27.01.2008 / Haminan satama, Hamina (uusi)

27.01.2008 Dr14 1857 siirtelee vaunuletkaa Haminan satamassa. Töitä oli kovasti sunnuntaiksikin, tosin eipä se päivä tuolla muista taida paljoa poiketa.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Hamina (uusi) (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Haminan satama
Kuvaaja: Tuomas Pätäri
Lisätty: 04.02.2008 00:00
Junatyyppi
Vaihtotyö:
Muu tunniste
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla
Vuodenajat: Talvi

Kommentit

04.02.2008 19:36 Olli Keski-Rahkonen: Erikoisuutena kuvassa näkyy yksi Sim alkuperäisessä vuoden 1987 värityksessä jolloin ei ollut Cargosta tietoakaan :) Samat sinisen sävyt taisivat koristaa osaa Kiitolinjan rekoista.
04.02.2008 20:26 Tapio Muurinen: Voi, kuva entisestä kotirannastamme. Juuri tällä paikalla oli ensimmäinen venelaiturimme. Hillonlahden perukkan toisella puolella alkaa Lakulahden ratapiha, joka jatkuu oikealle satamaan saakka. Ennen tämäkin ranta oli täynnä kyläläisten veneitä. Samoilta sijoilta hiukan vasemmalle kääntämällä avautui seuraava näkymä Summan tehtaan radalle 40 v. sitten http://vaunut.org/kuvasivu/19615 (kyyneleitä vastaan taistellen). (Käyttäjä muokannut 04.02.2008 20:28)
04.02.2008 21:28 Tuomas Pätäri: Todella kaunis paikka tämä. Tai tämä koko ranta Summan radan luona. Harmikseni en siinä päivystäjää saanut kuvattua, aina ei tuuri käy. Ajattelin radasta kuitenkin muutaman kuvan tänne pistää näiltä liikenteen loppumisen ajoilta, kunhan saisin vähän kuvia seulottua, niitä tuli kahden päivän aikana sen verran otettua. Se on myös digiajan kirous: Näyttääkö tämä hienommalta aamulla vai päivällä, tästä vai tästä kulmasta, auringossa vai varjossa.. Tuo linkkikuva on kyllä erittäin tunnistettavissa nykyäänkin. Tausta on muuttunut kun satama on kasvanut, ja sen verran on niemessä puita kasvanut että ihan samanlaista otosta ei enää saisi.
04.02.2008 21:44 Erkki Alatalo: Hieno kuvasarja jälleen Tuomakselta Tapion kommenttien ja kuvien täydentämänä. Todella laadukasta toimintaa, kiitoksia.
04.02.2008 22:19 Eljas Pölhö: Tuomakselle: Digiajan kirous??? Ennnen kirous oli että kuvat loppuu rullasta eikä uutta saa mistään ennen maanantaita tai seuraavaa liksapäivää. Parempi nykyinen kirous kuin entinen, jolloin jäi paljon kuvaamatta.
