18.11.2003 / Tampere asema

18.11.2003 Tampereen vanhaa tavara-asemaa.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Tampere asema
Kuvaaja: Niila Heikkilä
Lisätty: 10.12.2003 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Makasiini
Vuodenajat: Syksy

Kommentit

10.12.2003 13:05 Jouni: Jos joku sanoo Helsingin vanhoja makasiineja röttelöiksi, niin mikähän olisi oikea sana kuvaamaan tuota rappiota? :D
10.12.2003 13:48 Jouni: Niin, sellaisten paikkojen tuhoaminen, joissa ihmiset luonnostaan viihtyvät, on minusta typerää. Tilalle rakennetaan kylmänkalseita uusia rakennuksia, joiden ympäristöt ovat totaalisen kuolleita. Kävelkää vaikka Posti- ja Sanomatalojen välistä kohti Mannerheimintietä. Musiikkitalolle löytyisi varmasti liikenteellisesti parempiakin paikkoja ja makasiinit voitaisiin kunnostaa keitaaksi uusien, tympeiden rakennusten keskelle. Vanhoja rakennuksia ei saada takaisin kun ne kerran mennään purkamaan hetken huumassa.
10.12.2003 16:53 Joni: Menemättä yhtään enempää tähän keskusteluun mukaan, totean vain, että edustan vastakkaista näkökulmaa. Minun mielestä makasiinit ovat rumia, eivätkä sovi nykyiselle paikalleen. Makasiineja löytyy lisää Pasilasta, esim. Teollisuuskadun viereltä. Nämä ovat huomattavasti paremmin sijainniltaan suojeltavissa. Keskustaan yksinkertaisesti ei sovi hyödyttömät, matalat rakennukset.
10.12.2003 16:58 KooPee: Monet Suomen kaupunkien keskustat ovat rumia, eivätkä sovellu nykyiselle paikalleen. Tampereen vanhan tavara-aseman tilallehan tulee kestopäällystetty katu kumipyörien rullata.
10.12.2003 17:48 Antero: Kyllä Helsingin makasiineilla on tavalliselle rahvaalle paljon enemmän aktiviteettia(mm.kirppikset,live musiikki,ym))kuin jollain musiikkitalolla.Miksi se pitää ylipäätään rakentaa juuri keskustaan,kyllä tuollaisen porvarien temmellyskentän voisi rakentaa vaikka Kirkkonummelle,tai jättää kokonaan rakentamatta ja laittaa rahat vaikka perusterveydenhuollon parantamiseen prkl..
Kauneus tai rumuus on katsojan silmässä,omasta mielestäni ne ovat paljon hienomman näköisiä kuin vaikka joku Kiasma.
Makasiinit olisi ehdottomasti suojeltava!!!
14.08.2005 17:29 Miika Rissanen: uutta ja kiiltävää on keskustassa tosiaan ihan tarpeeksi, lasitalojen rakentamista voi jatkaa kaupungista ulospäin. jos makasiinit on vanhoja röttelöitä, niin yhtä paljon ovat minusta rautatieasema ja eduskuntatalokin: liian vanhoja, liian matalia eivätkä kiillä tarpeeksi :E
ja turha puhua, etteivät makasiinit sovi paikalleen, ne ovat olleet siellä omalla paikallaan ennen finlandia-taloa, kiasmaa, sanomataloa ynnämuita!
14.08.2005 17:33 Miika Rissanen: tottahan toki vanhat tavaramakasiinit ovat röttelöitä, kun niille ei ole tehty mitään sitten 60-luvun... remontoimalla ne kunnostuu. eikös ihmiset vielä eilen tykänneet puutaloista, nytkö niitä pitääkin taas hävittää?
14.08.2005 22:00 Kasimir Kärkkäinen: Perkele, kun VR:n makasiinit pitää hävittää! Eikö löydy musiikkitalolle paikkaa muualta keskustasta esim. Sörkästä? Kävisi halvemmaksi kaupungille, kun ei tarvitsisi repiä mitään alta ja saatettaisiin säästää palvelulaitoksiakin Helsingissä. Musiikkitalo ei muutenkaan sopisi Töölönlahden rannalle Kiasman, sanomatalon ja eduskuntatalon kanssa. Makasiinit ovat viimeinen muisto töölön tavara-asemasta. Sekin kelpaisi, että makasiinit siirretään toiseen paikkaan, mutta ei joitakin osia, vaan koko makasiini. Kartanonkoskea lukuun ottamatta uudet kerrostaloalueet ovat Suomessa rumia. Tylsiä tasakattoisia laatikoita! Ei mitään linjakkuutta ja kaiken kruunaa tylsä valkoisuus.
14.08.2005 23:22 Jokke Harju: Voi tätä hesalaisten jupinaa... En oo nähny makasiineja kovin läheltä. ohi oon ajanu. Olen puolueeton. Mutta ei täällä kehä 3:sen ulkopuolella ole kaikki röttelöitä. Paikoin jopa hienompaa. Ja kyllä täällä elämää on.
Tuntuu, että sielläpäin ollaan liian pienissä ympyröissä. Kokkola ja Oulu on mukavia paikkoja.
Nimim. Keski-Pohojanmaan poika.
(tämä kommentti ehkä nostaa karvoja pystyyn, mutta puolustan meitä muita harrastajia, jotka ei oo ihan paljasjalkaisia hesalaisia)
14.08.2005 23:25 Kimmo Pyrhönen: Eduskuntatalon arkkitehti Sirenillä oli ajatus, että alue olisi ympäröity samantyylisillä rakennuksilla, joista eduskuntatalo olisi vain yksi osakokonaisuus. Mutta kuinkas on käynyt, modernismi jyrää kaiken muun ja mitään vanhaahan ei perinteisesti Suomessa saa säilyttää :-(
15.08.2005 16:14 Kasimir Kärkkäinen: Eikä Kartanonkosken kaltaisia uusvanhoja kaupunginosia saa enää Suomeen rakentaa.
28.08.2006 19:30 Oskari Väisänen: Nyt sitten "päästiin eroon" Helsingin makasiineista. :/

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!