19.09.2007 / Välillä Salmivaara–Kursu

19.09.2007 T5182 on noutanut Kelloselästä kymmenen pankkovaunua tukkipuuta ja etenee kohti Kemijärveä. Taustalla kilometrilukeman 1111,444 omistava Salmivaaran liikennepaikka sekä Hatajavaara.

Kuvan tiedot
Välillä: Salmivaara–Kursu Ratakm: 1110+000
Kuvaaja: Teemu Vehkaoja
Lisätty: 21.09.2007 00:00
Junatyyppi
T: 5182
Muu tunniste
Rautatieinfra: Merkki
Sijainti: Linjalla
Viikon kuva: 42 / 2016
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

21.09.2007 15:27 Kimmo Säteri: Komea ruskakuva.
21.09.2007 17:26 Ida Puolatie: kuva on upea ja menee pakosti jalkaan.:)
21.09.2007 19:13 Ilkka Myllyniemi: Mukavaa katseltavaa!
21.09.2007 22:14 Mika Hakala: Tämä on kuin kävisi jollain live keikalla. Vain näkemällä asiat omin silmin (tai pikemmin nyt kuvan) voinpi luottaa ettei päivämäärä ole päin persettä (Niin sekin vielä) noh että rata avauti vapun jälkeen, aivan kuten kirjallisissakin luki.
Nyt vaan en voi olla varma oliko leevi & the leavings todella olemassa ja kuoliko Gösta Sundqvist oikeasti, koska en ole omin silmin nähnyt Göstan ujouden takia.
Mutta asiaan... Nytkun jokun oli äskettäin havainnut ja aikoja sitten myös nähty että Väyrynen haluaa pelastaa tämän kauneuden. Onhanse ministeriltä (nuoleskelematta) hyvin ajateltu. Kunpa muutkin käyttäisivät maalaisjärkeä mutta se nyt on mahdotonta. Onneksi savonlinna-huutokoski rata pelastui mutta mitäpä itsekeiskeinen hallituksemme tekisi asian hyväksi mitään minkä vaatisi tällainen rataosuus minkä kuljetusmäärät olivat nousussa, kunnes talvikunnossa pito päätettii lopettaa jotta saataisiin tämä entistä kannattamattomaksi.
toivottavasti se väyrynen saapi tahtonsa läpi.
20.10.2016 14:53 Stanislav Voronin: Kaunis!
21.10.2016 16:53 Jarkko Voutilainen: Ja nythän tuonne ei enää junalla pääse vaikka haluaisi ilman radanrakennustöitä. Raideyhteys on poikki Isonkylän kohdalta (raide linjattu uudelleen suoraan Patokankaalle) sekä muutamista tasoristeyksistä matkan varrella.
24.10.2016 10:19 Mika Hakala: Kerroppa noista tasoristeyksistä ja linjauksesta. Sikäli kun tässä nyt ymmärsin lukemani kautta linjauksen vievän suoraan entiselle Stora Ensolle. Se josta erkanee se Isokylän ratapihalle (ja suljetulle Sallan radalle) vaihde. Tämä vaihdeko on nyt poistettu, vaikka Isokylään piti perustaa se terminaali?
Jotain meni varmaan väärin ymmärryksessä ja ymmärys on nyt tosiaan ristiriidassa keskenään. Lapissa en ole käynnyt nyt 2013 jälkeen (ja siihen on omansa selitys, muttei tuosta sen enempää). Olikohan eräs poistetuista tasoristeyksistä se Ahvenseläntie, jossa muistan vieläkin, miten kahtena peräkkäisenä kunnossapidon talvena peräkkäin siellä rytisi.

Vaikka ensi vuonna tuosta kommentista (joka paikallaan ei ollut mitenkää yllästys, mutta aiheutti eittämättä jonkinlaista punastusta) tulee kymmenen vuotta kuluneeksi (uskomatonta, miten aika on alkanut nyt todellakin juoksemaan), pystyn vieläkin hakemaan, tosin hivenen eri tavoin kaiken sen sisällön. Pitäisin melko varmana (95% todennäköisyydellä), että se on kirjoitettu kännissä ja Näemmä alta kahdenkympin.

Siihen sisältyy sellaisia asioita, kuten eikö minun pitäisi olla ennemmin kiinnostunut jostain sex69.org materiaalista, kuin jostain vaunut.org materiaalista tai siitä miten monta tonnia nyt jossain sallan radalla kulkee vuodessa? Se näemmä näkyi ja kuului, sittenkin. Se onkin sellainen vaihe jota en toivo kenellekkään, kyseenalaistamaan oman kiinnostuksen todellisuus.

Menipäs tämä nyt filosofiseksi pohdinnoksi, mutta kai sen oli tarkoituksensakkin mennä.

Jotain fanaattisia ajatuksia nielleenä (ehken aivan kaikkia) on tunnustettava nekin nykyrealismista, ettei se 30 000tonnia/vuodessa olisi ainakaan monopoli VR:n kehittämisinnolla ollut se järkevin sijoituskohde tälle radalle. Olen silti (mielestäni oikeutetusti) vihainen VR:lle, suomalaiselle imagolle, monen muun turhan "hokkuspokkus" silmänkääntötempun tekijöille... Lista on pitkä, mutta palautettakoon nyt taas se aiemmin sanottu "pystyn vieläkin hakemaan" (palauttamaan itseäni katsomaan sen iän silmissä, enkä julistamaan ääneen olevani "muuttunnut/parantunut")
24.10.2016 18:32 Jouni Hytönen: Isokylässä ei ole enää vaihteita, vaan ainoastaan Patokankaalle kaartuva raide.
24.10.2016 22:48 Niila Heikkilä: Jossain taidettiin mainita että mahdollisen Soklin radan vuoksi Isokylään jätettäisiin jonkinlainen tulevaisuuden tilavaraus sähköistyksen haarautumiselle ja suoran raiteen vaihteelle. En tiedä onko näin tehty mutta yksinkertaisimmillaaan asioita voi päätellä kun vilkaisee paikan päällä vähän sähköistyksen toteutusta ja pylväiden sijoittelua.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!