21.09.2007 / Virkkala, Virkkala

21.09.2007 Vertailukuva samasta paikasta kuin http://vaunut.org/kuvasivu/41893 - on luonto ottanut takaisin omaa tilaansa. Vieläköhän näemme ajan jolloin teollisuudelle rakennetaan uudelleen pistoraiteita ja tavaravirrat siirtyvät kiskoille?

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Virkkala (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Virkkala
Kuvaaja: Petri Koskela
Lisätty: 21.09.2007 00:00
Muu tunniste
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

21.09.2007 19:41 Esko Peranto: Tuskin tuonne tehtaalle raiteet palautuu,muistoja kiskoista kyllä löytyy kun tietää mistä hakee.Tosin tämänpäiväisessä Länsi-Uusimaa lehdessä suunniteltiin jopa asemaa Virkkalaan,jos suunnitellut rautatielinjaukset totetuu.Vanha hiilihalli on edelleen olemassa ja kiskot paikoillaan.Kolme eri raideleveyttä löytyy vielä tehtaan alueelta.
21.09.2007 20:34 Riku Hyvärinen: Kävin kuvailemassa tuolla Hurupäivillä, ja oli kyllä kerta kaikkiaan mielenkiintoinen kokemus tuo tehdasalueen ympäristön tutkiminen. Aidan kiemurtelusta pystyi jotenkin hahmottamaan, että tehdasalueen kupeessa oli ehkä ollut joskus pistoraide. Kukkumäestä tulleen leveäraideradan ratalinja ja tehdasalueella oleva vanha ratapiha olivat vielä selkeästi hahmotettavissa. Tehdasalueen ulkopuolelta löytyi vielä Virkkala-Ojamo -kapearaideradan ratalinjaa luonnontilassa. Ja Ojamon kaivokselta seis-levy portissa (liittyneekö rataan?), vanhaa kiskoa kaivosrakennuksessa, ja kappale nähtävästi kapearaidekiskoakin, kun oikein metsässä möykkäsi.
21.09.2007 21:25 Esko Peranto: Onhan siellä aidan takana reilu 50 hehtaaria teollisuusaluetta,sinne mahtuu monta tarinaa.Komea rataverkosto on ollut tehdasalueella.Vr:n rataverkolta kaksi pistoraidetta.Metrinen Ojamo-Virkkala rata ja kapea rillarata.Kyllä ratalinjat on hyvin näkyvissä.Ojamo-Virkkala ratapohja on keveynliikenteen käytössä osan matkaa,osa on hävinnyt maantien alle.Ojamon kaivoksen portilla olevat seis-levyt on muisto menneiltä ajoilta.Vaaka oli porttien ulkopuolella,muisteli vanha työntekijä Ojamon kaivokselta.Sewmenttitehtaan vaihdemiehen mökki on nykyään Lohjan Satamaratayhdistyksellä Pitkäniemen raiteen varrella.Hyvin on Lohjalta hävinneet pistoraiteet kuten myös kapeat kiskot.
21.09.2007 21:33 Riku Hyvärinen: Vai vaaka? Sekö se betoninen laiturintapainen oli siellä Ojamon kaivoksen portin ulkopuolella jonkin matkan päässä seis-levystä.
21.09.2007 22:15 Esko Peranto: Niin ne vanhat duunarit joskus jutteli.Ojamolla oli sähkörata maan alla jolla kivet kulki.Muutama valokuva on sieltä näkynyt kirjojen sivuilla.Ihmettelin kyllä kun isän veli jutteli et kiskot saatiin ylös ennen lopullista veden nousua.
21.09.2007 22:42 Simo Virtanen: Ei tarvitse pitkään odottaa Petrin haikailemaa teollisuuden pistoraidetta. Talvivaaran kaivokselle rakennetaan 26 kilometrin pistoraide ja malmikuljetukset hoidetaan kiskoja pitkin.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!