29.05.1998 / Leppävaara, Leppävaara

29.05.1998 Vielä kymmenen vuotta sitten ennen kaupunkirataa Leppävaaran asema oli kuin mikä tahansa maalaiskylän asema. Aseman takana oli tuolloin Maxi-Market sekä peltoa ja metsää. Tilalle on tullut Kauppakeskus Sello ja Etelä-Leppävaaran asuinalue. Raide 3 oli jo purettu.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Leppävaara (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Leppävaara
Kuvaaja: Jukka Tölkkö
Lisätty: 02.01.2008 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Asemarakennus

Kommentit

03.01.2008 07:55 Valtteri Keski-Säntti: Aijai, kun on asjallista. Kiitos tästä kuvasarjasta. :)
03.01.2008 18:52 Aleksi Kallio: Kaunaisissa on osattu säilyttää (toistaiseksi) vanha asemarakennus. Tulee tästä vanhoja muistoja..
03.01.2008 19:26 [Tunnus poistettu]: kaunaisten asemassahan on sentään jotain säilytettävääkin. lepuskin vanha asema oli aika mitäänsanomaton 'laatikko'
26.03.2009 09:52 [Tunnus poistettu]: Tää on kyllä uskomaton juttu - kymmenessä vuodessa on tosiaan tehty koti 50.000 ihmiselle suur-Leppävaaran alueella. Milloin muuten Lepuskin lipunmyyntiparakka meni lipunmyyntiparakkien taivaaseen? Muistan ostaneeni sieltä ainakin Lomapassin kesäksi 2003. Tuolloin parakki oli miltei tässä Kehä I:n sillan alla.
27.03.2009 19:26 Tuukka Ryyppö: Tästä kuvasta näkee hyvin sen, että Helsinki on todella Euroopan nopeimmin kasvava kaupunki.
30.03.2009 21:42 Jukka Tölkkö: Lipunmyynti loppui Leppävaarassa 2004.
02.04.2009 02:28 Sakari Kestinen: Tällaisen Leppävaaran minäkin muistan.
02.04.2009 08:21 Teppo Niemi: Paljon on tosiaankin tuttua, mutta kun minä muistan Leppävaaran ennen alikulkutunnelia, eli aikaan jolloin Leppävaarassakin oli läpiajettava neljäs raide. Se oli kuormausraide, raidesulut molemmissa päissä. Itäpään vaihde olisi juuri ja juuri kuvassa. Ja usein Pitäjänmäen Otso eli Tve1 kävi tuomassa lautalastissa olevan avovaunun purettavaksi tai hakemassa tyhjän vaunun pois.
02.04.2009 16:26 Tauno Hermola: Ei taida sellaisesta kuvaa olla, Jorman kuva http://vaunut.org/kuva/45296 on 80-luvulta, sitten mennäänkin jo viime vuosisadan alkuun http://vaunut.org/kuva/45353 . Opiskeluaikana, kun asuin Laajalahdessa, tuolta tuli lähetettyä ainakin fillari rahti- vai oliko matkatavarana kotipuoleen. Pitskusta olin kerran lähettämässä pientä kuorma-autoakin, mutta se tuli sitten kuitenkin kumipyörillä, vaikkakkaan ei omillaan, perille asti ;-)
(Käyttäjä muokannut 02.04.09 16:28)
18.11.2009 14:14 Mika Hanhijärvi: Tuukka Ryyppö:
Leppävaara kuuluu Espooseen, eikä Helsinkiin, joten ei tuo kuva kyllä kerro yhtään mitään Helsingin kasvunopeudesta. Leppävaara on Espoon suurin ja nopeiten kasvava kaupunkikeskus.
(Käyttäjä muokannut 18.11.09 14:20)
20.01.2012 08:19 Pauli Ruonala: Suomen Kuvalehti järjesti vuonna 1974 lukijaäänestyksen Suomen kauneimmasta asemasta ja samalla valittiin myös Suomen rumin asema. Rumien asemien joukosta ei löytynyt ylivoimaista voittajaa mutta Leppävaara sijoittui kärkeen. Ääniä saivat myös Kerava, Sonkajärvi, Hyvinkää, Tikkurila, Pieksämäki, Lyly, Tampere, Joensuu ja Salo. Suomen kauneimmaksi asemaksi valittiiin Keuruu. Lähde: Suomen Kuvalehti 12 / 22.3.1974
21.01.2012 10:07 Jouni Hytönen: Mielenkiintoinen äänestys. Jos Sonkajärvi on saanut ääniä, olisiko voinut äänestää myös Maarianhaminaa? :) Kauniit puuasemat ovat päässeet rumien listalle, ovatko ne sitten olleet väärän värisiä äänestäjien mielestä? Vuonna 1974 olisivat olleet olemassa myös esimerkiksi Kolari, Kesälahti, Kitee ja Ilomantsi.
(Käyttäjä muokannut 21.01.12 10:07)
21.01.2012 10:39 Jukka Voudinmäki: Sonkajärven kunnassa ovat (olleet) Kauppilanmäen, Kainuunmäen, Sukevan ja Kalliomäen asemat.

