23.07.2006 / Pietari, Venäjä

23.07.2006 Pietarista Vitebskin asemalta Kiovaan Ukrainaan ostettu matkalippu. Erikoisuutena tässä lipussa Valko-Venäjän rautateiden virkailijan tekemät mitätöintimerkinnät, syynä kyseisen maan kauttakulkuviisumin puuttuminen ja junasta pihalle potkaisu. Takaisinmaksua ei luonnollisesti suoritettu vaikka osa matkasta jäi käyttämättä.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Pietari Valtio: Venäjä
Kuvaaja: Timo J Lindqvist
Lisätty: 05.10.2006 00:00
Muu tunniste
Sekalaiset: Matkalippu
Ulkomaat

Kommentit

06.10.2006 10:31 Jouni Hytönen: Ja tuossahan on hassua se, että ulos lentää vasta sitten, kun on poistumassa maasta eli Ukrainan rajalla. Venäjän ja Valko-Venäjän välillä ei rajatarkastuksia ole, eli pahimmillaan vastaava tilanne voisi sattua Brestissä länsirajalla Puolan junassa. Ja ei kuin takaisin koko maan halki, jonne ei siis sitä viisumia ole.
06.10.2006 10:33 Jouni Hytönen: Etkö tiennyt lähtiessä, että tuo juna menee Valko-Venäjän kautta, vai otitko tietoisen riskin? Pietarista Smolenskiin menevä juna lienee ainoa, jolla voisi riskillä matkustaa, koska se poistuu takaisin Venäjälle ilman rajatarkastusta. Vastaisen varalle: http://www.poezda.net/
06.10.2006 14:33 Timo J Lindqvist: Jouni on oikeassa. Itsekin odottelin, että koskas sieltä tulee venäläinen rajavartija lyömään passiin poistumisleiman, mutta juna menikin hyvän matkaa jo Valko-Venäjän puolella ja ensimmäinen tulija olikin Valko-Venäjän rajavartija. Otin tietoisen riskin, toki vaunuhoitaja huomautti asiasta ennen junaan nousua Pietarissa, mutta totesi, että hänen puolestaan voin junaan nousta koska olen lipun ostanut. Venäjällä siis matkustajia otetaan junaan, vaikka ei matkustusasiakirjat olekaan aivan kunnossa. Ajattelin selviäväni ruplilla, mutta kyseinen rajavartija olikin tunnollisempi kuin oletin:) Ukrainaanhan me EU-kansalaiset emme viisumia edes enää tarvitse lyhyillä turistimatkoilla. Noh, olihan tämä kokemus ihan hauska ja sai oleskella Valko-Venäjällä useammankin tunnin ilman viisumia. Tosin en tiedä jos tämän erehdyksen jälkeen sinne enää edes viisumia irtoaisi.
06.10.2006 20:30 Jouni Hytönen: Jossakin foorumilla oli juuri juttua Valko-Venäjästä. Jos passissa on transitviisumi, niin tultaessa Venäjän suunnalta passiin ei tule saapumisleimaa. Jos transitviisumi on voimassa vaikkapa kolme kuukautta, kuten minulla kerran oli, niin sillähän voi periaatteessa oleskella ko. maassa niin kauan kuin joku dokumentteja kysyy. :) Helmikuussa 2005 tosin sain transitviisumin, joka oli voimassa tasan ne päivät, jotka olin ilmoittanut.
06.10.2006 20:32 Jouni Hytönen: Nythän Venäjällä ja Valko-Venäjällä on sen verran kaasukiistoja, että kohta passeja tarkastellaan myös Valko-Venäjän itärajalla. :)
26.02.2010 21:31 Leo Herranen: Hm, tämähän on mielenkiintoinen kuvio...
27.02.2010 02:32 Tuukka Ryyppö: Mua ihmetyttää suuresti tuo teksti "SZD", joka lipussa näkyy kolmannella rivillä. Ilmeisesti kyse on nimittäin lipun myyneen organisaation tunnuksesta. Kun ostin lipun Latviasta, samassa kohdassa luki LDZ. Rivin vika osa (OKT) sitten viitannee Lokakuun rautateihin, joka ilmeisesti tuota junaa operoi. Latvialaisessa lipussani seisoo tuossa kohtaa (kyrillisin aakkosin, vaikka kaikki muu on latinalaisin) ЛГ. Venäläisissä lipuissani näkyisi lukevan yhtä lukuunottamatta kaikissa [SZD] СЕВ СЕВ РДОН, jossa SEV lienee "Pohjoiset Rautatiet", mutta lopusta ei ole niin hajua. Yhdessä lipussa on tuossa kohtaa [SZD] ГОР ГОРЬКОВСК РДОН. Jos joku osaa minulle tätä selventää, olen iloinen pieni pesusieni.
27.02.2010 02:41 Tuukka Ryyppö: Hauskaa muuten, että tuosta lipun hinnasta (2365,70 ruplaa) vain 943,10 ruplaa on matkalippua ja loput paikkalippua :) Ja onko muuten todella niin, että lipusta ei näe, miltä vuodelta se on? Miksi lipun reuna revitään? Ää, kysymyksiä, kysymyksiä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!