??.??.???? / Vaasa, Vaasa

??.??.???? Taaempana olevasta Tve4:sesta pamahti muistaakseni kuolleenmiehenkytkin ja se hyytyi matkalla Vaskiluodosta juuri ennen Kirkkopuistikon tasoristeystä. Apuun haettiin tallista juuri huollosta tullut Tve4 512, joka sitten veti koko letkan Vaasan ratapihalle.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Vaasa (Liikennepaikan tiedot) Kuvauspaikka: Vaasa Tasoristeys: Kirkkopuistikko [Tasoristeyspalvelu]
Kuvaaja: Janne Saanio
Kuvasarja: Silloin joskus
Lisätty: 25.02.2009 22:09

Kommentit

26.02.2009 14:05 Juha Kutvonen: Nam, tikkareita! Tve4-pari, olkoonkin toinen vain hinauksessa, on melkoisen harvinaista herkkua.
02.03.2009 00:42 [Tunnus poistettu]: Aikanaan Ilmalassa olimme siirtymässä huoltokuljettajan kera hiekoilta pätkälle, ja hän sanoi "punainen" - johon minä karkealla vislalla ja suoratoimi laitaan. Ei ollut niin kiire sen punaisen kanssa ja varsinkaan vislan, kun tähystäjä oli samassa hytissä:" melukin on saastetta...".
(Käyttäjä muokannut 15.10.14 14:33)
20.07.2013 20:49 Jouni Halinen: Ovat näemmä alkaneet junatkin ryyppäämään. Lainaus Iltalehdestä: "Snowdenin taktiikkaa on kuvailtu "kuolleen miehen kytkimeksi". Alun perin sanat viittaavat turvakytkimeen, jota käytetään esimerkiksi junassa: jos kuljettaja sattuisi kuolemaan (tai nukahtamaan) ajon aikana, sammuisi juna itsestään". Miten muuten tuo kuoleenmiehen kytkin on käytännössä toiminut eri vetureissa/moottorijunissa höyryistä nykykalustoon, voisin kuvitella että nykykalustossa moottori ei "sammu" vaaan menee ns. vapaalle, ja jarrutus tapahtuu automaattisesti, muutenhan junasta menisivät mm. valaistussähköt. Tähän tulee varmaan asiantuntevaa päivitystä.
(Käyttäjä muokannut 20.07.13 21:20)
21.07.2013 11:08 Topi Lajunen: Nykykalustossa: turvalaite suorittaa vähän kalustosta riippuen joko hätäjarrutuksen tai täysivoimaisen käyttöjarrutuksen, jonka myötä myös veto poistuu.
22.07.2013 20:51 Kimmo T. Lumirae: Niin, Jouni: höyryissä ei kuollen miehen kytkintä (dead man´s handle/switch), eli ns. turvalaitetta (ei pidä sekoittaa radan opastinlaitteiden yms. turvalaitteisiin), ollut. Dieseleissä piti pitää poljinta tai tehoratin osaa painettuna, muuten seurauksena oli merkkivalo, varoitussummeri ja muutaman sekunnin kuluttua Topin kuvaama (koko junaan vaikuttava) jarrutus. Moottori pysyy käynnissä, mutta koneisto menee tyhjäkäynnille. Sm1-2 -kalustossa uutuutena oli kuitattava turvalaite, jossa poljin tai haluttaessa nappi pidetään painettuna, mutta päästetään kerran minuutissa ylös ja painetaan taas uudelleen. Tämä tuli käyttöön kaikessa kalustossa kuljettajien yksinajoon siirryttäessä.
22.07.2013 21:34 Markku Blomgren: Kuolleen miehen kytkin lienee alunperin peräisin metroista, en tosin tiedä onko kyseessä Lontoon tuubista vaiko New Yorkin maanalaisesta (kadunalaisesta), mutta niissä kummassakin oli kädellä alhaalla pidettävä kahva joka taisi olla tehokahva? NY:n junissa taisi olla myös irroitettava suuntakahva hieman lätsyjen teho-jarrukahvan tapaan, hauska oivallus sekin aikanaan Valmetilta, kaiketi myös Ruotsista peräisin, en enään jaksa muistaa?

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!