En tiedä, miltä Kalliomäki on vuonna 1974 näyttänyt, mutta olisi nykyformissaan voittajasuosikkeja rumimmasta asemasta kilpailtaessa. Tämä on vain oma mielipiteeni, enkä ole suurehkoa osaa Suomen asemarakennuksista livenä nähnytkään.
21.01.2012 15:42 Jimi Lappalainen: http://vaunut.org/kuva/9616 Siinähän tuo. Itse sanoisin rumimmaksi Pasilan nykysen aseman. Kauniita ovat esim. Ii ja vaikkapa Kelvä. Nättejä ovat yksinkertaisuudessaan myös Eskola, Arola ja Vartius.
21.01.2012 15:45 Topi Lajunen: Puuasemat on valittu varmaakin rumiksi ulkoasemarakennuksellisten seikkojen vuoksi. Esimerkiksi Keravan laiturialueet katoksineen ja alikulkuineen olivat aikoinaan melkoisen rujoja.
21.01.2012 17:42 Pasi Utriainen: Esimerkiksi Lavapuron (pieni on kaunista) ja Uimaharjun (mm. puinen vesitorni) asemamiljööt miellyttävät silmää. Ruminta on vaikea nimetä, kun kaikkialla en ole käynyt, mutta Pieksämäen asema on kolkon oloinen.
24.01.2012 09:51 Pauli Ruonala: Suomen Kuvalehden äänestyksessä Suomen kauneimmaksi asemaksi valittiin siis Keuruu, 2. sijalla oli Uimaharju ja kolmas oli Punkaharju. Hajaääniä saivat Kerava, Turku, Seinäjoki, Kauniainen, Kouvola, Särkisalmi, Riihimäki, Toijala ja Hämeenlinna. Kerava pääsi molemmille listoille!
25.07.2014 09:04 Jouni Halinen: Mitä nuo keltaiset tekstit viestittävät, näyttävät vähän Kiinalaisilta kirjainmerkeiltä ?, Jokisen Karin sanoin "kaameat töhryt". Oikealta näkyy olleen joskus kiskot (uudet sepelit?), miksi se on purettu, eikö ratakapasiteetistä ollut huutava pula näilläkin nurkin, muistan tuolla kuvan yläreunassa olleen jonkinmoinen "yritysalue", siellä taisi olla mm. kiviveistämö, sinnekkö rata päätyi?. Mutta että kuva on otettu 1998, tilanne näytti 20 vuotta aikaisemmin eli vuonna 1978 aikalailla samanlaiselta, kuvaussilta (kehä 1) ja Maximarket oli jo rakennettu, autoiksi pitäisi vain vaihtaa kuvaan Kupla, Datsun 100A, Toyota Corolla ja muutama vuosi aikaisemmin markkinoille tullut aikansa "V70:nen" eli Volvo 245 (oliko mallimerkintä jo silloin farkulle tämä). Volvokauppiaat puhuivat keskenään nokkelasti Volvo 850:sen aikoihin 855:ta, kun kyseessä oli farkkumalli. Kuvaan sopisivat myös Sm1 (alkuperäisväreissä) ja Turun "kiitojuna" Dr13:ta vetämänä. Muutos on Lepuskissa vuosien 1998-2008 välissä ollut aivan valtava, ehkä suurempi kuin missään muussa täällä olevassa kotimaisessa valokuvassa näin lyhyessä ajassa. vaikka venyttää kuvien kuvausvälin pidemmäksikin.

