10.10.2008 / Aleksanterinkatu, Helsinki

10.10.2008 Construction of the tram track at Mikonkatu: view of Aleksanterinkatu to the track turn from Mikonkatu. Navigating throught the mess :)

Kuvan tiedot
Kuvaaja: Stanislav Voronin
Lisätty: 08.11.2008 00:00
Muu tunniste
Sekalaiset: Raitiotie, Työmaa

Kommentit

18.10.2012 07:28 Kari Haapakangas: Onko tuossa tosiaan kevyt liikenne sallittu, vai hyödyntääkö pyöräilijä vain tilaisuutta?
18.10.2012 20:24 Tuukka Ryyppö: "Kevyt liikenne" on ilmaus, jolla tarkoitetaan jonkinlaista kahden eri liikennemuodon, eli jalankulun ja pyöräilyn, yhdistelmää. Jos ajoradalla on sallittu "kevyt liikenne", kyseessä on kävelykatu tai pihakatu. Pyöräilijälle ajorata on normaalitilanteessa ainoa laillinen paikka ajaa kadun myötäisesti, eikä sitä ole ainakaan Helsingissä kielletty oikeastaan millään muilla kaduilla kuin Kehä I:lla ja Hämeenlinnanväylällä. Muuallahan onkin sitten pyörätiet kadun reunassa. Silloin kun pyörätie löytyy, on laitonta ajaa ajoradalla. Onneksi noita pyöräteitä/kevyenliikenteenväyliä on kohtuullisen vähän, koska niillä on jatkuvasti vaarassa törmäillä joko jalankulkijoihin tai virheellisesti pysäköityihin autoihin. Summa summarum, pyöräilijä hyödyntää tilaisuutta kulkea laillisesti paikasta toiseen aiheuttamatta kenellekään haittaa tai vaaraa.
18.10.2012 20:33 Tuukka Ryyppö: Tossa nyt vielä varmemmaksi vakuudeksi kuva Aleksanterinkadun alkupäässä olevasta liikennemerkistä: http://goo.gl/maps/qKv4i . Muistuttaisin vielä, että tuo katu on esim. ainoa järkevä reitti esim. Helsingin yliopiston päärakennukselta Ylioppilasaukiolla sijaitsevaan opiskelijaruokalaan sekä Uudelle Ylioppilastalolle ja oikeastaan yliopistolta yhtään mihinkään Aleksia etelämmäksi tai Annankatua lännemmäksi.
18.10.2012 21:54 Kari Haapakangas: Noinkin perusteellisessa katuremontissa vain on yleensä tapana sulkea tie KAIKELTA liikenteeltä.
18.10.2012 23:19 Tuukka Ryyppö: Ei tuossa mitään kylttiä ainakaan näy. Kai se on katsottu riittäväksi, että moottoriajoneuvot on kielletty. Mitään kovin toimivaa vaihtoehtoa ei pyörille tuolla tarjolla olisikaan ainakaan suunnassa Mannerheimintieltä Senaatintorille.
18.10.2012 23:31 Jarkko Korhonen: No jos se on moottoriajoneuvoilta kielletty, niin spårat saa ajaa ja fillarit. Kielletty ajosuunta tai ajoneuvolla ajo kielletty ehkäisisi fillarit merkityksensä puolesta. Ehkäpä järkevin tapa olisi vaivautua taluttamaan työmaan ohi, olletikin kuva-alan vas. puolella on riittävän leveä jalkakäytävä ja näkyy sellainen olevan myös oik. puolella kaivantoja. Mitä lie runsassanaisessa lisäkilvessä ollut sanomana.
(Käyttäjä muokannut 18.10.12 23:33)
19.10.2012 00:20 Timo Valtonen: Nyt kun katutyöt on tehty vain spårat, fillarit ja taksit saa ajaa siinä. Hyvin toimii, vaikka joukossa on aina autoilijoita ja jakeluliikennettä, jotka eivät välitä kiellosta. - Mahtava määrä kaapeleita on haudattu kiskojen väliin.
20.10.2012 18:32 Tuukka Ryyppö: Jarkko: Väittäisin pyöräilijän tekemän reittivalinnan olevan se, josta on kaikkein vähiten häiriötä: Siitä ei ole häiriötä jalankulkijoille, koska paljon tilaa vievää pyörää ei taluteta heidän seassaan. Siitä ei ole häiriötä työmaalle, koska ainakaan tuossa osassa työmaata ei ole ketään tai mitään häiriintymässä. Siitä ei ole häiriötä pyöräilijälle, koska hänen ei tarvitse laskeutua pyöränsä selästä, nostaa pyörää jalkakäytävälle, eikä taluttaa tuota matkaa. Lisäksi tämä edistänee osaltaan liikenneturvallisuutta, koska pyöräilijöiden määrän kasvaminen vähentää pyöräilijöiden ja autojen välisiä liikenneonnettomuuksia ja pyöräilyn kätevyys lisää pyöräilijöiden määrää. (Tästä on hyvää tilastodataa esim. Alankomaista, jossa pyöräilyn määrässä on ollut vaihtelua ja Australiasta, jossa kypärän käyttämättömyydestä sakottaminen johti kuolemaanjohtaneiden pyöräilyonnettomuuksien määrän huomattavaan nousuun)
20.10.2012 18:33 Tuukka Ryyppö: Mitähän noissa kaapeleissa muuten kulkee, kun ovat kaikki keskenään samanvärisiä? Muistaakseni kuvaajan selän takana olevassa risteyksessä on sähkökaappi, mutta voivat nämä kaapelit olla jotain muutakin varten. Tietääkö joku?
20.10.2012 22:42 Olli Leinonen: Eikös tuossa ole jonkin sortin vaihteet, joten veikkaisin vaihteiden lämmityskaapeleita.
20.10.2012 23:34 Mika Laaksonen: Nuo "siniset kaapelit" liittyvät kai jotenkin Aleksin katulämmitykseen. Vaihteissa on sauvavastukset ja niiden syöttökaapelit kulkevat pohjavalussa keltaista putkea pitkin.
21.10.2012 10:35 Timo Valtonen: Aleksin lämmityshän perustuu viemäriveden lämpöön, joten en oikein usko että ainakaan kaikki kaapelit liittyisivät siihen. Sitä paitsi, katuosuuttahan ei Aleksilla lämmitetä, ainoastaan jalkakäytävät. Sen huomaa hyvin lumisateessa. Jalkakäytävälle tippuvat lumenhiutaleet sulavat heti, mutta ajoradalle tippuvat eivät.
21.10.2012 13:40 Mikko Herpman: Siniset "kaapelit" lienevät glykoliseosputkia.. Niissä ajettaneen liuosta mihin lämpö otetaan tosiaan viemärin hukkalämmöstä ja/tai lisäksi kaukolämmön paluulinjasta. Neste mennee pakkaselle kovilla keleillä ja muutenkin lämpötila pidetään varmaankin vain asteen/pari plussan puolella kun katua tarvitsee sulatella.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!