19.05.2009 / Misi, Misi

19.05.2009 Lääkintä-Pasi ei mahdu ajettavaksi helpoilla konsteilla runkoa myöten vaan on purettava erikseen. Leirillä oli 2 lääkintä-Pasia - tosin toinen oli pelkästään tullut varmistamaan AMOS-asejärjestelmän koeammuntoja ja ilmeisestikin vain yhtenä ainoana päivänä. Kuvan lääkintä-pasi toimi varusmiesten koulutuksessa sekä varoajoneuvona.

Kuvan tiedot
Liikennepaikka: Misi Kuvauspaikka: Misi Ratakm: 1022+000
Kuvaaja: Olli-Pekka Säde
Kuvasarja: Sotilasjunat TAH 1/09 (Rovajärvi)
Lisätty: 30.05.2009 12:13
Muu tunniste
Sekalaiset: Henkilökunta
Vuodenajat: Kesä

Kommentit

30.05.2009 19:03 Arto Hellman: Menevän näköinen mutta täysin aseeton, kun on Punaisen Ristin tunnukset.
30.05.2009 20:04 Olli-Pekka Säde: Juu... Asejärjestelmiä kun ei saa näissä kuvissa selvästi näkyä niin tässä niitä taatusti ei pitäisi näkyäkään. Ristit tullevat jatkossa muuttumaan esim punaisiksi kolmioiksi tahi kristelleiksi jos punaisesta rististä tulee tavaramerkki (lienee tarkoitus suojata humanitaarista toimintaa terrorismilta ettei tunnuksen suojiin naamioiduttaisi, tms syystä). Vaunussa näytti muuten olevan peräpäähän tankoon asetettavaksi tarkoitettu vuodelta 1942 oleva punaisen ristin pieni lippu kun vaunu itse taitaa olla tasan puoli vuosisataa nuorempi ja melko vetreä yhä (taisi olla vasta 10 000 km mittarissa). Harvinaisuus muutenkin lajissaan sillä kovin monia varusmieskuljettajia ei näihin liene koulutettu - tähän oli. Vaunusta on poistettu voimansyöttö potkureille (jotka kuitenkin jätetty poistamatta) ilmeisesti koska siihen lisätty katolle nuo mustat "arkut" tavaroitten säilyttämistä varten, jolloin painopisteen tulkittu muuttuneen liian korkealle (niiden ollessa kuormattuna).
http://tietokannat.mil.fi/rovajarvi109/n​ews.php?action=show_article&article_id=3​1&language=fi_FI&page_id=2
30.05.2009 20:44 Arto Hellman: Selasin nettiä ja näitähän taitaa olla aika liutajas. Kosovon kuvissa oli erilainen kattovarustus.
30.05.2009 22:11 Olli-Pekka Säde: Juu-2: Taitaa valtaosa olla siellä ulkomailla turvaamistehtävissä. Joku esitti ajatuksen, että vain 5 olisi Suomessa käytössä (kaikki taitaa olla länsirannikolla kansainvälisten tehtävien yksikössä kirjoilla ja vain hajasijoitettuna tarpeen mukaan [kuten kuvan Pasi KarPr:ssä] - aktiivinen lääkintäkouluttaja on pistänyt hösseliksi ja käynyt kehittämään olan takaa toimintaa mm. rauhanturvakokemustensa perusteella ettei ihan elettäisi jatkosodan alkuvuosien tasalla kenttälääkinnässä). Käyttöönottoa taitaa olla ollut viivyttämässä se, ettei Suomessa tainnut saada kuljetella ihmisiä/potilaita pitkiin aikoihin kun taas ulkomaantehtävissä asia oli päivänselvä: kuljetetaan jos on tarvetta. Vaan ei se vara venhettä kaada - kai oli syytä varmistua turvallisuudesta ennen kuin joku mahdollisesti loukkantuu kuljetettaessa.
31.05.2009 01:23 Jaakko Tuominen: Mikä Lääkintä-Pasissa verrattuna muihin Paseihin aiheuttaa ongelmia rungon läpiajoon?
31.05.2009 08:36 Olli-Pekka Säde: Omasta mielestäni ei mikään estä ajamasta rungon läpi (eli vastaus = ongelmanaiheuttaja lienee ajanpuute). Tosin lähes poikkeuksetta näkee jonkun pankon ajetuksi vinoon kun Paseja lastaillaan. Pasihan on ajtettva pois ja sisään opastettuna/ohjattuna ja etenkin pimeällä hankala homma kun aina takana joku ei malta käyttää pelkkiä parkkivaloja. En ole asiantuntija mutta ilmeisesti homma olisi kestänyt niin kauan, että Misissä purettiin erikseen sivukautta ja sitten Vuohijärvellä letka katkaistiin siten, että tämä Pasi purettiin ensimmäisenä - vaunukin oli tulomatkalla Misistä Vuohijärvelle hieman erilainen (oisko ollut 6. viimeinen vaunu paluujunassa), menomatkalla Vuohijärveltä Misiin Pasi oli viimeisessä vaunussa. Laitan kuvaa kunhan saan "pienennysapuja" sen muokkaamiseen.
01.06.2009 00:24 Jaakko Tuominen: Asia toistaiseksi selvä. Kiitos.
01.06.2009 18:28 Olli-Pekka Säde: Juu-3: nämä olivat vain "heittoja" taholtani. Moni ammatti-Pasi -kuljettaja (lue: kokenut varusmies) olisi oikea heppu vastaamaan kuinka lastata/purkaa Pasi junaan/junasta.

Kirjoita kommentti Sinun täytyy kirjautua sisään, jotta voit kirjoittaa kommentteja!