Jokisen Karista puheenollen, hän voisi aivan hyvin palata tänne, kuvathan (no mitä nyt PPP sanoin muutama ”pönötyskuva”) olivat ihan kelpotavaraa ja teksti kommenteissa, kuvissa ja keskustelussa 98 % ”ok kamaa”, tekisi vaan itselleen listan asioista joista ei kirjoita tänne sanaakaan. Eli Dr13, Finnjet, lasipalatsi, VR:n pääjohtaja Aallon ja Kekkosen hämärät koskiosuuskaupat Lapissa, ratikan virroitin 1900 luvun alusta, se karmea töhry ratikkapysäkeillä ja höyryvetureiden uudelleen käyttöönotto. Siitähän Karin kohdalla oli kyse, että tuli lopulta itselle niin paha olo, kun näistä asioista jatkuvasti jankutti, joka sitten johti lopulta tunnuksien poistamiseen. Eli Kari jos tämän luet, niin ainakin minun puolestani tervetuloa takaisin, kyllä sinun tietämyksesi ja persoonasi tänne aina mahtuu. Olihan "johtajakin" välillä "telakalla", tosin hieman erisyin, mutta on nyt palannut keskuuteemme uutta intoa puhkuen.

Tässä vaan kaikille 0-100 vuotiaille muistutus, että näin voi käydä jos toimii samalla tavalla kuin Kari. Samoinhan kävi Johannes Tervolle, hänellehän tämä paha olo iski vaan kuin ”salama kirkkaalta taivaalta” kun Seinäjoki Vaasa väli sähköistettiin tyylipuhtaasti ”pekkaroimalla”. Oliko se Kimmo T kuin asiasta silloin vellovassa keskustelussa heitti aika lailla ”kylmää faktaa” tästä älyttömyydestä. Pointtina mm. vaihtotöiden tarve sähköttömällä tavararatapihalla, eli Vaasaan pitää joka tapauksessa ajaa dieselvetureita vaihtotöitä tekemään. No tilannehan paranee kun saadaan Sr3:set käyttöön, siloinhan voidaan käsittääkseni ”tökkiä” vaunut sähköllä päätepuskimeen asti. Kuinka raskasta tavarajunaa Sr3 muuten jaksaa kiskoa näissä järjestelytöissä omalla sähköntuotoksella?. Kimmo mainitsi lisäksi, että rahoille olisi ollut tuhoton määrä ”reikiä” johon ne olisi voinut paljon paremmalla lopputuloksella heittää. Hommahan hoidettiin käyttäen ”kikka 3:ta”, eli alueen kunnat maksoivat ensin radan sähköistyksen, ja valtio palauttaa rahat ”hissun kissun” muutaman vuoden (noin 3 ministerin päästä, jolle asia tulee vain ilmoitusluontoisena nokan eteen, ja jonka momentilta rahat ”sipaistaan”) päästä korkojen kera, oliko kyseessä lähemmäs 20 miljoonaa euroa