04.02.2008 23:50 Niila Heikkilä: Tuomaksen kuvat ovat aikojen varrella olleet sen verran hienoja ja harkittuja sarjoja että täytyy antaa oikein roppakaupalla positiivista palautetta. Kuvamäärän ollessa suuri, hankaluutena voi olla juuri se mitä kerroit, eli mistä kulmasta otetun kuvan valitsee, ja millaisessa valaistuksessa otettuna. Se on sitä valokuvaajan puhdetyötä pöytälampun ja monitorin hohteessa. Toivokaamme että jokainen orgiin kuviaan lisäävä malttaisi Tuomaksen tavoin käyttää harkintaa millaisia kuvia kannattaa lisätä, ja montako kuvaa samasta kohteesta yleisö jaksaa katsoa. En malta olla muistelematta (huumorin pilke silmäkulmassa) erästä Laihialaista vaihdekoppi-episodia :)
05.02.2008 09:41 Tapio Muurinen: Tuomas/Eljas, tunnistan molemmat kiroukset, mutta vain osittain. Tämä digiaika on pahempi (=mielipide). Ennen kuvia tuli otettua harkiten, vain ruutu tai pari kohteesta, ja se oli siinä. Filmiä oli pakko ostaa kustannussyistä "paljon" kerrallaan metritavarana. Ei se loppunut. Halutut kuvatkin vielä löytyvät kohtuullisella penkomisella, vaikka filmi- ja dia-arkistot on myllätty moneen kertaan. Digikuvia tulee aivan eri tahtia; kaikkia ei millään ennätä käsitellä eikä lajitella. Ne menevät originaaleina varmuusvarastoihin, hae sitten sieltä tuhansien joukosta "juuri sitä tiettyä kuvaa tässä ja nyt". Oliko se kesällä 2004 vai syksyllä 2006, milläköhän reissulla? - hakeva löytää, mutta löytyy useampia samanlaisia; minkähän näistä ottaisin...?
05.02.2008 10:20 Tapio Muurinen: Tuomakselle vinkkinä; käväisepä samassa paikassa keväällä tai alkukesällä. Rannat ovat keltaisenaan rentukoista, tuomet kukkivat ja tuoksuvat Summan radan varressa, juhannuksen tienoilla villiruusut. Kiskot ovat ehkä silloin jo paksussa ruosteessa, mutta pyttyjunat jymisevät tuossa lahden takana entiseen malliin, eikä Palokangas ja Lakulahti kokonaan hiljene, vaikka vähän aluksi notkahtaa. - No, löytyyhän niitä Kymen varrestakin kauniita kohteita kesällä.
05.02.2008 10:25 Kimmo Pyrhönen: On aika pakko olla Tapio-Tuomas-Eljas -kolmikon kanssa samoilla linjoilla. Jo nytkin digikuvien löytäminen on todella hankalaa. Vuodet sekoittuvat jne. Harkintaa olen yrittänyt jo käyttää, mutta silti kuvia tulee aivan toiseen tahtiin kuin dia/nega-aikana. Haluan myös kuulla, jos jollekin käy niin, ettei cd:ltä enää löydykään niitä kuvia. Itse mietin, miten aikaa jää sille, että levyistä ottaisi viiden vuoden välein uudet varmuuskopiot. Kun tämän projektin lisää nyt tehtävien monitoripuhdetyön, lajittelun, pikkukuvatulostuksien yms. lisäksi, mistä sitä aikaa otetaan? Ehkäpä kuvankäsittelyohjelmatkin vielä parantuvat niin, että esim. RAW-kuvat muuntuisivat kätsysti toiseen muotoon, parantelu varmaan on tehtävä itse. Sitten vielä tietokantaohjelma, jonka täyttämisessä menee taas ihmiselämä tai -pari. KÄÄK!
