26.10.2008 / Buchenwald, Saksa

26.10.2008 Aikanaan melkoinen matkustajaliikenteen keskittymä on sijainnut Buchenwaldissa, noin kymmenen kilometriä Weimarista pohjoiseen. Tänne on tuotettu matkustajia erikoisjunilla aivan pihalle asti. Sen jälkeen matkustajat ovat toimineet muunmuassa kuuppavaunun veturina kalkkikivikaivoksessa ja vihoviimeinen matka on suoritettu tässä kuvassa näkyvää, melko lyhyttä rataa pitkin.

Kuvan tiedot
Kuvauspaikka: Buchenwald Valtio: Saksa
Kuvaaja: Leo Männistö
Lisätty: 28.10.2008 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus
Ulkomaat

Kommentit

29.10.2008 18:57 Tuukka Ryyppö: Sydänkohtaukseen kuolleiden omaiset saivat ostaa laitosta hallinnoivalta taholta omaisensa tuhkat, kunhan maksoivat niistä törkyhinnan. Siitä ei tietenkään kerrottu heille mitään, että koska lehmienpolttouunista pienentämällä tehdyssä kolmiaukkoisessa laitteessa on vain kaksi tulipesää, on kolmelle uunille tehty yhteinen ilmankierto. Eli kolmen uunin tuhkat sekoittuivat kauniisti toisiinsa polttoprosessin yhteydessä. Ja tietysti lopulta kasattiin yhteen isoon laariin, josta annosteltiin uurnaan aina sopiva määrä harmillisesti sydänkohtaukseen kuolleen omaisille myytäväksi.. Tuo on jotenkin vaan niin.. Läpitunkevaa pahuutta. Ei voi käsittää, miten ihmisiksi syntyneet ovat voineet jotain tuollaista säätää!
29.10.2008 19:02 Tuukka Ryyppö: Berliinissä muuten ihmettelin kun Hohenschönhausenissa on Bahnhofstraße-niminen katu, vaikkei siellä mitään asemaa olekaan. Menin asiaa tutkailemaan, niin sieltä löytyi Stasin vankilan vierestä hylätty tavararatapiha. Ilmeisesti ihan vankilaa varten väsätty ratapiha, jotta on saatu väärinajattelijoita pois kuleksimasta ja pakkotyöllistettyjen tuotteet levitykseen. Ei tietenkään sentään derkkujen ja persenaamojen välille voi missään nimessä yhtäsuurusmerkkejä vetää, mutta kun työmatkallaan joka päivä näkee tuhansia ja tuhansia (ja tuhansia) mielipidevankeja elinkautisessa vankeudessa pitänyttä salaista vankilaa, tulee jotenkin vähän kolkko olo.. Kuitenkin persenaamojen järjestämien kesäleirien ekat vieraat olivat juurikin väärinajattelijoita.. Ja tämä kartoilla parin neliökilometrin valkoisena plänttinä näkyvä vankila-alue vielä valtiossa, joka taisteli niin ahkerasti fasismia vastaan, että jopa rakensi pääkaupunkiinsa muurin BRD:n kauheilta fasisteilta suojautuakseen!..
31.10.2008 15:03 Leo Männistö: Eikös kyseistä ratapihaa käyttänyt lähtöpaikkanaan nk. "Grotewohl-Express"?
14.03.2017 19:35 Esa J. Rintamäki: Kansallissosialismi ja neuvostososialismi, verisimpiä lukuja ihmiskunnan historiassa...

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!