”Pekkarointi” tarkoittaa kansanedustaja Mauri ”korkokenkä/hiuslisäke” Pekkarisen tyyliä ”rakennella” kavereille ” kaikkea kivaa” Jyväskylän ympäristöön veronmaksajien rahoilla. On nykyjään muodostunut synoniimiksi ko. toiminnalle, aikaisemmin käytetyn ”siltarumpupolitiikan” sijaan. Esim. kallis ja iso silta ”pahaisella” 610 tiellä. Silloin puuttui siltoja vielä 2 numeroisilta teiltäkin. Tämä on jäänyt mieleen kun vuonna 1994 tein kaverin kanssa duunikeikkaa ja tarkoitus oli ajaa Jämsästä Mikkeliin, sanoin Kurrelle että ajetaan nyt sen Pekkarisen sillan kautta se on vielä lyhin reitti Mikkeliin. No tulimme sitten ”sillalle”, eihän siellä mitään siltaa ollut, pelkkä työmaa, siellä ollut lossi oli jouduttu siirtämään siltatyömaan takia hyvin hankalaan paikkaan ja siellä oli liikenne tämän takia ruuhkautunut. Soitin saman tien TVH vaihteeseen ja pyysin yhdistämään henkilölle jonka vastuualueeseen ko. siltatyömaa kuuluu, pienen odottelun jälkeen puhelu yhdistettiin jonnekin, sieltä vastattiin ”työpäällikkö jokujoku”. Kysyin suoraan että mistä on kysymys, tästä sillasta on ”melskattu mediassa jo pari kolme vuotta, eikä tämän valmiimpaa ole tullut. Vastaus tuli napakasti, että sitä mäkin olen ihmetellyt, oon nyt roikkunut tällä työmaalla jo kaksivuotta, ja määrärahat tulee pieninä erinä ja välillä joudutaan keskeyttämään työt, istun täällä työmaakopissa sitten yksinäni. Eli puhelu yhdistettiin suoraan siltatyömaalle, kaveri sanoi vielä vihaisena, ”tällä rahalla me oltas laitettu tämän tiepiirin asiat kertalaakista huippukuntoon”. No silta sitten joskus valmistui. Elettiin syvintä lamaa, Pekkarinen oli saanut varmaan ensi alkuun sen verran rahaa, että lossijärjestelyt saatiin muutettua, ja sillan maatukien betonilaudoitus saatiin tehtyä. Sitten edustatoverit (sanan ”kansanedustaja” käyttö on eduskunnassa totaalisesti kielletty) tekivät Pekkariselle ”kiusaa” ja rahaa siltaan myönnettiin vain pienissä erissä, ”sullemulle” tekniikkaa käyttäen. ”Kiusa se on pienikin kiusa”.

Kekkosen aikanahan puhuttiin tosiaan ”siltarumpupolitiikasta”, tämä tarkoittaa siis sitä että yksittäiset poliitikot (tai pieni ryhmä heitä) härskisti junailivat veronmaksajien rahaa oman vaalipiirinsä ”siltarumpuihin”. Kekkosen itsensä kohdalla ei ”uskallettu” puhua ko. politiikasta, hänellähän oli presidenttinä mahtavasti valtaa vaikuttaa eri asioihin verrattuna nykytilanteeseen jossa Sale saa lukea Suomen valtiolle tärkeistä asioista ensimmäiseksi Hesarista, esim. tekstari vaikka keskellä yötä ”Ukrainassa ammuttu siviilikone alas ohjuksella, venäläiset mahdollisesti syylisiä tapahtuneeseen, tilanne vielä hyvin epäselvä palaamme aamulla 6.30 asiaan T: valtioneuvoston tilannekeskus” ei kuulosta kovin monimutkaiselta. Urkin ei lisäksi paljon tarvinnut kalastella ääniä, riitti kun kalasteli puolueita. Hän tapasi usein hiihto ym. reissujen lomassa kahvitella korpikylillä. Isäntä sitten mainitsi, ”herra presidentti, tänne meidän selkosille kuljetaan soiden yli pitkospuita pitkin”, Kekkonen ei asiaan paljon kommentoinut, mutta seuraavalla viikolla sai TVH:n pääjohtaja kutsun Kekkoselta, eikä aikaakaan kun puskutraktorit jo ilmestyivät ko. selkosille. Nämä korpitiet rakennettiin varmaan aina lähimmälle/parhaalle kulkuväylälle, jos se sattui olemaan rautatie, niin taisi käydä mahtikäsky myös Vilhonkadulle perustaa ”juna-asema” ko. paikalle. Tietääkö joku näin käyneen, ja onko Suomessa rakennettu kokonaisia (turhia) ratoja selkeästi siltarumpupolitiikalla. No itselle tulee lähiajoilta mieleen Savonlinna Huutokoski radan perusparannus. Tunnen tapauksen (eli siellä ei ole käytännössä ole ollut ollenkaan liikennettä viimevuosina) sen takia että ystäväni Paavo osti Kallislahden aseman kohta 15 vuotta sitten. http://vaunut.org/kuva/51024?liikp1=460 Huom. kuvassa ”pönöttävä” auto ei ole minun, mutta kuvassa ”pönöttävä” naishenkilö on. Paavo itse siirtyi 3 vuotta sitten taivaallisen rautatieaseman asemapäälliköksi, mutta hänen leskensä Maija-Liisa on ollut siellä senkin jälkeen käytännössä kaikki kesät pyörittämässä kirpparia ja häneltä saan kuulla, että eipä ole juurikaan ollut junaliikennettä ja puuterminaali ammottaa tyhjyyttään, koko varmaan 50 x 500 metriä, Tästä kuvasta näkee vähän kentän kokoa http://vaunut.org/kuva/51041?paik=Kallis​lahti kenttä jatkuu vielä saman verran kuvaajan selän taakse Tämän kesän tilannetta en ole vielä kysynyt. Hukattiinko siinäkin 20 miljoonaa euroa?. Huippukuntoinen suojeltu asema muuten maksoi aikanaan luokkaa 200 000 mummoa, ja tontti oli niin iso, että se on nykyjään lohkottu 3 eri tontiksi. Kuka oli muuten se ministeri joka veti kotiinpäin tässä "haaskuussa".

