27.07.2007 / Hämeenlinna, Hämeenlinna

27.07.2007 Hämeenlinnan asema tänään 27.7. kello 16.31. Kuvassa olevan mustan suorakaiteen alla on keski-ikäinen rouvashenkilö. Oli kulunut hetki siitä, kun olin ottanut tämän kuvan kakkoslaiturilta. Kyseinen rouva oli tullut odottelemaan H9683:a Tampereen suuntaan ja tuli kysymään minulta, olinko ottanut kuvaa. Kerroin ottaneeni yleiskuvan asemarakennuksesta. Hän loihe kysymään, aionko julkaista kuvan. Hän näet ei halua esiintyä kuvassa, jos se julkaistaan. Jatkoi hän vielä, että jos kuva julkaistaan, ihmiset pitää poistaa. Vakuutin, etten aio. Silloin rouva totesi ihmisten kuvaamisen olevan kiellettyä. Vastasin, että julkisella paikalla kuvaaminenhan on itse asiassa luvallista ja lisäksi kyseessä on vain yleiskuva rakennuksesta. Näytin kuvan hänelle kamerani ruudulta sen verran suurentaen, että yleensä oli erotettavissa, onko aseman edessä joku. Siitäpä rouva sai lisää vettä myllyynsä: hän vaatimaan kuvan poistoa, sillä hän ei hyväksy, että se olisi kenelläkään yksityisestikään, jos sitä voi suurentaa niin, että hänet voi erottaa. Opponenttini kertoi kuvaavansa itsekin paljon ja kysyvänsä aina kaikilta kuviinsa sattumalta joutuvilta ihmisiltä, ettei kai näillä ole mitään moista vastaan. Viimeksi hän oli tehnyt näin ollessaan hiljattain Roomassa. Saatoin siis havaita, että viitseliäisyyden puutteesta häntä ei voi moittia. Keskustelun saatua tämän sävyn totesin, etten taidakaan poistaa kuvaa, vaikka muuten voisin sen hyvin tehdäkin. Moinen ei tietenkään häntä miellyttänyt - kun hän sentään oli varta vasten tullut "tänne", siis 2. laiturille, pyytämään, että poistaisin kuvan. Hän siis oli junaa odottamassa. Kun Tampereen-junan tulo kuulutettiin, ilmoitin, että "seuraava kuvauskohde tulee" ja käänsin selkäni. "Minä olen siksi korkea-arvoinen henkilö, että saan kyllä selville, kuka sinä olet", rouva puuskahti ja poistui suuntaansa. - Yleensä minulla on tapana pitää antamani lupaukset, mutta tällä kertaa rikon lupaukseni aivan silkasta avuliaisuudesta: edellä mainittu uhkaus voisi ilman sitä olla ylivoimainen toteutettavaksi... - Kuva osoittautui siksi rakeiseksi, ettei kyseisen rouvan kasvonpiirteitä voi täysikokoisessakaan versiossa erottaa eikä asianomaista tunnistaa. ;-)

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Hämeenlinna (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Hämeenlinna
Kuvaaja: Timo Salminen
Lisätty: 27.07.2007 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus
Sekalaiset: Kuva-arvoitus

