13.07.2006 / Köln Hbf, Saksa

13.07.2006 Vilinää Köln Hbf:llä. RE5 Emmerich:iin

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Köln Hbf Valtio: Saksa
Kuvaaja: Sebastian Helenius
Lisätty: 16.07.2006 00:00
Muu tunniste
Ulkomaat

Kommentit

16.07.2006 04:05 Tuukka Ryyppö: Tuo jaottelu S-Bahneihin (S), Regional Bahneihin (RB) ja Regional Expresseihin (RE) on kyllä hyvä systeemi. Paljon parempi kuin tämä meikäläinen kirjainhäsmäkkä josta minä ainakaan en ikinä muista, missä mikäkin juna pysähtyy. Saattaisi Y-junaan nousta vähemmän vääräänpaikkaanjoutujia, jos se olisikin "RE1" eikä pelkkä hitaampien sekaan hukkuva "Y". Olisikohan vaikka S sitten RB2 ja A jotain tyyliin S2?
16.07.2006 12:06 Lari Nylund: Rehellinen mielipiteeni on, että ihminen osaa kyllä käyttää Helsingin lähiliikenteen junia, jos vain haluaa. Kirjaintunnukset ovat tehty mahdollisimman erottuvaisiksi toisistaan jo alusta alkaen, että väärinkäsityksiltä vältyttäisiin. Valitettavasti nykyiset digitaaliset näyttötaulut ovat vieneet meitä askeleen taaksepäin mm. A- ja R-kirjainten suhteen, jotka ovat pieninä erittäin samannäköisiä. Yleensä väärässä junassa olevalla asiakkaalla on vain ollut "hirveä kiire" ja on hypätty ensimmäiseen mahdolliseen junaan, sen enempiä katselematta. Sellaista kun harrastaa Helsingissä ja Pasilassa, niin ei voi ikinä olla varma päämäärästään. Juna kuitenkin todennäköisesti pysähtyy seuraavan 100 kilometrin aikana.
16.07.2006 18:41 Tuukka Ryyppö: Tjaa, kyllä minun täytyy joka kerta kaupunkiradan pikkuasemia käyttäessäni luntata reittikartasta, mikä pääradan junista on nopea ja mikä hidas, vaikka junia yleensä paljon käytänkin. Ja on tullut myöhästyttyä junasta siksi, että en ole löytänyt ajoissa reittikarttaa, josta näkisi mihin juna menee. Rantaradan osalta toki muistan kaikki pysähdykset ulkoa, kun sen varrella olen vuosia asunut. Mutta jos tällainen aiheesta kiinnostunutkin on pulassa noiden kirjainten kanssa, niin mitenkähän mahtaa olla peruspulliaisella asian laita?
16.07.2006 20:49 Arto Papunen: Mä en kyllä ymmärrä kuinka jostain RE1 tunnuksesta tajuais, että missä se pysähtyy
16.07.2006 21:51 Kimmo Säteri: Tuolla Nordrhein-Westfalenin osavaltiossa nyt vaan sattuu kulkemaan niin monta erilaista junaa, että niille on ollut pakko keksiä linjatunnukset. Vai olisiko parempi, että noita RegionalExpress -linjojakaan ei olisi numeroitu ollenkaan? Joissain Saksan osavaltioissa näin ei ole näet tehty. Jos matkustaja ei ole varma siitä, pysähtyykö RE -juna juuri jollain tietyllä asemalla, niin kannattanee hypätä S-Bahn- tai RegionalBahn -junan kyytiin. Ne kun pysähtyvät aivan jokaisella asemalla.
16.07.2006 22:06 Kimmo Kotimäki: Ei se nyt ihan niin helppoa Saksassakaan ole. RB ei pysähdy AIVAN jokaisella asemalla. S-bahn -alueella RB pysähtyy yleensä vain tärkeimmillä asemilla.
16.07.2006 23:21 Sebastian Helenius: Itsekin osasin muutamia vuosia sitten Pääradan lähijunat, mutta sen jälkeen on tainnut tulla joitan muutoksia eikä ole tarvinnut matkustaa siellä joten niinhän ne on alkanut unohtua. Vantaankosken radalla ei tarvitse kuin valita suunta ja jäädä odottamaan junaa :)
16.07.2006 23:45 Kimmo Kotimäki: Pysähdyksistä vielä, saisi Suomeenkin kopioida sen pallon jossa on piste sisällä. Se on merkki esim. lähtevien junien taulussa, että siihen saakka on kaikki asemat lueteltu jossa juna pysähtyy ja sen jälkeen vain tärkeimmä. Suomessa ei ole tuota merkkiä vaan sanotaan vaan että tärkeimmät pysähdykset lueteltu joten etpä tiedä siitä taulusta suoraan että pysähtyykö tämä juna esim. Taavetissa.
17.07.2006 06:20 Kimmo Säteri: Kaimani Kotimäki: Hyvä tarkennus. Ehkä olisi pitänyt tosiaan tarkentaa, että silloin kun samalla radalla kulkee sekä S-Bahn että RB, niin valitsee ensimmäisen jos haluaa kaikilla asemilla pysähtyvän junan kyytiin.
17.07.2006 15:22 Tuukka Ryyppö: KMT: RE1, eli paikallispikajunalinja 1, olisi Y-juna. Periaatteessa paikallisjuna, mutta asemia erittäin harvassa. Rantarata-analogiaa jatkaakseni: S olisi sitten RB1 ja E luultavasti RB2. Ja A olisi S1. Elisiis: S-Bahn pysähtyy joka asemalla, RB hyppää suurimman osan S-Bahn asemia yli ja pysähtyy S-Bahn päättärin jälkeen kaikilla asemilla. RE pysähtyy vain tärkeimmillä asemilla, ollen kuitenkin vielä suunnilleen paikallisjuna. Itse ainakin Saksassa seikkaillessani koin tuon järjestelmän erittäin selkeäksi ja intuitiiviseksi.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!