Sonera pisti haisemaan oikein kunnolla kun se osti 90 luvulla Saksasta ”ilmaa”. Ilmamäärä maksoi (Wikipedia) 4,3 miljardia egeä eli noin 27 miljardia silloista markkaa (Hornetit maksoivat paljon vähemmän, 3 miljardia egeä?). Sakut ikään kuin polttivat Lapin toiseen kertaan. Pähkäilin, että jos ”PostiPekka” olisi istutettu 1977 avaruusluotain Voyager 1.seen, ja lyöty ko. markkamäärä markan kolikkoina kyytiin, Pekka olisi saanut sitten heitellä kolikoita markka kerrallaan avaruuteen kilometrin välein, ja kun nopeus on hirmuinen (noin 17 km sekunnissa), niin markkoja olisi heitettävä 17 kpl sekunnissa. Tätä jatkuisi vuodesta 1977- noin vuoteen 2020+, siis reippaat 40 vuotta. Tällöin luotain laskelmien mukaan lakkaa toimimasta, eli se ei enää lähetä radiosingnaalia maahan. Etäisyys maasta on silloin yli 20 miljardia kilometriä. Luotain on jo aurinkokunnan ulkopuolella. Radiosingnaalin tulo siltä kestää tulla nyt maahan noin 13 minuuttia. Samalla Pekalta loppuu happi, ja kolikkojen heittely päättyy, mutta jäljelle jää vielä miljarditolkulla markkoja muiden sivilisaatioiden käytettäväksi. Yhtä hyvinhän Sonera osakeyhtiönä olisi voinut ostaa lumekauppana vaikka kaikki valtionmetsät/suot Lapista, ne olisi sitten lyöty taseeseen täydestä ostohinnasta, ja ne olisivat sitten ”sulateltu” vuosien mittaan tilinpäätöksissä oikeaan arvoonsa. Valtiolle olisi sitten jäänyt 4.3 miljardia putsia ”lapaseen” ja Soneralle mittava maaomaisuus. Rahat olisivat sijoitettu saman tien kansainvälisiin turvallisiin sijoitustuotteisiin ja maat olisivat siirretty Sonera Telia järjestelyssä omaan yhtiöönsä. Ruotsalaiset olisivat kylläkin kyselleet mitä helvetin järkeä on ostaa hillasoita Lapista, kyllä tukiasemille riittää pienemmätkin tontit. Pekka olisi maininnut, että poikain kanssa mietittiin asiaa tarkkaan, rahaa oli näpeissä niin helvetisti ja jotain piti ostaa, vaihtoehdoiksi seuloutuivat ”hattarapilvikaupat” Saksassa tai maakaupat Suomen Lapissa, päädyimme pitkän harkinnan jälkeen jälkimmäiseen. Nyt vuonna 2014 sijoitus olisi vähintään tuplaantunut, niillä rahoilla laitettaisiin sitten mm. rautatie ja maantie asiat samoin kuin vanhustenhuolto kertalaakista kuntoon. Samalla pirautettaisiin jenkkeihin, että laittakaa tilauskirjoihin meille toimitettavaksi vuodesta 2027 alkaen 90 kpl (sis. Venäjälisä) F-35 hävittäjää, kaikkia kolmea versiota sopivassa suhteessa (ilmataistelu/rynnäkko/taktinen pommittaja) ja laskekaa niille sopiva käteishinta. Tämähän on jo käytännössä päätetty. Norja on tämän asian kanssa aikamoisessa kusessa, vanhenevat F-16 koneet happanevat käsiin, ja jenkit ovat ilmoittaneet että ainoa vaihtoehto on ostaa heiltä F-35 koneita (kehityskulut ovat jo 250 miljardia dollaria). Norskit eivät jostain syystä halua näin tehdä, eli ei sitten osteta mitään, lopputuloksena täydellinen pattitilanne. Nämä on niitä Naton ”iloja”, ottamatta sen kummemmin kantaa Nato asiaan.