Kommentit

27.07.2007 19:19 Samu Sirkiä: Jotkut on sitten pikkumaisia. Tiedä vaikka hänkin olisi saattanut olla tässä kuvassa osa historiaa vielä jonain päivänä..
27.07.2007 19:20 Miika Rissanen: Osaa jotkut tehdä elämänsä vaikeaksi :)
27.07.2007 20:46 Jyrki Längman: No oho, olipahan outo tapaus. Vai korkea arvoinen henkilö hmm... kokeileppa mitä 7-päivää lehti tuumaa tuosta, tosin tuota viimeistä ei kannata ottaa tosissaan :)
27.07.2007 21:55 : Näitä aina silloin tälöin sattuu. Journalistilehti: Ihmisen kuvaaminen julkisrauhan piirissä on kiellettyä vain silloin, kun paikka on yleisöltä suljettu ja kuvaaminen tapahtuu kohteen yksityisyyttä loukaten. Tämä artikkelista irroitettu lause löytyy osoitteesta:
http://www.journalistilehti.fi/journalis​ti/arkisto/182004/lyhy/Muut147250.htm
28.07.2007 10:33 Tero Virta: Tämähän on tietenkin vain silkkaa tarua, mutta entäpä jos rouva olikin jonku rautatieharrastajan puoliso ja oli jostain syystä vierailulla "asuntomessuilla" ja pelkäsi tilannetta että oma äijä tunnistaa hänet valokuvasta. Siinä olisi selittämistä, että mitäs hittoa teit H:linnassa... No joo!
28.07.2007 11:05 Jussi Liimatta: Ja kyseessä on ollut pienikokoinen rouvashenkilö.
28.07.2007 18:21 Ilkka Myllyniemi: Kaikkea p.... sitä saakin kuulla,voi elämä!
06.11.2008 22:03 Tuukka Ryyppö: Miten mulla tulee mieleen Resident Evil -pleikkaripelin mahdollisuus pelata peli läpi tofuklöntillä?
06.11.2008 22:22 Jari Hämäläinen: Jos ko. nainen oli edes jollaintapaa "säädyllisen" ikäinen (siis ei kuudenkympin ja kuoleman välissä) niin olisit voinut todeta sille P.Matikaisen/J.Urpilaisen tyyllin jotta "Aivan aluksi voisit painua v^^^^^n kun vielä ehdit"...:)
07.11.2008 11:27 [Tunnus poistettu]: Minähän olisin kyllä saanut sellaisen siepin tommosesta avautumisesta, että olisin varmaan laulattanut koko digifilmin täyteen kuvia samasta kohteesta. Vähän niin kuin silloin Kauniaisissa asemapalon sammutuksen yhteydessä kävi, kun eräs virkaintoinen poliisi alkoi mussuttaa mulle jotain käsittämätöntä kuvaamisesta. Mainitsinkin asiasta taannoin täällä vorgista.
26.11.2008 17:10 Aki Leppänen: Mietin että tälläisessä tilanteessa voisin antaa puhelinumeroni ja nimeni. Sanoisin että rouva on hyvä ja menee poliisiasemalle kertomaan että häntä on salaa kuvattu. Kerran huomasin että olin joutunut huomaamatta erääseen aamulehden kuvaan, tarkka silmä tunnisti tutun takin ja pipon. Kuvassa oli kuvattu Tampereen hämeenkatua, jonka varrella bussia odottelin. Nolointahan tässä oli se että kuvassa tupakoin selvästi ja mummuni on ainoa joka tätä ei tiedä. Onneksi kuitenkin hän ei tunnistanut minua kuvasta vaikka ahkeraan aamulehteä selailee.
26.11.2008 18:01 Timo Salminen: Ei ole kuulunut virkavallan yhteydenottoa, eli asia lienee unohtunut...
27.11.2008 00:05 Mikko Mäntymäki: Olisit sanonut sille valittajalle että, hanki itsellesi elämä. Minä en tyhjän valittajia kumartele, itse olisin piruuttani ottanut vielä tarkemman kuvan pitkälläputkella ja laittanut kaikkien nähtäväksi minkä näköinen "munapää" on tullut valittamaan.
27.11.2008 08:27 Timo Salminen: Sinänsä mielenkiintoinen kysymys, mitä hän olisi tehnyt, jos olisinkin siinä keskustelun kuluessa alkanut tähtäillä häntä kameralla aivan lähietäisyydeltä. Pitää kuitenkin olla vähän itsehillintää. Minulle riitti se, että yritin saada aikaiseksi jonkinlaisen asiallisen keskustelun hänen kanssaan. Havaittuani sen mahdottomaksi lakkasin kiinnittämästä häneen sen suurempaa huomiota. Silloin hänen junansakin oli jo tuloillaan.
27.11.2008 08:59 [Tunnus poistettu]: Timo: Joskus työmaallakin törmään vastaaviin asiakkaisiin, joiden kanssa minkäänlainen keskustelu ei johda mihinkään. Tästä tuorein esimerkki on mulle viime viikolla pokalta tullut sähköposti, joka kuului tyhjentävästi näin: "Älä tule minulle opettamaan velleistä ja puuroista." Mikä hauskinta, seuraavan mailin sisältö meni puolestaan näin: "Pahoittelen, että lähetin 17.9.2008 lähetetystä meilistäsi väärän lainauksen". Lopputulos: en saa opettaa puuroista ja velleistä mitään, mutta itse asiassa juuri samassa postissa asiakas sitten sekoileekin soolona... Mites tuollaista keskustelua voi jatkaa, itse en ainakaan siihen keksinyt edes kikka Ceciliaa.
27.11.2008 11:07 Jouni Hytönen: Jotkut menettävät itsehillintänsä pienimmästäkin arvostelusta. Pitäähän sitä nyt esim. saada autolla ajella pitkin kevyen liikenteen väyliä, pysäköidä minne huvittaa ja vaikkapa tööttäillä mummoille suojatiellä ilman, että ulkopuoliset asiaa mitenkään kommentoivat.
27.11.2008 21:44 [Tunnus poistettu]: Noita oman arvonsa tuntevia tärkeilijöitä on ollut ja tulee aina olemaan. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, helpoimmalla pääsee. Omasta kokemuksesta tiedän, että alaikäisiä "ojennetaan" poikkeuksellisen mielellään, ne kun eivät uskalla antaa takaisin. Palautetta tulee aiheesta ja aiheetta. Nykyisin tulee annettua samalla mitalla takaisin, pysyy päivä parempana. :)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!