05.02.2008 18:00 Jari Kuusinen: Tapoja on varmaan yhtä monia kuin on kuvaajiakin, mutta mukavahan näistäkin on aina välillä keskustella, ja jälleen kerran mainion kuvan alla! :) Digikuvaamisen määrä ja erityisesti järjestysmieskameralla tahkotut raw-kuvatiedostot vievät kyllä kohtuuttoman määrän tilaa ja vaatii jo muistikorteiltakin gigaluokkien kokovaatimusta.. CD-levyt ovat osoittautuneet aivan turhan pieniksi, ja hyvä jos pahimpien päivien kuvat mahtuvat edes DVD-levyllekään! Kuvat tulee lajiteltua vuosiluvun / kuukauden / päivämäärän mukaan kansioihin ja tallentaa sekä ulkoiselle kiintolevylle että dvd-levyille. Koska kuvaamisen ohessa tulee harrastettua myös kokoonpanojen kirjausta, tulee ne kirjattua paperilta puolestaan laskentataulokkoon, kuten myös tiedot mitä ja missä on kortille tallentunut. Kuvien haku tapahtuukin sitten ensin kiikaritoiminnolla taulukosta ja kuvauspäivämäärän mukaan sitten kiintolevyltä tai dvd:ltä... Kuulostaa ehkä hankalalta, mutta ei kuitenkaan ole sitä. Jos jollain on helpompi (ja yhtä yksinkertainen) tapa käytössä, niin saa toki vihjaista! Pitää kuitenkin muistaa, että ulkoisia kiintolevyjäkin tarvitaan aina enemmän tai paljon enemmän kuin yksi.. : (
05.02.2008 18:06 Tuomas Pätäri: Olit Tapio mukavasti löytänyt vanhan verrokkikuvan näihin jokaiseen. Merenrannat ovat upeita paikkoja kesäisin. Menee nyt aiheen ulkopuolelle, mutta viime kesänä tuli käytyä Haminan Pappilansaaressa, joka on hiljattain "siistitty" upeaksi puiston ja metsän välimuodoksi.
05.02.2008 19:05 Jouni Hytönen: Minulla kuvat ovat kansioissa vuosittain, kuukausittain ja viikoittain. Jos on joku isompi reissu, se saa kuukauden alle oman kansionsa. Koko roska on vielä mahtunut yhdelle ulkoiselle kovalevylle. Tiettävästi kaikki ottamani digitaalikuvat ovat vielä tallessa. Ulkoisen kovalevyn lisäksi ne ovat DVD-levyillä ja alkupään kuvat myös CD-levyillä. Aina tallennusvälineiden kehittyessä on yhdistetty vanhempien välineiden sisältö uudemmille. Vanhat ovat jääneet tietysti vielä arkistoon. Toimimattomiin CD-levyihin on valitettavasti jo törmätty. :(
05.02.2008 19:49 Juhana Konttinen: Kuvat ovat itselläni päivämäärittäin kansioissa. Metatietoa pitäisi jollain päästä lisäämään, mutta toistaiseksi se on jäänyt vain koe-asteelle. Riittävän näppärää ja muiden ohjelmien kanssa yhteensopivaa työkalua ei ole vielä löytynyt. Kuvat ovat kahden ulkoisen kovalevyn sisuksissa. Molemmissa identtinen sisältö ja synkronointi levyltä toiselle tapahtuu päivittäin automaattisesti. DVD-levyjen kanssa ei enää jaksa pelata, kovalevyiltä kuvat ovat välittömästi käytettävissä. Varmuutta voisi toki vielä varmistamalla kovalevyjen sijainnin vielä vaikka verkon yli jonnekin toiseen fyysiseen paikkaan. Mutta kuinka monta varmistusta täytyykään olla, että kaikki riskit on torjuttu...
05.02.2008 23:36 Mika T. Polamo: 1010011010! Otetaan varoittava esimerkki tyhmyydestäni. Minä neropatti säilytin kahta ulkoista kovalevyä päällekkäin (olivat valmistajan mukaan suunniteltu ladottaviksi) ja ryhdyin varmistamaan toisen sisältöä toiselle. Seuraus: Molemmat kovalevyt ehtivät kuumeta niin että harmitti ettei ole pihviä jota päällä paistaa. Dobbel-Poks! Filee not found. Käry kävi ja muovi tutusti haiskahti. Onneksi en ollut niin yksinkertainen varmistaja ettei materiaalia olisi ollut vielä muualla. VAIN Kaksi kolmesta petti.
06.02.2008 17:31 Tuomas Pätäri: Paljon auttaisi jos jaksaisi aina saman tien lajittelun ja valinnan yhteydessä tuhota tarpeettomat kaksois- kolmois- jne kappaleet. "Ylimääräisiä" kuvia on yleensä valtaosa. Mutta olen huomannut, että aina tuo jää tekemättä.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!