Edellinen on ”aasinsiltana” seuraavaan iltasatuun. Kun todella löysää rahaa on ollut ratahankkeisiin noinkin suuri summa kuin 40 miljoonaa (pitääkö summa paikkansa?) käytettävissä, niin miksi ei oltaisi otettu käyttöön todellista ammattilaisten armeijaa, eli veturimiehiä ja konnareita, sillä heillähän 100 %:nen ”perstuntuma” rataverkkoon. Projektille olisivat omat sisäiset nettisivut jonne sitten ao. henkilöt syöttävät ehdotuksiaan. Tuonne maantien ylikulku ja tänne alikulku, tuohon tasuriin puomit ja tähän äänivaroitus systeemi. Olenko ymmärtänyt oikein, että Riihimäelle tarvittaisiin kipeästi ns. kolmioraide, joka puute aiheuttaa suuren määrän ”eestaas poukoilua” muutenkin tukkoisella pääradalla. Ryhmä päteviä Vek:jä varmaan laskisi kuinka paljon ko. puute ”aikuisten oikeesti” aiheuttaa haittaa, kustannuksia ja turvallisuusvajetta. Eli kun oltaisiin tiedetty että nyt on käytössä löysää rahaa pieniin asioihin, niin oltaisiin laitettu ”hihat heilumaan”. Eli VR:n liikkuva henkilökunta olisi ikään kuin heitellyt setelipuntteja Kimmon mainitsemiin "reikiin". Suuret projektit ovat sitten aivan oma juttunsa. Tässä vaiheessa heräsin ja tajusin että yllä oleva oli vain unta. Sitä voi lukea kuin osana pakinaa poliitikko pellejen holtittomasta veroeurojen ja kansallisten voimavarojen haaskaamisesta.

Eihän aikoinaan tarvittu kuin ”Klaudekopteri” (Klaus Bremer) helikopterista asian huomattuaan, ilmoittamaan kopteriraportissaan, että minkä helvetin takia kehä ykkösen lännestä tulevaa liikennettä ei ohjata Tampereen suuntaan siellä olevan valmiin alikulun kautta, silloin käännyttiin vielä Tampereen suuntaan vastaantulevien kaistojen yli. Sehän edellyttää noin 100 metrin ”ohiajoa” Tampereen-väylän idänpuolelle, siitä sitten kehäykkösen ali olemassa olevaa alikulkua käyttäen ja ei kun Manseen. Muuta ei tarvittu, tarvittavat muutostyöt olivat aivan mitättömät, ja niin liikenne kulkee tenäpäivänäkin turvallisesti ja sujuvasti Tampereen suuntaan, ja tähän ei tarvittu ensimmäistäkään ”tieinsinööriä”. Samanlaisia asioita voisi myös toteutua rautatiesektorilla, tai sitten ei.
25.07.2014 09:08 Mikko Nyman: Muuten ihan hyvä juttu Jounilta, mutta Vennamon Peksillä ei ollut osaa eikä arpaa Saksan-seikkailuihin. Kylläpähän se oli Kaj-Erik Relander, joka tuota rojektia luotsasi.
25.07.2014 09:57 Jouni Halinen: No niinhän se on Mikko, Nämä "ilmakaupat" olivat Rellun juttuja, tossa lähellä oli takavuosina Esso jonka vetäjällä Jyrillä oli ollut 80/90 luvun taitteessa useampikin yhteinen yritys Rellun kanssa, kaikki pamahtivat konkkaan ja ilmeisen hämärissä oloissa, sen mitä Jyrin puheista ymmärsin. Kysyin häneltä että miten Soneran toimariksi voidaan palkata tälläinen henkilö, hän sanoi vain että Rellu on kovimman luokan pelimies, kaikki kuulemma hoituu. Vaihdetaan sitten samalla luotaimen kyytiläiseksi oikea mies. Taisi olla Rellu kuitenkin ehtinyt katoamaan Lontooseen investointipankkiiriksi, oli käsittääkseni ostanut tällaisen duunin itselleen Soneran rahoilla, kuinkas muuten.
(Käyttäjä muokannut 25.07.14 10:11)
25.07.2014 10:09 Mikko Nyman: Kaj-Erik on pankkipoikia nykyään.

