempeleessä kolme yötä.
18.02.2016 12:37 Jouni Hytönen: Tämän keskustelun ja linkkailun seurauksena booking.com tyrkyttää ainakin minulle nyt taas jonkin aikaa majapaikkoja Kempeleestä ja Ruotsin Orsasta. Mainitsemani majapaikka, josta täytyi poistua jo illalla kotiin nukkumaan, ei tosin ole siellä enää tarjolla ja on lähettänyt myös viimeisimmät twiittauksensa viime vuoden heinäkuussa.
10.08.2018 04:16 Jari Kuusinen: No, joko Topi on kehittänyt jonkin syyn Kempeleessä sijaitsemiseksi? :) Aika saattaa käydä vähiin, M00TT0R1MAJA on myynnissä huutokauppasivustolla vielä reilun 39 vuorokauden ajan - https://huutokaupat.com/933700 - Lähtöhinta 230 000 €, Tarjouksia 0 kpl (!)
10.08.2018 19:25 Topi Pikkarainen: Kempeleelle ei ole kulkuni vielä johtanut, mutta uutiset huolestuttavat.
11.08.2018 00:02 Petri P. Pentikäinen: Korostettakoon, että M00TT0RlMAJA on kyllä myynnissä, mutta myös toiminnassa ketään kylmäksi jättämättä, minkä voi todeta myös asiakkaiden vuolaista kommentaareista kyseisen yömajan sähkösivuilla: https://www.moottorimaja.com/fi-fi/revie​ws

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!