24.03.2008 / Helsinki, Huopalahti

24.03.2008 Samisiirto V1100 Kirkolta ohittaa Huopalahden pysähtymättä samalla pöllyttäen lunta kuvaajan päälle. Pian kuitenkin on aika hidastella, sillä tolppa punertaa Kivihaassa josta eteenpäin asetinlaitemies hoitaa kulkutiekomennot kauko-ohjaajan sijasta.

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Olli Keski-Rahkonen
Lisätty: 24.03.2008 00:00
Junatyyppi
V: 1100

Kommentit

24.03.2008 11:19 Lari Nylund: Ranta- ja Vantaankoskenradan suunnista tulevat tyhjävaunujunat päätyvät kyllä poikkeuksetta Helsinkiin, koska niissä mukana matkustava junahenkilökunta jatkaa työvuorojaan sieltä. Tässä tapauksessa myös junayksikkö jatkaa asiakaspalvelutehtäviään Helsingistä. Sitä vastoin pääradan suunnan tyhjävaunujunia (Sm1/2/4) voi nähdä kulkevan Ilmalan ratapihan ja Tikkurilan/Keravan välillä molempiin suuntiin. Mitä taas tuohon aja odota seis-opasteeseen tulee, niin kyseessä olevalla opastinvälillä junat "hyppäävät" kauko-ohjaajan vastuualueelta junansuorittajan vastuulle ja tässä on pieni viive seuraavan opastimen vaihtumisessa - syystä tai toisesta. Kuljettajat tietävät tämän varsin hyvin ja osaavat hiljentää nopeutta noin 80-90 km/tunnissa, jolloin Helsingin tulo-opastin (kyllä, se on seuraavana) opastin ehtii vaihtua ennen vähän matkan päässä olevaa baliisia ja matka jatkuu. Toisaalta tuo ihmetyttää monia miksei tieto voisi tulla jo aiemmin, mutta eiköhän sillekin joku syy ole olemassa. "Kel tieto on, hän tiedon kertokoon..."
24.03.2008 12:17 Olli Keski-Rahkonen: Tuosta seis-opasteesta päättelin että tämä olisi voinut ajaa suoraan Ilmalaan, mutta olisi näköjään pitänyt lukea graafiikkaa tarkemmin, siellähän tämän viiva jatkuukin Helsinkiin asti. Kuvateksti korjattu.
04.12.2008 21:13 [Tunnus poistettu]: Ja kun arkikäsitteiden makuun päästiin - se tolppa punottaa eikä punerra. Mutta ei tällaista tarvitse korjata, hyvässä hengessä minä vain.
06.03.2010 14:34 Jimi Lappalainen: Tällainen voisi olla siirtojunan kuulutus: Hyvät matkustajat! Tämä on vaununsiirtojuna tuhatsata Helsinkiin. Seuraava pysähdyspaikkamme on Helsinki. Hyvää matkaa!

Bästa passagerare! Det här är vagnförflyttningståg tusenetthunda till Helsingfors. Vi stannar i Helsingfors. Trevlig resa!

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!