09.07.2007 / Praha, päärautatieasema, Tšekki

09.07.2007 Tämä veturi lojui molempina päivinä tuossa aseman parkkiraiteella. Aseman tässäkin reunassa junat sukeltavat tunneliin ja palaavat maan pinnalle vasta Moldaun (Vlatava) ylittävällä sillalla.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Praha, päärautatieasema Valtio: Tšekki
Kuvaaja: Eija Mari
Lisätty: 13.07.2007 00:00
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Ulkomaat

Kommentit

28.10.2014 14:40 Toni Lassila: Sähköinen vaihtoveturi voisi olla hyvä myös Suomen isoilla ratapihoilla... Dr16-vetureita voisi muuttaa sellaisiksi, kun niitä aletaan poistamaan. Eikö se pääkone nimenomaan aiheuta niitä hyytymisiä suurelta osin?
29.10.2014 08:02 Mikko Otava: Ei voi isovaalealla tehdä vaihtotöitä kun vaihtotyömiehistö ei jaksa kiivetä korkeaan ohjaamoon ja sieltä pois.
29.10.2014 08:46 Toni Lassila: Tässäkin on ovi samassa paikassa.
29.10.2014 09:12 Niila Heikkilä: Nyt sekin selvisi. Jos haluat mahdollisimman näkymättömän veturin jolla voi huomaamatta törmäillä missä sattuu, maalaa ja vanhenna se näin. Suorastaan täydellinen ratapihamaastokuvio.
(Käyttäjä muokannut 29.10.14 09:17)
29.10.2014 10:58 Ville Hautamäki: Tää kyllä muistuttaa Isovaaleeta aika paljon :)
29.10.2014 13:23 Kimmo T. Lumirae: On näitä muuallakin, ja modernimpiakin http://www.oebb-produktion.at/de/Lokomot​iven/Elektroloks/1063_gr.jpg

ÖBB:n 1063 on mietitty laskumäkiveturin tarpeisiin, mutta sen 2400 kW:n teho riittää keskikoon tavarajuniinkin. Mainittakoon, että veturissa on neljä (4) ajopöytää, arvatenkin laskumäkihommia silmälläpitäen.
30.10.2014 06:27 Jouni Halinen: Tonin ehdotus tuolla ylhäällä on minusta mielenkiintoinen. Onko lähtökohtaisesti niin että Dr16 perusratkaisu on noin 20 vuotta nuorempi kuin Dr12:ta. Jos näin on, niin Dr16:ta voisi olla näin arvioiden vielä elinvuosia jäljellä, mutta vain jos olosuhteet olisivat suotuisat. Poistetaan Tonin ehdottamalla tavalla veturista pääkone generaattoreineen, ja asennetaan veturiin kaikki sähköveturin vermeet (virroittimet, muuntajat, säätö/ohjausyksiköt ym.) ja myös ohjaamo uusitaan kokonaan. Välikysymys tässä vaiheessa. Onko meillä tämän jälkeen käytössä käypäinen sähköveturi, jos ei ole niin unohdetaan koko juttu.

Ylijääneet moottori/generaattori paketit voi myydä Afrikkaan pikkukaupunki/kyläkohtaisiksi diesel sähkövoimalaitoksiksi, paketti pultataan 6 metrin kontinpohjalle kiinni, niin hoituu kuljetuskin sujuvasti, ja voimalarakennuskin on mukana matkassa.

Jos taas on, niin asennetaan vapautuneeseen tilaan Sr3 tyylinen ”voimalaitos” (mahtuu vähän isompikin) ja lopputila täytetään akuilla (painokin lisääntyisi kaupantekijäisiksi). Näin meillä on käypäinen sähköveturi linja-ajoon, mutta pääasiallisesti sitä käytettäisiin sähköttömillä ratapihoilla. Systeemi keräisi jarrutusenergiat talteen, ja kun siellä ratapihalla on välillä varmaan luppoaikaakin niin allikaatori täyttäisi paussin aikana akut täyteen tai veturin voisi viedä ajolangan alle latautumaan. Akkuja voisi ladata myös ihan seinästä tai ajolangoista matkan aikana (aika vihreä paketti).

Tällainen projekti sopisi mainiosti Transtech:le ns. täytetyöksi, (firmat ovat mielissään ko. töistä, näkyy siten myös muutostyön hinnassa) eli aina kun tulee työrakoa, niin otetaan yksi veturi työn alle. Näin toimien koko projektin aikana vain yksi veturi olisi kokoajan pois käytössä. Vetureita voitaisiin toimittaa muutostöihin myös sitä mukaa kun ne muutuvat päämoottoriensa osalta korjauskelvottomaksi. Kysymys, onko meillä tässä vaiheessa käypäinen veturi ed. mainittuihin töihin, jos ei, niin unohdetaan koko juttu.

Vielä yksi kuningasajatus, jos VR ei katso tarvitsevansa ko. vetureita lainkaan, niin valtio ottaisi kylmänrauhallisesti veturit haltuunsa ”osinkona”, kun sitä rahaa ei ole kuulemma antaa, säästyneet rahat jaettaisiin VR:lä sitten TOP porukan kesken, joten heidänkin on oman edun nimissä helppo suostua tällaiseen järjestelyyn. Tämän jälkeen valtio myisi veturit yhdelle tai useammalle tavaraliikenne operaattorille, täten valtio saisi myös osinkonsa. Tämän jälkeen muutostyöt tehtäisiin Transtech:lä. Jos konsepti toimii, niin aika ärhäkkää ja sopivaa (vihreä sähköveturi joka liikkuu myös sähköttömillä ratapihoilla) kalustoa saisivat operaattorit käyttöönsä. Mutta tässä on varmaan vielä monta muttaa/mutkaa matkalla, kunhan avasin keskustelun. Eikö joitakin yksilöitä ole jo hylätty?, projektinhan voisi siten käynnistää vaikka heti.
(Käyttäjä muokannut 30.10.14 06:59)
01.11.2014 17:26 Henri Korpela: Ohjaamon uusiminen laittaisi melko suoraan myös takakonesuojan sisukset uusiksi. Jäljelle ei jää muuta kuin telit ja runkokehys joka voi sekin mennä melko pitkälti uusiin puihin muutosten myötä. Jäljelle jää vain telit... mutta ne valakossa onkin tosi hyvät ja fiksusti suunnitellut vielä ihan nykymittakaavassakin. Toivottavasti päätysivät uusiokäyttöön kunhan sarjasta aika jättää.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!