06.05.2007 / Tampere, Amuri

06.05.2007 Seisake toiselta puolen rataa nähtynä pari kuukautta aikaisemmin. Kyllähän tuohon yksi Sami tai pupu näyttäisi mahtuvan...

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Amuri (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Tampere
Kuvaaja: Jyrki Majanmaa
Lisätty: 18.12.2007 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Opastin
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla, Linjalla
Vuodenajat: Kevät

Kommentit

18.12.2007 20:36 Jorma Rauhala: Suurin osa Amurin laiturista on Tampereen liikennepaikan sisällä, osa jää linjalle. Nimikeppi, eli siis Amurin sijainti, on kuitenkin "kaupungin" sisällä.
03.09.2012 23:57 Harri Valoma: Muinainen Amurin vartioitu ylikäytävä oli kuvaajan selän takana. Silloinen 'laituri' ei ollut näin pitkä. Muistaakseni se oli pengerretty hirsillä. Vasemmalla ylhäällä näkyy kevyenliikenteen väylä aidan takana. Melko samalla kohtaa kulki Finlaysonin Pässin rata, ei tosin noin korkealla. Sunnilleen 'Amuri' kilven takana Näsikallion kupeessa on kai edelleen esiopastin. Pikkupoikana sitä piti kytätä; junan tullessa se vaihtui valkoisesta vihreäksi. Joskus ei, silloin juna jarrutteli ja odotti vihreää.

Tällä laiturilla Suomen Trikoon, Verho- ja Paitatehtaan, Suomen terätehtaan ja Haarlan kauempaa tulevat työläiset jäivät junasta. 1950-60 lukujen vaihteessa seisake oli melko vilkas, junat pysähtyivät myös vuorotyöläisille.

Usein otin junat vastaan vetämällä kättä lippalakin lippaan. Veturin väki tervehti yleensä takaisin vaahtosammuttimen kokoiselle ipanalle.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!