06.06.1976 / Jätkäsaari, Helsinki Länsisatama

06.06.1976 Näkymä Saukonkujan tienoilta kohden Ruoholahdenrantaa, jossa vielä seisoi ylväänä Valion meijerirakennukset. Nykyään paikalla on hotelli ja vasemmalla asuinrakennuksia. Etualan vaunuvaakakoju on jo parhaat päivänsä nähnyt, vesikattokin on läpäisevää mallia. Vaunujonojen välissä näkyy Jätkäsaaren palkkirakenteinen sähkömekaaninen vaihdonkielto-opastin, jossa valaistuksen lisäksi opastimen kääntö tapahtui sähköllä. Maisema on muuttunut noista ajoista ja muuttuu pian lisää, kun raiteet puretaan ja saari rakennetaan asuinkäyttöön.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Helsinki Länsisatama (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Jätkäsaari
Kuvaaja: Tapio Keränen
Lisätty: 21.11.2008 00:00
Muu tunniste
Rautatieinfra: Muu rakennus
Sijainti: Asemalla/Ratapihalla

Kommentit

21.11.2008 23:58 Mika Hakala: Vaan milloin puretaan ja rakennetaan? Nykyään vuokrat, myyntihinnat, rakentamiset, purkamiset ja kaikki ovat kallista. En näe mitään järkeä veronmaksajana että heti kuun vaihtuessa pitäisi kaikki purkaa ja rakentaa uutta. mutta jos toisin on, en näe mitään järkeä maksaa enään veroja! Sääli kumminkin maisemaa, joka on nähnyt helsingin yli vartin ajan sen kaupunkina olo ajan, yli puolet sen pääkaupunkina olo ajan ja ennen kaikkea se on ollut jo 20-vuotta ennen kuin helsinki on ollut mikään "oikea pääkaupunki" (eli itsenäisen suomen).
22.11.2008 01:59 Tuukka Ryyppö: No, Helsingissähän on aikamoinen ongelma sen kanssa, että Espoo ja Vantaa ryöväävät veronmaksajat kun ovat virallisesti olevinaan eri kuntia kuin Helsinki, eikä Helsingissä enää ole tyhjää mihin rakentaa. Niin kauan kun Helsinki pysyy itsenäisenä kuntana, sen on keksittävä vippaskonsteja talousrakenteensa pitämiseksi järkevänä. Vaihtoehtona siis nämä kolme: 1) keskuspuiston lanaaminen asuintalojen tieltä, 2) Espoon ja/tai Vantaan liittäminen Helsinkiin (Espoo olisi näistä tärkeämpi, koska se on aivan Helsingin keskustan vieressä), 3) jotensakin siirrettävissä olevan tavarasataman siirtäminen kaukaiseen nurkkaan ja tilan käyttäminen asuintaloille (ja ratikoille! Jeee!). Kakkosen tiedät mahdottomaksi kun Suomessa on niin vahva kunnallinen autonomia sekä heikko hallinto. Jäljelle jää kohdat 1 ja 3. Kumman valitset? Tainojoo, voi myös valita kohdan 4: 4) Väestöjakautuman mummoutuminen kun entiset perheasunnot ovatkin nyt yksiöitä tai kaksioita kun tilaa vaaditaan aiempaa enemmän.
22.11.2008 02:17 Mika Hakala: asiasta toiseen... Mikäs kunta se olikaan jolta vastikään helsinkinki ryöväsi alueita? (kauniainen, sipoo, porvoo) näin sanotaan kun venäjän rajakin on paljon paljon lähempänä kuin "lämmin pääkaupunkimme" helsinki jonne pöljät sukulaiset ovat muuttaneet. Miksi siellä onkaan paljon tyhjiä asuntoja, miksi ette rakenna asuntoja muualle kuin keskustaan... ja loputtomiin riittäisi kysymys merkejä moneen asiaan. Mutta eihän yksi rautatie voi viedä tilaa niin paljon että uuden talon tuleva ahne isäntä tulehtuisi? Jos toisin on, pysyn aina lähempänä ryssän rajaa kuin maamme "lämmintä kaupunkiamme" helsinkiä.
22.11.2008 10:06 Timo Salminen: Kyllä suuriruhtinaanmaan pääkaupunkikin oli aivan oikea pääkaupunki. Täällä pidettiin nimittäin varsin hyvin huolta siitä, että Helsinkiin päätyi paljon sellaistakin valtaa, joka oikeastaan olisi kuulunut Pietarille.
22.11.2008 23:51 Jarkko Korhonen: Mikähän Helsinki-viha Mikalla on kun useissa hänen kommenteissaan tämä paistaa läpi. Mutta se hänelle suotakoon, Suomessa on onneksi mielipiteen, ilmaisun ja asuinpaikan valitsemisen vapaus.
22.11.2008 23:55 Jarkko Korhonen: Ja itse kuvaan. Maaperän öljykylläisyydestä päätellen kohtuulliset massanvaihto-operaatiot tiedossa. Enpä olisi Valion tötteröä Radissoniksi arvannut! Mutta uskottava se on :)

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!