17.09.2006 / Orimattila, välillä Hakosilta (uusi)–Henna

17.09.2006 Sr2 3216 ja Ic2. Kuljettajalle kiitos piristävästä pillin vihellyksestä!!

Kuvan tiedot
Välillä: Hakosilta (uusi)–Henna Kuvauspaikka: Orimattila
Kuvaaja: Jani Hoivala
Lisätty: 18.09.2006 00:00
Junatyyppi
IC2:

Kommentit

18.09.2006 22:37 Sakari Kestinen: Erittäin hieno kuva, mutta kieliasuun kiinnittäisin huomiota. Vaunut.orgin linja on kuitenkin selkeän kieliasun kannalla. En isommin halua kuitenkaan nipottaa, mutta paremman käsityksen kuvaajasta saa, jos myös kuvatekstit ovat kunnossa. Koskee myös muita kuviaan tänne laittavia.
18.09.2006 23:04 Jorma Rauhala: Ensi keväänä, kun lumet ovat sulaneet, on tässä kohtaa nähtävillä - yllätys yllätys - lähes järvimaisema. Kaikki tuo alava ruovikko sillan alla on Porvoonjoen latvavesistön eli tässä tapauksessa Luhdanjoen-nimellä kulkevaa järvimäistä kosteikkoa. Jos vesi on hiemankin korkealla, joki on paisunut ja täyttää koko alan.
18.09.2006 23:59 Tero Korkeakoski: Tähän asti olen luullut että kyseessä on junakuvasivusto, mutta viimeaikoina tästä onkin - ainakin joidenkin mielestä - tullut joku korrektin kieliasun nipotussivusto. Ei näin, ei todellakaan näin! Kuvien pitäisi olla pääasia eikä kommenttien. Suosittelen kaikille kieliasusta nipottaville vierailemista jossain kirjallisuuden liiton sivustoilla tai sitten kossupullon nauttimista että se pipo (tai Sakarilla kait pipa) löystyisi pikkuisen...
19.09.2006 00:49 Matti Mäntyvaara: Olen samaa mieltä Sakarin kanssa. En minäkään tunnustaudu nipottajaksi, mutta en myöskään usko, että hyvän yleiskielen kirjoittaminen olisi yhtään työläämpää kuin pelkkä tekstin suoltaminen. Murteet toki rikastuttavat myös vaunut.orgia:-)
19.09.2006 01:01 Sakari Kestinen: Minusta kuvat itsestään ovat sinänsä kyllä hienoja, mutta upeat kuvatekstit ovat niiden suola. Tämän vuoksi toivoisin kaikilta panostusta kuvateksteihin, ja edes jonkinlaista huolellisuutta. Lause ei lopu pilkkuun Jani I. Hoivala, se loppuu pisteeseen. Jos saan ehdottaa korjauksen kuvatekstiin: "Sr2 3216 ja IC2. Kuljettajalle kiitos piristävästä pillin vihellyksestä!" Paikka: "Orimattila, Luhdanojan silta". Paikannimet alkavat aina isolla kirjaimella, ja välimerkkien (piste, pilkku yms.) jälkeen tulee väli. Perusasioiden tulisi olla kunnossa, ihan viimeisen päälle Laudatur-aineita ei tarvitse kuvateksteihin tietenkään kirjoittaa.
19.09.2006 08:18 Jani Hoivala: Jälleen pyydän anteeksi huolimatonta kirjoitteluani. Kuvat tuli laitettua tänne klo.22 ja silloin alkaa olla aika puhki jos on sitä ennen on ollut koulussa ja käynyt katsastamassa mopon 20km päässä ajamalla. Siis mielestäni on aivan hyvä jos korjaillaan tekstejä, mutta liika on liikaa.
19.09.2006 10:07 [Tunnus poistettu]: Jorma: eikös tuossa sillan alla ollut talo. Siis silloin, kun siltaa ei vielä ollut (joten talo ei ollutkaan sillan alla...)? Sillä oli sitten osan vuodesta rantatontti.
19.09.2006 10:25 Juhana Konttinen: Tuoltahan noita vertailukuvia löytyy linkitettynä: http://vaunut.org/kuvasivu/29001
19.09.2006 10:53 Tero Korkeakoski: Jatketaan nyt vielä sen verran että kyllähän itseänikin ärsyttävät nuo kirjoitusvirheet (erisnimet, yhdyssanat yms.), mutta yhtä paljon ärsyttävät sellaiset ihmiset jotka jaksavat jatkuvasti kantaa vaivaa niistä. Tuntuu että täälläkin on vain niin täydellisiä ihmisiä että esim. lukihäiriöiselle ei ole sijaa. Ymmärtäisitte ehkä jos teillä olisi omia lapsia joilla on lukihäiriö. Oletteko sellaisia ihmisiä että jos näette vammaisen kadulla alatte heti tuijottaa?
19.09.2006 12:27 Petri Aho: Hyvä huomio korkilta!
19.09.2006 12:34 Niila Heikkilä: Lukihäiriö on tilanne, jonka yhteydessä on ymmärrettävää, että ajatuksen pukeminen sanoiksi takkuaa, tai tekstiä tulee yhtä pötköä pitkiä pätkiä, ilman ainuttakaan välimerkkiä, isoista kirjaimista puhumattakaan. Jopa oma nimi osataan kirjoittaa vain pienillä alkukirjaimilla. Kaikesta huolimatta kannattaa silti pyrkiä olemassaolevien mahdollisuuksien ja resurssien mukaan särmään lopputulokseen, koska esimerkiksi suttuinen kuva käsittämättömällä tekstillä aiheuttaa äkkiä kuvien katsojalla ns. ohitusreaktion. Voidaan tietysti lyhytjänteisesti sanoa että mikään pakkohan ei ole avata kuvaa ollenkaan. Mutta entäs jos niitä katsottaviksi kelpaavia kuvia olisikin päivä päivältä yhä vähemmän ja vähemmän? Siksi on melko vaarallista sivuston laadun ja kiinnostavuuden kannalta puolustaa loputtomiin esimerkiksi suttuisten kuvien ylenmääräistä dumppaamista tänne. Maltti on valttia tässäkin. Tästä kuvasta voisi päinvastoin antaa ainakin 9?, koska 160km/h (45m/sek) lähestyvä/sivuuttava kohde ei ole koskaan se helpoin ikuistettava.
(Ylläpito muokannut 29.12.09 13:57)
19.09.2006 16:58 Sakari Kestinen: No niin, nyt voin olla tyytyväinen! :) Tarkoitin "nipotukseni" kehotuksena kiinnittää huomiota kuvatekstien kieliasuun (ei aivan vähäpätöinen asia), mutta halusin samalla antaa myös korjausehdotuksen. Lukihäiriöisiäkin mielellään autan, ja jos olen jotakuta ko. häiriön omaavaa ihmistä turhaan kieliasusta huomauttanut, pyydän anteeksi. Tämä kuva on kyllä erinomainen, toistan sen vielä! Kenenkään ei tietenkään tarvitse olla täydellinen, en minäkään täysin "maikan punakynätöntä" tekstiä tässäkään kommentissa ole kirjoittanut.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!