Periaatteessa Soneran Saksan-matkassa ja Transpointin Varpaat Välimereen -rojektissa oli hyvin paljon samaa: molemmissa yritettiin kurkottaa niin korkealle taivaaseen, että todellisuus hämärtyi oikein kunnolla, jotenvituiksmän lopulta että pätkähti. Tosin tuo Transpointin sekoil... korjaan, siis seikkailu, ei maksanut aivan yhtä paljon kuin Soneran kirjaimellisesti Saksan-happihyppely.
25.07.2014 10:22 Jouni Halinen: Mikäs tuo juttu "varpaat välimeressä" oli, en ole ainakaan lukenut siitä mitään eräästä sähköisestä mediasta, jonka nimen jätän mainitsematta, jotta ylläpidolle ei tule turhaa sydämmen tykytystä tästä.
25.07.2014 10:23 Mikko Nyman: Se oli tällainen pieni ja loppuun asti mietitty projekti:
http://www.hs.fi/talous/a1383632058893

(EDIT: lisäys)

Mainittakoon, että myös Itellalla on "hieman" epäselvyyksiä Venäjän puolella, mutta niistä ei ole mielestäni juurikaan kirjoitettu. Jostain kuitenkin asiasta kuulin tai luin. Mitä tuohon linkkaamaani Hesarin juttuun tulee, siinä on ihan hyviä lukijakommentteja, joista ehkä osuvimpana tämä: "Pörssiyhtiössä (pl. Nokia) 20 miljoonan hassamisesta taitaisi tulla toimitusjohtajalle ja kansainvälsiesn logistiigan johtajalle fudut."

En jaksa olla hämmästelemättä kerta toisensa jälkeen sitä, miksi valtionyhtiöt voivat mällätä ja sekoilla aivan miten haluavat, eikä kukaan tunnu puuttuvan asiaan mitenkään. Homma on sikäli kummallinen, kun me kaikki omistamme pienen palan valtionlafkoista, joten voisi kuvitella, että juurikin valtionyhtiöiden pitäisi toimia esimerkillisesti ja niitä pitäisi johtaa ammattimaisesti. Totuus on kuitenkin täsmälleen päinvastainen. VR tai Itella eivät ole ainoat lajissaan, Patriaakaan unohtamatta.
(Käyttäjä muokannut 25.07.14 10:55)
25.07.2014 11:01 Kari Suominen: Jounin kirjoituksessaan mainitsemista varoittavista esimerkeistä päätellen täällä sivustolla aikansa politikoituaan voi harrastaja kokea hengellisen herätyksen kaltaisen hurmoksen ja tämän hallitsemattoman sisäisen palon ajamana joutua lähtemään ristiretkelle vääryyttä vastaan. Olen tähän asti aina ajatellut, että tämä harrastaminen on vähän kuin palokunta-aate, eli täysin aatteista vapaata yhteistä toimintaa samoista asioista kiinnostuneiden kesken, mutta näyttää tähänkin harrastukseen sisältyvän vaaransa, jos aiheen alkaa liian tosissaan ottaa.
25.07.2014 15:17 Jouni Halinen: Kari : pureuduit asian sisimpään tiiviiseen ytimeen kiinni kommentissasi, toivottavasti monet muutkin ajattelisivat ”miksi pahoittaa oma mielensä kun voi grillatakkin”

Vieläkö nämä ”varpaat välimeressä” herrat Koivu ja Sörsselssön ovat VR:n palkkalistoilla?.

