20.07.2008 / Joensuu, välillä Joensuu asema–Onttola

20.07.2008 Keitele-museon lättähatut kiitämässä Pielisjoen sillalta kohti länttä (vrt. http://vaunut.org/havainto.php/4548​). Etummaisena Dm7 4200.

Kuvan tiedot
Välillä: Joensuu asema–Onttola Kuvauspaikka: Joensuu
Kuvaaja: Heikki Piirainen
Lisätty: 20.07.2008 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Silta
Sijainti: Linjalla
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

20.07.2008 22:07 Jorma Toivonen: Hienoa, että museoidulle kalustolle riittää työtä ympäri Suomen. Kuinkahan moni matkustaja todella mieltää, ettei erittäin suurta mielenkiintoa herättävä kalusto ole enää VR:n omistuksessa - taitaa saada entinen omistaja ilmaista ja kaluston hyvästä huolenpidosta huolehtivana asiatonta mainosta erittäin monelta taholta.
20.07.2008 22:25 [Tunnus poistettu]: Heh, juuri tuon nopeusrajoitusmerkin edessä kulkee suosittu epävirallinen oikopolku radan yli. Itse asiassa tuossa merkin edessä näkyykin pätkä metalliverkkoaitaa, jolla VR:n porukka viime kesänä yritti epätoivoisesti lopettaa jatkuvan radan yli kävelemisen. Oliskohan ollut aita paikoillaan vain noin viikon, sitten joku leikkasi sen peltisaksilla katki. Sama juttu tuolla radan vasemmalla puolella. Tästä siis mennään yli jatkossakin, näemmä.
20.07.2008 22:40 Tomi Lapinlampi: Rakentaako VR:kin aitoja ratalinjoille? Täällä Lappeenrannassa aitoja ja muita esteitä rakennutti RHK - samanlaisin lopputuloksin, eli aidassa on reikä ja oikopolun käyttö jatkuu. Asiasta tehtiin ihan tutkimuskin: http://www.rhk.fi/tietopalvelu/julkaisut​/?x37715=1827008
(Hienoa, että museoliikennettä nähdään tälläkin rataosalla ja ylipäätään Joensuussakin!)
20.07.2008 23:39 Ville Saarelainen: VR vai RHK - siinäpä ikuinen kysymys jolla saa pään helposti sekaisin. RHK ylläpitää rataverkkoa, mutta ostaa ratatyöt alihankkijoilta, joista suurin on VR-Rata Oy. Tuulipukukansan ajatuksissa on olemassa aina vain se Valtionrautatiet, joka on ja pysyy kun VR-lyhenne ja logo ei vaihtunut yhtiömuodon muututtua. Asiaa ei yhtään helpota sekään, kun ratatyöporukan auton kyljessä komeilee VR:n logo.
21.07.2008 00:02 [Tunnus poistettu]: VR tai RHK - aivan sama minulle, sivuseikka. Just tämä ilmiö on mielestäni yksi ongelma nyky-yhteiskunnassa: yritysten ja yhtiöiden nimet muuttuvat fuusioiden yms. yhteydessä niin usein, ettei tavallinen "tuulipukukansalainen" pysy kärryillä. Samalla uusia, toinen toistaan mitäänsanomattomampia nimiä pukkaa keskuuteemme joka tuutista, esimerkkeihin sen kummemmin menemättä. Minä haluan puhua vain VR:stä. Maailma on paljon parempi paikka, kun osaa yksinkertaistaa asioita sopivasti eikä sotke semantiikkaa joka yksityiskohtaan eikä leiki pilkunnussijaa.
21.07.2008 05:39 Miika Rissanen: Juu, eihän niitä ehdi opettelemaan kun melkein kerran vuosisadassa on tupannut uudistumaan tuo rautatieorganisaatio ;)
21.07.2008 11:55 Jukka P. T. Ruuskanen: Tästäpä se taas nähdään, etei aidat suomalaista pidättele - aina joltain löytyy peltisakset joilla leikata aukko, jotta pääsee kulkemaan siitä mistä aina ennenkin. Eikä junaa ole ennenkään tullut...
21.07.2008 12:14 [Tunnus poistettu]: Tällä alueella on tapahtunut paljon muutakin pahaa kuin tuo aidan kahtialeikkaaminen ja jatkuva luvaton radan ylittäminen. Tuossa kuvaajan takana vähän matkan päässä on kelta-ruskea relekoppi, jota on vähän väliä töhritty - vielä jokunen kuukausi sitten yhteen valaisinpylvääseen oli kiinnitettynä valvontakamera näitä laittomuuksia vähentämään. Kamera on aivan hiljattain poistettu. Ja edelleen tuossa vasemmalla sijaitsi vuoteen 2002 asti VR:n työsuhdeasuntokylä, jossa pesi jatkuvasti nuorisoa rikkomassa ikkunoita ja mellastamassa muutenkin. Olivatpa pelanneet korttiakin sisällä ja kuseskelleet huoneisiin. Ja tämä kuva on arvatenkin otettu Siihtalan nyt hylätyn tavararatapihan lastauslaiturilta, jonka edessä olevalla raiteella säilytettiin vielä 2002 tavaravaunuja, jotka nekin saivat osansa töhryistä ja juopottelevista nuorista. Mutta nyt ilkeydet rajoittuvat lähinnä radanylitykseen.
08.08.2008 12:35 [Tunnus poistettu]: No niin, ja kuluneen viikon aikana on molemmin puolin rataa nuo katkotut metalliverkkoaidat korjattu ja pingotettu uudelleen polun yli kulkua estämään. Kuvan oikeassa laidassa olevan aidan eteen on lisäksi kasattu kaadettuja puita n. 1,5 metriä korkeaksi ja 3-4 metriä pitkäksi kasaksi. Panokset kovenevat, mutta silti epäilen, ettei luvaton ylikulku tähän pääty. Jään odottamaan...
25.08.2008 15:07 [Tunnus poistettu]: Ja jälleen on aidat revitty kahtia puolin ja toisin. Myös se puunrunkokasan takana oleva, vaikka uusi kulkureitti kiertää tuon pinon ja sen takana olevan aidan. En kommentoi enempää tätä ilmiötä - reaktiot puolin ja toisin vuorottelevat varmaan niin kauan, kunnes rata on eristetty 2-metrisellä kivimuurilla tai sähköistetyllä piikkilanka-aidalla. Loppu.
27.08.2008 21:16 Simo Haavisto: Lätät ovat kuitenkin kauniita, ajoi niitä kuka tahansa ja missä tahansa :)
03.09.2008 20:15 Jari Kuusinen: Mikäli tuo Sammon mainitsema kamera on sama mikä näkyy kuvassa http://vaunut.org/kuvasivu.php/6968 niin kyseessä ei ole mikään "rikosten tai ilkivallan ehkäisyyn" valjastettu valvontakamera vaan ihan normaali liikenteenohjauksen kamera, jollaisia näkee monien muidenkin asemien tai liikennepaikkojen sisääntulopäissä. Tai näin ainakin oletan, joku tietäjä voisi kertoa lisää.
03.09.2008 20:54 Olli Keski-Rahkonen: Ainakin loppuopastimien aikana noilla kameroilla oli helppo todeta junan kokonaisuus. Muista käyttötarkoituksista varmaan muut osaavat kertoa lisää.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!