??.07.1963 / Hamina, Hillo, Hamina (uusi)

??.07.1963 Liikennepaikka: Hillo (1947-1970), aik. Haminan Hillo (1937-1947) - Hk-vaunun päädyt olivat tarvittaessa irrotettavissa nostamalla. Toisessa päädyssä oli ruuvijarru, joka piti ensin irrottaa. Päätyseinässä oli myös yksinkertaiset ohjeet laukaistavien sivupylväiden käyttäjälle. Monenlaiset tumpelot niitä käyttivätkin, kuten minä. Vaunu on kuvassa Haminan sataman Hillon laiturilla, joka oli tuolloin lähinnä bulk-tavaran ja raakapuun käsittelyyn.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Hamina (uusi) (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Hamina, Hillo
Kuvaaja: Tapio Muurinen
Lisätty: 30.12.2007 00:00

Kommentit

30.12.2007 22:45 Tapio Muurinen: KUORMAUS: Tarkista ennen kuormausta, että kaikkien pylväiden salvat ovat ala-asenossa ja vaunun päissä olevat varmistustapit paikoillaan.
PURKAUS: Tarkista, että varmistustappi on paikoillaan. Käännä laukaistavien pylväiden kohdalta salvat yläasentoon. Poista "tämän jälkeen" (alleviivattuna) varmistustappi ja työnnä (lyö) laukaisutankoa "puskimeen päin" (alleviivattuna), jolloin pylväät laukeavat.
VARO LAUKEAVIA PYLVÄITÄ! - Joskus osasin nämäkin ohjeet ulkoa. - Pylväskettingit piti olla toisiinsa kiinnitettynä, muuten pylväät lensivät laukeavan kuorman mukana ties minne. Haminalainen satamatyönjohtaja/ystäväni kertoi, kuinka hän oli laskuveden aikana "onkinut" merestä useita pylväitä ja nostanut ne samaan vaunuun. Kiitosten sijaan hän olikin saanut VR:ltä moitteita :/

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!