Niin kuin Mikko tietää, niin voisin kirjoittaa Itellan sekoiluista paksun romaanin. Voisin laittaa ”kässärin” julki nettiin, mutta kun materiaaliin sisältyy noin kymmenen lehtijuttua sen oleellisena osana, joita en voi tietenkään tekijänoikeuksien takia kopioida nettiin, niin asian julkituloa täyttyy vielä miettiä. Ovatko Mikko esim. Kauppalehteen juttuja kirjoittaneiden toimittajien artikkeleiden tekijänoikeudet ao. toimittajalla vai Kauppalehdellä?. Entäpä kuvien tekijänoikeudet?. Jos oikeudet ovat toimittaja Veijo ”Sahi” Sahiluomalla, ja kuvaaja Taavetilla, niin heiltä saan luvat aivan varmasti, mutta kaikki tekijän oikeudet ovat varmaa ao. lehdillä?.

Telkkaripuolella asia menee niin että kaikilla ”teoksen luomiseen” osallistuneilla (esim. Kotikatu) on tekijän oikeudet ko. ohjelmaan. Kotikadun kohdalla asiat ovat nyt niin hullusti, että Yle sen ”ajaisi” mielellään uusintana ulos vaikka heti, mutta näyttelijöiden kanssa tehdyn sopimuksen (varmaan tekijänoikeuslain mukaiset) määrittelemät tekijänoikeusmaksut nousisivat todella korkeiksi. tehtiinhän sarjaa yli 15 vuotta, joten videota on kaseteissa mieletön määrä. Aake Kalliala kommentoi asiaa julkisuudessa, että hän voisi tyytyä paljon pienempiinkin korvauksiin, ikää kun sen verran, että vielä ehtisi siitäkin rahasta itse nauttia. Nuoret näyttelijät varmaan pitävät oikeuksistaan paremmin kiinni, heillä kun on vielä aikaa odottaa että yleveroa nostetaan sen verran että koko sarja voidaan esittää uusintana sopimuksien mukaisilla tekijänoikeuskorvauksilla, se on sitten parhaimmassa tapauksessa 15 vuoden ajan tasaista ”kassavirtaa”, kuolemantapauksissa rahojen tilitys jatkuisi tietenkin perikunnille.

Elvis esim. ”tienaa” nykyjään joka vuosi paljon enemmän kuin koko elinaikanansa ja perillisiä on tasan yksi tytär, vaimo on maksettu jo aikapäiviä sitten ulos. Sibelius on myös nauttinut jo pitkään yli miljoonan euron vuosituloja, mutta hänellä on laajahko määrä perillisiä jakamassa tätä ”kakkua”. Hänen kohdallaan viimeinen ”liksapäivä” on kuitenkin 31.12.2027. Silloin täyttyy tekijänoikeuslain määritelmä ”tekijänoikeudet (teos) päättyvät sen vuoden lopussa, jolloin henkilön kuolemasta on kulunut 70 vuotta”. ”Sibbe” muuten haudattiin samana päivänä kuin meikäläinen syntyi eli 1.10.1957, eli ”samassa syyssateessa” olen ”Sibben” kanssa ollut. Voi olla että vielä kohdattiin kauppatorin nurkilla ”Sibbe” matkalla ruumisautolla kohti Tuusulanjärveä ja meikäläinen mutsin masussa lanssissa matkalla kohti vanhaa kättäriä Neitsytpolulla.

Yritin muutama vuosi sitten hankkia haltuuni yhden jakson ”Petteri Pyörittäjää” TV 2:ta Tohlopista, vedoten siihen että olen esiintynyt ”näyttelijänä” jokaisen jakson alussa olevassa ”alkuklipissä” (vai mikä se on?), osastosihteeri sanoi että jos näin on, niin hän voi tarkistaa että löytyykö arkistosta ko. videota. Homma taisi päättyä siihen että ei ole ”Petteriä” enää nauhalla, videonauha oli silloin tosi kallista joten useimmiten vanha ohjelma tuhottiin nauhoittamalla uusi ohjelma päälle. Sellaista historian ”raiskaamista”.
24.03.2017 19:14 Esa J. Rintamäki: Jouni, kirjoitelmasi oli havaintoesimerkki maan tavasta, jolla kansanedustajat toimivat: ensin oma etu, kaverin etu, sitten eduskuntaryhmän etu, sen jälkeen puolueen etu. Jos jotain jää, niin sitten vasta kansan etu. Voi, voi päästä meille Barabbas!
(Käyttäjä muokannut 24.03.17 20:42)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!