??.12.1969 / Hamina, Hamina (uusi)

??.12.1969 Alkutalven iltapäivä on niin synkkä ja harmaa, kuin saattaa. Meri on vielä auki. Sataman valomastoihin on valot sytytetty. Ratapihalla kiiluu himmeä valopari. Siellä Hr13 veturi hyrskyttelee tyhjäkäynnillä, ja kompressori täyttää vajaan tunnin päästä lähtevän junan jarrujärjestelmää. Sataman puolella touhuilevat päivystäjät, Vv14 ja Vv15, omiaan. Muuten on hiljaista. - Kuvauspaikan kallioilla on Haminan nykyinen asemarakennus. Entiset VR:n henkilökunnan asuinrakennukset ovat edelleen olemassa.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Hamina (uusi) Kuvauspaikka: Hamina
Kuvaaja: Tapio Muurinen
Lisätty: 13.09.2007 00:00
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

15.09.2007 22:37 Mika Hakala: Rakastan kuviasi. Ne ovat erillaisia kuin muitten ja lisäksi niillä on se jokin mikä vanhoista löytyy.
Haminan asema taitaapi olla yhä syrjässä. löytyi radan itäiseltä puolelta satamaan päin menevien rakkojen seasta viime kesänä.
Oliko hamina itsessään yhtä sekava kuin se nykyään omien kokemuksieni mukaan on? Kestä tämän idyylisen asemakaavan takia yli tunti ajella tasa-arvoisissa risteyksissä jotta se robin hood ja halpa kalja löytyi.
16.09.2007 01:15 Tapio Muurinen: Kiitos vain Mika rakkaudentunnustuksestasi. Minäkin rakastan näitä maisemia, en niinkään kuvia, mutta kuvien kautta muistot nousevat nousevat elävänä mieleen vuosikymmenten ja satojen kilometrien takaa. Lapsuudenkotini sijaitsi tästä paikasta noin kilometrin päässä lähes kuvaussuuntaan. Koulumatkoillani ylitin radan tuhansia kertoja ja muut "tutkimusmatkat" siihen lisäksi. Tie nykyiselle asemalle, joka seisoo näillä samoilla kallioilla vasemmalla http://vaunut.org/kuvasivu/20286 , tulee talojen takaa ja ratapihan ali tunnelissa. - Itse pikkukaupunki, joka sijaitsee tästä noin 3 km selän takana, ja sen harvinainen asemakaava saattaa olla vieraalle outo, mutta paikallisille kotoinen ja helppo.
08.03.2009 00:04 Tapio Muurinen: Lottokone arpoi tutun kuvan. Olen tuijottanut tätä tovin. Muistot palaavat yli 40 vuoden taakse, kun koulupoikana jaoin sunnuntaiaamuisin varhaisjakeluna paikallislehtiä. Tuohon oiken puoleiseen taloon ratamestarille meni kotkalainen Eteenpäin". Monasti sattui tavarajuna Riston vetämänä tulemaan "alas" Kouvolasta samaan aikaan. Useammin kuin lukemattomat kerrat näillä samoilla kallioilla poikasina muuten seikkailimme. Varsinkin tuolla valomaston takana, kääntöpöydän vieressä oli mukava seurata ratapihan tapahtumia. Vertailuna yksi mieleisimmistä kuvistani samaan suuntaan http://vaunut.org/kuva/35252

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!