??.??.1947 / Vallila, Helsinki

??.??.1947 Ryhmäkuva Vallilan halleilla vuonna 1947. Kuva on kokoelmasta, kuvaaja Bertel Okkola.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Vallila, Helsinki
Kuvaaja: Bertel Okkola (Lisännyt: Jyrki Längman)
Kuvasarja: Helsingin raitiotiet
Lisätty: 28.09.2006 00:00
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta, Raitiotie

Kommentit

28.09.2006 18:04 [Tunnus poistettu]: Mielenkiintoinen kuva. Otettu vähän ennen kuin muistini yltää näille nuoruuteni kotikulmille. Eurantiellä tais olla näihin aikoihin vielä spårakiskotkin paikoillaan. Rahastajat seisoivat toisinaan poikkeustilanteissa noine laukkuineen esim. Pikku-Ruotsalaisten avoimilla ovilla vaunujen kääntyessä Sturenkadulta Hämeentielle matkallaan näille halleille. Tässähän sitä tuli monet monet kerrat 1950 alusta seurattua mm. tuolta puistosta Vallilan hallien raitiovaunuliikennettä. Tuota puutaloa en tuossa muista. Heitettiin toisinaan "tennispalloa" näiden hallien katolle ja rohkeimmat meistä uskalsivat sen jopa noutaa katolta, ei tosin noita tikkaita vaan oikeita talon omia tikapuita hyödyntäen.
28.09.2006 18:44 Jorma Rauhala: Raiteella 4 on J.G.Brill Companyn valmistama amerikkalainen moottorivaunu. Sen katolle nykyiseen todennäköiseen peräpäähän on kaksisuunta-ajalta jäänyt erityisen pitkä paineilmavisla. Huomatkaapa koppalakkien yleinen kalleellaanpito: rento ote. Hän kuka on jämptimpi tai esimies, pitää kotsaa suorassa. Jyrki: kuvaajan nimi on Bertel Okkola, tunnettu HKL:n kamerakerholainen ja Vallilan korjaamon työntekijä.
30.09.2006 19:20 [Tunnus poistettu]: Tämmöset "luokkakuvat" ovat omalla tavallaan mielenkiintoisia. Ihan niinkuin ajan olisi saanut pysäytettyä hetkeksi (työ- vs. vapaavuorot jne.). Tokihan valokuvaus, myös digi-, on hetken vangitsemista aina.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!