26.07.2006 / Pitesti, Romania

26.07.2006 Kaksirunkoinen, uudehko dieselmoottorijuna lähdössä paikallisjunana Pitestistä Craiovaan.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Pitesti Valtio: Romania
Kuvaaja: Juha Toivonen
Lisätty: 30.07.2006 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

31.07.2006 17:16 Jani Arponen: Hieno kuvasarja Juhalta! Taustan asjanmukaisesti patinoitunut vaunu vaikuttaa (käytetyltä?) saksalaiselta mallia Silberlingen, ainakin telien ja ovien mallien & sijoittelun puolesta. Tyylikkäitä nuo Siemensin Dm:t. Ja kuulemma sopivia kevyille rataosille. Olis Suomessakin kannattanut harkita tätä vaihtoehtoa ;)
31.07.2006 19:45 Sakari Kestinen: Mutta ei, hankitaan raskas dieselmoottorivaunu Dm12, jonka kapasiteetti ei riitä kannattavaan henkilöliikenteeseen.
02.08.2006 12:58 Juha Toivonen: En tunne romanialaisten matkustajavaunujen alkuperää, mutta yhden asian olen niistä oppinut: kaikki mikä maalataan siniseksi, on kertakaikkisen hirveässä kunnossa. Edellisellä takoitan niin vaunujen ulkoista-, kuin sisäistäkin olemusta. Sinisiä vaunuja käytetään enimmäkseen ns. paikallis-, ja lähijunissa, joilla on väljähkö aikataulu, sekä taaja pysähtymistiheys. Karkeasti yleistäen voi myös todeta, että sinisissä vaunuissa matkustaa yleensä kaikkein "värikkäin" ja tietyllä tapaa "omapäisin ja omituisin" romanialaisväestö.
Punaiseksi maalatut ovat nk. pikajunavaunustoa, jotka saattavat yksilökohtaisesti olla joko kohtuullisia, tai sitten ensinmainittujen vaunujen kaltaisia. Punaiset vaunut ovat enimmäkseen 1-luokan vaunuja, mutta huomattakoon todellakin, että on olemassa aika monta erilaista käsitystä ensimmäisestä luokasta.
Viimeisenä tyyppinä mainittakoon puna-harmaat IC-vaunut, jotka ovat mukavuudeltaan ja siisteydeltään varsin hyviä. Nämä vaunut on yleensä myös koneellisesti ilmastoituja, joten raskaskaan hellepäivä ei niissä paljoa matkustajaa rasita. Ja ainahan voi pistäytyä samaan sarjaan kuuluvassa Bistro-vaunuissa, joissa palvelunlaatu on erittäin korkea (vrt. suomi) ja hintataso kiitettävän alhainen. Esimerkki: 2xStella Artois 0,5 ltr. IVA olut + 2 kahvikupillista + 1 redbull energiajuoma = alle 6 euroa! Kaikki edellämainitut pöytään tarjoiltuna, oikeaoppisista lasiastioista, tuhkakupin kera. Itsestään selvyys on myös se, että tilaukset noudetaan pöydästä asiakkaan luota.
ps. myös lasku "tarjoillaan" pöytään ja vasta kun asiakas sitä pyytää, eli oikeata perinteistä Eurooppalaista kahvilakulttuuria.
(Ylläpito muokannut 29.12.09 13:59)
13.10.2006 21:07 Juha Toivonen: ..jopas tulikin sössittyä tuo ed. kommenttini...oikein tuplasti, mutta toivottavasti asia selvisi...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!